Elektrik İşleri Etüt İdaresi Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığınca 6 Haziran 2010 tarihinde Ankara?da yapılacak yazılı, bu sınavda başarılı olanlara tarihi daha sonra bildirilecek sözlü sınavla 2 adet Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

İlan Giriş : 19 Mart 2010 11:50, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Elektrik İşleri Etüt İdaresi Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

ELEKTRİK İŞLERİ ETÜT İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığınca 6 Haziran 2010 tarihinde Ankara?da yapılacak yazılı, bu sınavda başarılı olanlara tarihi daha sonra bildirilecek sözlü sınavla 2 adet Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

I- SINAVA KATILMA KOŞULLARI

a) ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008, 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan (A grubu ve öğretmenlik) Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP 38 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmak (Başvurulardan en yüksek puan alan 50 kişiye sınava giriş belgesi verilecek olup, eşit puan almaları nedeniyle 50. sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu puana sahip adayların tümü sınava çağrılacaktır.),

b) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan nitelikleri taşımak,

c) Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen Yurtiçi veya Yurtdışındaki Fakülte ve Yüksek Okullardan birini bitirmiş olmak,

d) Sağlıkla ilgili olarak görevlerini devamlı yapmaya engel bir durumu olmamak,

e) Sınavın açıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde 30 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1980 ve daha sonra doğanlar sınava girebileceklerdir. Askerliğini yapmış olanlar için bu tarih 01/01/1978?dir.),

f) Yapılacak inceleme sonunda sicil ve karakteri bakımından Müfettiş Yardımcısı olarak alınmasına engel bir hali bulunmamak,

g) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

h) Sınav başvuru formu ile birlikte istenilen belge ve bilgileri Kurul Başkanlığına süresi içinde teslim etmiş olmak.

II- BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

Giriş Sınavına girmek isteyenler EİE İdaresi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına;

a) Başvuru sahibi tarafından doldurulacak Sınav Başvuru Formu,

b) Yüksek öğrenim belgesinin aslı veya Teftiş Kurulu Başkanlığınca onaylı örneği,

c) Dört adet vesikalık fotoğraf,

d) KPSS Sınav Sonuç Belgesinin aslı veya Teftiş Kurulu Başkanlığınca onaylı örneği,

ile müracaat ederler.

İstekliler, başvuru formunu ?Eskişehir Yolu 7. km. No:166 (06520) Ankara? adresindeki EİE İdaresi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığından temin edebileceklerdir. Ayrıca EİE İdaresi Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı ilan metni ve başvuru formu, http://www.eie.gov.tr internet adresinden de temin edilebilir.

Eksik belge ve bilgi ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

III- SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşur. Yazılı sınav, Ekonomi, Hukuk, Maliye, Muhasebe ve Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden birisi) konularında çoktan seçmeli (test) şeklinde yapılacaktır. Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için sınav gruplarının her birinden, yabancı dil hariç, tam notun en az % 60'ının alınması ve yazılı sınav notunun ortalamasının % 65?den aşağı olmaması gerekmektedir.

Yazılı Sınavda başarı gösteren adaylar arasında en yüksek nottan başlanmak suretiyle alınacak Müfettiş Yardımcısı sayısının altı katını aşmayacak sayıda aday sözlü sınava çağırılacak ve kendilerine bildirilecek tarihlerde Ankara?da sözlü sınava alınacaklardır. Adayın başarılı sayılması için sözlü sınav notunun % 65?den aşağı olmaması şarttır.

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavının sonucu, yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalaması alınarak saptanır. Sınavda başarı gösterenlerin sayısı, kadro sayısından fazla olursa giriş sınav notu üstün olanlar tercih edilir. Giriş sınav notunun eşitliği halinde, yabancı dil notu üstün olan aday öncelik kazanır. Sınavda başarılı olanlardan atama yapılacak kadro sayısı kadar aday, başarı sıralamasındaki önceliğe göre asıl aday olarak, diğer adaylar ise başarı sırasına göre yedek aday olarak kabul edilir.

IV- SINAV TARİHİ VE YERİ

Giriş Sınavının yazılı bölümü, 6 Haziran 2010 günü 10:00-12:30 saatleri arasında Ankara?da EİE İdaresi Genel Müdürlüğünde yapılacaktır.

V- BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ İLE İLGİLİ İŞLEMLER

Sınava katılmak isteyen adayların, giriş sınavının yazılı bölümü için istenen belgelerle birlikte en geç 14 Mayıs saat 17:00'e kadar EİE İdaresi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Eskişehir Yolu 7. km. No:166 Kat:3 (06520) Çankaya-ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekir. Postadaki gecikmeler ve bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar ile yazılı ve sözlü sınav sonuçları http://www.eie.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavında başarılı olanlara Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından gerekli tebligat yapılacak olup, kazanan adaylar tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde Teftiş Kurulu Başkanlığına müracaat etmediği takdirde haklarını kaybedeceklerdir. Bu durumda başarı sırasına göre yedek adaylar hak kazanacaklardır.

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına katılacaklara Teftiş Kurulu Başkanlığınca fotoğraflı Adaylık Belgesi verilir. Adaylık Belgesi sınav günü, sınav başlamadan önce de alınabilir. Sınava giren adaylar yanlarında adaylık belgeleriyle beraber resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak ve istenildiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler.

"Elektrik İşleri Etüt (EİE) İdaresi Genel Müdürlüğü

Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı" hakkında detaylı bilgi,

"Teftiş Kurulu Başkanlığı"nın aşağıda belirtilen telefon numaralarından edinilebilir.

Tlf. No: (312) 295 53 10 - 15 - 16

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ