Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 21 İşçi Alacak
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 21 İşçi Alacak. Son başvuru tarihi 10 Nisan 2026
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden:
21 KİŞİLİK DAİMİ İŞÇİ STATÜSÜNDE PERSONEL ALIM DUYURUSU
İlanlara Başvurular Türkiye İş Kurumu Üzerinden Yapılacaktır.
İlanlar, Türkiye İş Kurumunun https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx internet adresinde yayınlanacaktır.
Açıklama 1- Kuruluşumuza gönderilen aday listelerinde, ilan edilen başvuru şartlarını sağlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
Açıklama 2- Kuruluşumuza yapılacak başvurular geçersizdir. Başvurular, başvuru süreci içerisinde Türkiye İş Kurumu web sayfasından ya da Türkiye İş Kurumu Hizmet Merkezlerine şahsen gidilerek yapılabilecektir.
Açıklama 3- Türkiye İş Kurumunca nihai listelerin ulaşmasına müteakip sözlü sınav/mülakat yeri, saati ve tarihi ayrıca duyurulacaktır.
a-) Adaylar için sınav konuları ve puanlama aşağıda belirtilmiştir.
. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (20 Puan)
. Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi (20 Puan)
. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü görevleri (20 Puan)
.Mesleki bilgi ve Yeterliliğin ölçülmesine ilişkin konular (40 Puan) olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır. Sınavda başarılı sayılmak için sınav kurulu üyelerince verilen puanların aritmetik ortalamasının en az 60 olması şarttır. Adayların atamaya esas başarı puanı; Kurum tarafından yapılan sözlü sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenecek ve kurumun internet sitesinde ilan edilecektir. KPSS şartı aranmaksızın ilan edilen Kılavuz Kaptan ünvanında adaylar ve KPSS'den muaf öncelikli adayların sınavda başarılı sayılması için sözlü sınavda kurul üyelerince verilen puanların aritmetik ortalamasının en az 60 olması şarttır. Bu adaylar için sözlü sınav (mülakat) sonucu atanmaya esas başarı puanını oluşturur. En yüksek başarı puanından başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday ve asıl aday sayısı kadar da yedek aday belirlenecektir. Kılavuz Kaptan ünvanında adayların atanmaya esas başarı puanlarının aynı olması halinde Kılavuz Kaptan yeterlilik belgesinin eskilik tarihi dikkate alınacaktır. Asıl ve yedek aday listeleri Kuruluşumuz internet sitesinden ilan edilecek ve listede yer alan adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
3355/1-1