Muş Konakkuran Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 02 Mart 2009 11:17, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Muş Konakkuran Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

MUŞ İLİ MALAZGİRT KONAKKURAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN İLK DEFA ATANACAK İTFAİYE ERİ VE ZABITA MEMURU ALINACAKTIR

Konakkuraan Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliği'nin 15,16 ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde Başkanlığımızda münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, adeti, KPSS taban puanı türü belirtilen İtfaiye Eri ve Zabıta.Memuru kadrolarına Merkezi Sınavdan (KPSS) sınav komisyonunca belirlenen aşağıdaki 55 taban puanı alıp Başkanlığımıza müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava çağırılacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR

TABAN PUAN SINIFI UNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYET EĞİTİM DURUMU

55 GİH Ittaiye Eri 11 1 E-K Lise, Meslek Lisesi veya Dengi Okul Mezunu

55 GİH Zabıta Memuru 11 1 E-K iki yıllık yüksek okul mezunu olmak

TOPLAM: 1 adet zabıta m. 1 adet ift. Eri 2

Toplam: 1 adet İtfaiye Eri, 1 Adet Zabıta Memuru

ARANAN ŞARTLAR

1-Türk Vatandaşı olmak

2- Kamu Haklarından mahrum bulunmamak

3- Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

4- Son başvuru tarihi olan 10.03.2009 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak, (10.03.1979 tarihinde veya sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

5- KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2008 sınavlarına girmiş, Lisans Mezunları (KPSS P3), (KPSS P29), (KPSS P95), (KPSS P99) sınavlarından 55 ve üzeri, Önlisans Mezunları (KPSS P93) sınavından 55 ve üzeri, Lise ve Dengi Okul Mezunları ise (KPSS P94) sınavından 55 ve üzeri puanı almış olmak gerekir (Belirtilen puan türlerinden herhangi bir KPSS puan türüne sahip olan adaylar müracaat edebilirler)

6- Yukarıdaki tabloda belirtilen kadrolara uygun olarak, Lise veya Dengi Meslek okulu mezunu, 2 yıllık Yüksekokul Mezunu olmak (Öğrenimlerini yurtdışında tamamlayan adayların diplomalarının YÖK tarafından onaylanmış olması gerekmektedir)

7- Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan. Tecilli veya askerliğini yapmış olmak (Erkek adaylar için)

8- İtfaiye Yönetmeliği'nin 15. maddesinin (c) fıkrasında belirtilen, zabıta yönetmeliğinin 13. maddesinin (b) fıkrasında belirtilen "Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m'den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg'dan fazla fark olmamak" şartlarına uygun olmak. Boy ve kilo ölçümü müracaat sırasında Belediyemiz görevlileri tarafından yapılacaktır. Boy ve kilosu uygun olmayan adayların müracaat evrakı kabul edilmeyecektir.

9- Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak, İtfaiye Eri ve zabıta memuru görevini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bir özrü bulunmamak

10- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmış olmamak

11 - Herhangr bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu' na tabi memur olarak çalışmış ve çalışıyor olmamak,

12- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye teşkilatının çatışma şartlarına uygun olmak

13- Görevini devamlı yapmasına engel olacak bir durumu bulunmamak Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız ilan panosundan yayınlanacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- T.C. Vatandaşlık Nolu Nüfus cüzdan fotokopisi

2- Öğrenim durumunu gösterir belgenin fotokopisi

3- Son üç ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf (1 adeti müracaat formuna yapıştırılacak)

4- KPSS sınav sonuç belgesinin aslı, fotokopisi veya internet çıktısı

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ .

Başvuru süresi 26.02.2009 Perşembe günü sabah saat 08,00'de başlayacak ve 10.03.2009 Salı günü mesai bitiminde (saat 17.00)'de sona erecektir. Başvurular; Konakkuran Belediyesi Başkanlığı Binasındaki Başvuru Bürosuna şahsen yapılacaktır. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

MÜLAKAT KONULARI

- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

- Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat

- Mesleki bilgi ve becerilerine yönelik sorular ve uygulamalar

- Genel Kültür

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME

1 - İtfaiye Eri ve zabıta memuru giriş sınavı (kurum sınavı), dayanıklılık testi ve sözlü olarak iki aşamada yapılacaktır.

2- Kurum sınavı başarı puanı; dayanıklılık testini geçen adaylardan sözlü sınav sonucu esas alınarak belirlenir.

3- Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

4- Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu; kurum sınavı başarı puanının % 50'si ile KPSS puanının % 50'si alınmak suretiyle belirlenir.

5- En yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve kadro sayısının yarısı kadar (yarımlar tama iblağ olunur) yedek aday sınavı kazanmış sayılır.

6- Sınav sonuçları, başarı sırasına göre kurumun ilan panosundan ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

7- Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

8- Belirtilen kategorilerde kurumun ihtiyacı olan nitelikte sözlü mülakat sonucu yeterli puanı alamayanların yerine diğer kategorilerden sözlü sınavdan yeterli puan alanlar yerleştirilir.

SINAV YERİ VE SAATİ

Sözlü Sınav ve dayanıklılık testi; Konukkuran Belediye Başkanlığının meclis toplantı salonu Konakkuran adresinde 14 Mart 2009 Salı günü saat 08.30'da başlayacak 14 Mart 2009 Salı günü saat 14.00'de sona erecektir. Sınav tarihleri arasındaki tatil günlerinde sınav yapılmayacaktır. (Adayların sınava gelirken sınav giriş kartı ve Nüfus Cüzdanını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir)