Memurlar.Net
Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://ilan.memurlar.net/ilan/63000/kultur-ve-turizm-bakanligi-15-uzman-yardimcisi-alacak.html
Yazdırılma Tarihi : 28 Mart 2024 Perşembe 13:34

Kültür ve Turizm Bakanlığı 15 uzman yardımcısı alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı 15 uzman yardımcısı alacak. Son başvuru tarihi 24 ocak 2022

Haber Tarihi : 24 Aralık 2021 01:12
Kültür ve Turizm Bakanlığı 15 uzman yardımcısı alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığından:

KÜLTÜR VE TURİZM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAV İLANI

Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere, Genel idare Hizmetleri Sınıfında 9 uncu dereceden boş bulunan, 15 Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı kadrosuna atama yapmak amacıyla, Kültür ve Turizm Uzmanlığı Yönetmeliği hükümlerine göre, sözlü sınavla Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı alınacaktır.

I- SÖZLÜ SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

(01/01/1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)

c) En az 4 (dört) yıllık lisans eğitimi veren veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının;

1.Hukuk Fakültesinden mezun olmak.

2.Mimarlık bölümünden mezun olmak.

3.Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olmak.

4.Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği bölümlerinin birinden mezun olmak.

d) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020 ve 2021 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavında;

- Hukuk Fakültesi mezunları için, KPSSP4 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almak, Alınacak personel sayısı; 4 (dört)

- Mimarlık bölümü mezunları için, KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almak, Alınacak personel sayısı; 1 (bir)

- Şehir ve Bölge Planlama bölümü mezunları için, KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almak, Alınacak personel sayısı; 8 (sekiz)

- Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği bölümleri mezunları için, KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almak, Alınacak personel sayısı; 2 (iki),

kaydıyla, müracaat edenlerin KPSS puanlarına göre en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; öğrenim dalları itibariyle alınacak Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı sayısının 4 (dört) katı aday sınava katılmaya hak kazanacaktır. (Son sıradaki adayla, aynı puanı almış aday/adaylar da sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.)

II- BAŞVURU ŞEKLi VE YERi:

Başvurular elektronik ortamda 17.01.2022- 24.01.2022 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, "e-Devlet - Kültür ve Turizm Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu işe Alım" veya "Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/" adresinden başvurularını gerçekleştirecektir. Bunun dışında yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

III- DİĞER HUSUSLAR:

Başvurudan göreve başlamaya kadar tüm aşamalarda adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında bildirdikleri e-posta adreslerine bildirim ve Bakanlığın internet sayfası ile Kariyer Kapısı üzerinden duyuru yoluyla yapılacaktır.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlaşılanlar tüm haklarını kaybeder, yarışma sınavını kazanmaları halinde atamaları yapılmaz, bu durumun atamadan sonra ortaya çıkması halinde ise atama işlemi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez ve haklarında 5237 sayılı Kanun yönünden işlem yapılmak üzere yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulur.

IV- SÖZLÜ SINAVIN ŞEKLİ, KONULARI VE DEĞERLENDİRME:

Yarışma sınavı sözlü olmak üzere tek aşamalı olarak Ankara'da yapılacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, aşağıda belirtilen konu başlıkları yönünden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecektir.

Maaş robotuna ulaşmak için tıklayınız

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, kurul üyelerinin 100 (yüz) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır. Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle ilanda belirtilen kadro sayısı kadar asil aday belirlenecektir.

Sınav Kurulu tarafından asıl aday sayısının yarısı kadar yedek aday tertip edilecektir.

V- SÖZLÜ SINAV YERİ VE TARİHİ:

Sözlü Sınav: Sınav tarihi, saati ve yeri daha sonra www.ktb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Ayrıca adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

VI- SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI:

Yarışma sınavını kazanan adaylar www.ktb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Ayrıca adaylar yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir. Yarışma sınavını kazanan uzman yardımcısı adaylarına ayrıca yazılı tebligat yapılacaktır.

SORULARINIZ İÇİN:

Seçme, İşe Alım ve Yerleştirme Şubesi Müdürlüğü

Telefon: 0 312 470 88 54 - 470 89 32 - 470 88 53 - 470 88 50

e-posta: [email protected]

12604/1-1


Kaynak : Resmi Gazete