Balıkesir Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı 3

İlan Giriş : 02 Ocak 2009 07:16, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Balıkesir Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı 3

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?nden

Üniversitemiz akademik birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile ilgili Yönetmelik hükümleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

Adayların Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru Ve Atanma/Yeniden Atanma Kriterlerini (http://personel.balikesir.edu.tr adresinden ulaşılabilir) sağlamaları, 657 Sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca kadronun derecesi bakımından atanabilme koşulları aranacak olup Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul?ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Başvuru dilekçelerinde yazışma adresleri ile telefon numaralarının bildirilmesi gerekmektedir. İlan şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Son başvuru tarihi ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gündür. Başvurular aşağıda belirtilen birimlere şahsen yapılacak olup posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

A- PROFESÖR; BAŞVURU ŞARTLARI

1) Profesör kadroları daimi statüde olup 2547 Sayılı Kanun ile ilgili Yönetmelikte belirtilen niteliklere sahip adaylar, başvurdukları anabilim dallarını belirtir dilekçelerine ekleyecekleri 2 adet fotoğraf, noter onaylı Doçentlik Başarı Belgesi örneği, nüfus cüzdan örneği, özgeçmiş, hizmet cetveli, yayın listesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyalarını 6 takım halinde Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

2) Adaylar dilekçelerinde yayınlarından birini Başlıca Araştırma Eseri olarak göstereceklerdir.

B- DOÇENT ; BAŞVURU ŞARTLARI

- Doçent kadroları daimi statüde olup 2547 Sayılı Kanun ile ilgili Yönetmelikte belirtilen niteliklere sahip adaylar, başvurdukları anabilim dallarını belirtir dilekçelerine ekleyecekleri 2 adet fotoğraf, noter onaylı Doçentlik Başarı Belgesi örneği, nüfus cüzdan örneği, özgeçmiş, hizmet cetveli, yayın listesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyalarını 4 takım halinde Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

Doçent kadrosuna; Profesörler müracaat edemez.

C- YARDIMCI DOÇENT ; BAŞVURU ŞARTLARI

- Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adaylarda ilgili bölüm mezunu olma koşulu aranacak olup;

adayların başvurdukları anabilim dalını ve yabancı dilini belirten dilekçelerine özgeçmiş, nüfus cüzdanı

örneği, lisans, yüksek lisans belgelerinin birer örneği ile ilgili alanda doktora yaptıklarını gösterir

diploma/belgelerinin noter onaylı örneğini, 2 adet fotoğraf, hizmet cetveli, bilimsel çalışma ve

yayınlarını kapsayan 4 takım dosyayı ekleyerek ilgili birimlere teslim etmeleri gerekmektedir.

- Yardımcı Doçent kadrolarına başvurularda Üniversitelerin akademik kadrolara atama için aranan kriterler kapsamında Yükseköğretim Kurulu?nun belirlediği kıstaslar çerçevesinde yapılan merkezi yabancı dil sınavlarından belirli bir puan alma şartı getirilse bile söz konusu kadrolara atamalarda herhangi bir ayrım yapılmaksızın 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 23.maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendi gereğince Üniversitemizde ayrıca dil sınavı yapılacaktır.

Yardımcı Doçent kadrosuna; Doçentler müracaat edemez.

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?nden

İlan metni için tıklayınız.