Türk Kızılayı personel alacak

Kaynak : kizilaykariyer.com
İlan Giriş : 21 Ocak 2021 15:59, Son Güncelleme : 21 Ocak 2021 16:02
Türk Kızılayı personel alacak

TÜRK KIZILAYI

Lojistik Uzman Yardımcısı (LUY012021)

Türk Kızılay / Ankara / İstanbul / Adana / İzmir / Erzurum

Yayın Tarihi: 21.1.2021

Tam 152 yıldır ülkemizde ve uzak coğrafyalarda insanlığın hizmetinde olan Türk Kızılay; savaşlarda, mübadele yollarında, depremlerde, afet bölgelerinde, açlık ve yoksullukla mücadele eden topraklarda, hiçbir ayrım gözetmeksizin ihtiyaç sahibi insanlara yardım ulaştırmakta, milletimizin ve gönül coğrafyamızın şefkat ve merhametinin sesi olmaktadır.

15 ülkede acil müdahale ve destek ekibi bulunan Türk Kızılay, insani yardım ve afet lojistik sistemlerini ülke çapında yaygınlaştırmış olup, 9 Bölge, 23 Yerel Lojistik Merkezi ile en kısa sürede afet alanına ulaşarak, afetzedelerin yanında olmaktadır. Afet anında paydaş kurumlarla iş birliği içerisinde başta beslenme olmak üzere barınma, psikososyal destek vb. alanlarda da afetzedelere destek sağlamaktadır. Afet dönemi haricinde Lojistik Merkezleri aracılığıyla yıl boyunca bağışçılarımızdan gelen bağışlar ile ihtiyaç sahibi insanlara çeşitli ayni yardımları ulaştırmaktadır.

Lojistik Yönetimi bünyesinde görev alacak adayların lojistik müdahale kapasitesinin gelişmesi, ayni bağış lojistik süreçlerinin planlanması, gümrük operasyon süreçlerinin yürütülmesi, saha çalışmalarına destek olunması, depo ve stok yönetimi alanlarında Türk Kızılay değerleri doğrultusunda aktif rol almaları beklenmektedir.

Bu çerçevede başvurular arasından özgeçmişi pozisyon nitelikleri ile uyumlu olan adaylarımız aşağıda yer alan sınav ve sonrasındaki değerlendirme süreçleri hakkında uygun iletişim araçlarıyla bilgilendirilecektir. İlgili süreçlerde herhangi bir değişiklik olması durumunda da ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Pozisyon nitelikleri ile uyuşmayan özgeçmişler ileride oluşabilecek pozisyonlarda değerlendirilmek üzere kizilaykariyer.com aday veri tabanında saklı tutulacak ve bu adaylarımıza herhangi bir geri dönüş yapılmayacaktır.

Başvuru Süreci

1) İlan 10 Şubat 2021 Saat 17:00'da kapatılacaktır.

2) Özgeçmiş oluştururken son 6 ayda çekilmiş fotoğraf eklenmesi ve ilana başvuru yapılması durumunda Kariyer Bilgileri / Tercihlerim bölümündeki sisteme genel anlamda tanımlanmış tüm soruların cevaplanması önem arz etmektedir.

Sınav ve Değerlendirme Süreci

1) Genel kültür, genel yetenek ve alan bilgisi bölümlerinden oluşacak sınava davet edilecek adaylara bilgilendirme mesajları 22-26 Şubat 2021 tarihlerinde gönderilecektir.

2) Sınav sonrası değerlendirme süreçlerine davet edilecek adaylara ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Diğer Süreçler

1) Sınav ve değerlendirme süreçlerinde başarılı olan ve atanmaya hak kazanan adaylara atama işlemlerinin tamamlanmasının ardından Temel Oryantasyon ve Kızılay Uyum Eğitimi ile birlikte İSG, Temel Yangın, Temel Afet Hazırlık ve Müdahale, SAP, EWM vb. programların kullanımı, İleri Sürüş Teknikleri ve Kişisel Gelişim konularındaki eğitimler verilecektir.

2) Yukarıdaki eğitimlerle birlikte çalışanlarımıza teorik ve pratik lojistik süreçleri deneyimleri kazandırılacak olup, ilgili gelişim sürecini tamamlayan çalışanlarımız bir sonraki aşamada Lojistik Direktörlüğüne bağlı Merkez Birimlerde ve Yurt İçi Lojistik Merkezlerinde görevlerine devam edeceklerdir.

Genel Nitelikler

- Lisans mezuniyeti, (Lojistik Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık vb. bölümler)

- Tercihen İngilizce bilgisi, (konuşma, yazma, okuma)

- İyi düzeyde MS Office programları bilgisi,

- Tercihen aktif SAP kullanımı,

- Tercihen EWM programına hakim,

- Tercihen filo takip programını kullanabilen,

- Tercihen kara, deniz, demiryolu ve havayolu taşımacılık mevzuat bilgisi olan,

- Tedarik zinciri yönetimi bilgisine sahip,

- Depo yönetimi mevzuat bilgisi olan,

- Gümrük mevzuat bilgisi olan,

- Filo yönetimi bilgisine sahip,

- Planlama organizasyon becerisi,

- Zamanı etkin yönetebilen,

- Kavramsal düşünme becerisi gelişmiş,

- Takım çalışmasına yatkın,

- Etkili iletişim becerisi olan,

- Çözüm ve sonuç odaklı,

- Proaktif ve Gelişim odaklı,

- Paydaş memnuniyetine önem veren,

- Askerlik hizmetini tamamlamış veya tecilli olmak (erkek adaylar için),

- Yurtiçi seyahat engeli bulunmayan,

- B sınıfı sürücü belgesine sahip aktif araç kullanabilen.

Görev Tanımı

- Demiryolu, havayolu, karayolu gibi çeşitli alanlarda yürütülen lojistik operasyonlarına destek verilmesi,

- Depo stok takibinin ve kritik stok seviyesinin tespiti için yürütülecek faaliyetlere destek verilmesi,

- Yük ve depo optimizasyonu çalışmalarına destek verilmesi ,

- Birimin yıllık stratejisinin, iş planının ve bütçesinin hazırlanması süreçlerine destek olunması,

- Kurumun farklı STK'lar ve devlet kurumları ile yürüttüğü projelerde kendi görev alanlarında kalan işler ile ilgili destek verilmesi,

- Yürütülen lojistik operasyonlarının uçtan uca takip edilerek süreç performansının izlenmesi,

- Görevi ile ilgili araştırma, geliştirme, birim içi yaygınlaştırma ve sonuç raporlarının hazırlanması.