Memurlar.Net
Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://ilan.memurlar.net/ilan/49344/yargitay-sozlesmeli-95-personel-alacak.html
Yazdırılma Tarihi : 28 Mart 2024 Perşembe 12:35

Yargıtay sözleşmeli 95 personel alacak

Yargıtay sözleşmeli 95 personel alacak.

Haber Tarihi : 29 Kasım 2019 02:49
Yargıtay sözleşmeli 95 personel alacak

Yargıtay Başkanlığından:

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM SINAVI İLANI

Başkanlığımız bünyesinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları

Kanununun Değişik 4. maddesinin (B) fıkrası uyarınca 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların "Sınav Şartı" başlıklı Ek 2. maddesi gereğince, aşağıdaki tabloda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara, 2018 yılı KPSS puanları esas alınarak, Başkanlığımızca yapılacak uygulamalı ve sözlü veya sözlü sınav sonucuna göre personel alınacaktır.

I - POZİSYONLAR

Sıra

No

Pozisyon

Yılı / KPSS

puanı

Mezuniyet Durumu

Sayı

2018

KPSSP3

Lisans mezunu olmak

5

1

Sözleşmeli

2018

KPSSP93

Önlisans mezunu olmak

15

Zabıt Katibi

2018

KPSSP94

Ortaöğrenim mezunu olmak

8

Toplam

28

2

Sözleşmeli Destek

2018

KPSSP94

Ortaöğrenim mezunu olmak

57

Personeli (Hizmetli)

Toplam

57

3

Sözleşmeli Teknisyen

(Sıhhi Tesisat)

2018

KPSSP94

Alanıyla ilgili en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenime sahip olmak

2

Toplam

2

4

Sözleşmeli Teknisyen

(Elektrik)

2018

KPSSP94

Alanıyla ilgili en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenime sahip olmak

1

Toplam

1

5

Sözleşmeli Teknisyen (Asansör)

2018

KPSSP94

Alanıyla ilgili en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenime sahip olmak

3

Toplam

3

6

Sözleşmeli Teknisyen

(Soğutma ve

2018

KPSSP94

Alanıyla ilgili en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenime sahip olmak

3

İklimlendirme)

Toplam

3

7

Sözleşmeli Teknisyen

(Mobilya)

2018

KPSSP94

Alanıyla ilgili en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenime sahip olmak

1

Toplam

1

GENEL TOPLAM

95

II - BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

a) Başvuru tarihi: Başvurular, 09/12/2019 tarihinde başlayıp, 13/12/2019 tarihi mesai bitimi itibariyle (saat 17.00'de) sona erecektir.

b) Başvuru şekli: Başvurular (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

III - BAŞVURU ŞARTLARI:

A - GENEL ŞARTLAR:

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak. b) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

c) Sözleşmeli Zabıt Katibi, Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat, Elektrik, Asansör, Soğutma ve İklimlendirme, Mobilya ve Dekorasyon) pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 13/12/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 13/12/1984 ve sonrası olanlar müracaat edebilir.)

d) 2018 yılı KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

e) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

f) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etme sebebiyle herhangi bir Kurumca sözleşmesi feshedilmemiş olmak,

g) Sözleşme dönemi içerisinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmesini tek taraflı feshetmiş olanlar, fesih tarihinden itibaren bir yıldan önce tekrar sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilemezler.

B - ÖZEL ŞARTLAR VE DİĞER HUSUSLAR;

1 - SÖZLEŞMELİ ZABIT KATİBİ POZİSYONUNDA İSTİHDAM EDİLEBİLMEK

İÇİN;

a. Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.(Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

b. Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak veya örgün eğitim sırasında bilgisayar eğitimi aldığını ve bu dersten başarılı olduğunu belgelemek. (Bu belgeler başvuru tarihleri (09/12/2019 - 13/12/2019) arasında Başkanlığımıza elden teslim edilecek veya 03124160290 nolu fakx'a gönderilecektir. Bu tarihler arasında belgesini göndermeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.)

c. Başvurusu kabul edilen adayların tamamı, bilgisayar uygulama sınavına çağrılacaktır.

d. Uygulama sınavının tarihi, saati ve yeri www.yargitay.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

e. Uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan, üç dakikada en az doksan kelime yazma şartı aranacaktır.

f. Doğru kelime sayısının hesabında; verilen metne sadık kalıp kalınmadığı, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisinde kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilecektir. (Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının % 40 tan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.)

g. KPSS sınavından alınan puanın % 50'si ile bilgisayar uygulama sınavında yazılan en fazla kelime sayısı 100 puan kabul edilerek her bir doğru kelime karşılığı oluşan katsayı puanı ile yazılan kelime sayısının çarpımı suretiyle elde edilecek puanın % 50 sinin toplamı esas alınarak; en yüksek puandan başlanılarak, her öğrenim düzeyi için ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday sözlü sınavına çağrılacak olup, son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

h. Sözlü sınavı; Bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.

i. Adayların aldıkları KPSS puanının % 35'i ve Uygulama sınav puanının % 35'i ile sözlü sınav puanının % 30'u esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucunda, nihai başarı listesi belirlenecektir.

2 - SÖZLEŞMELİ DESTEK PERSONELİ (HİZMETLİ) POZİSYONUNDA İSTİHDAM EDİLEBİLMEK İÇİN;

a. KPSS puanları esas alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere, ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday çağrılacaktır. Son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

b. Sözlü sınavı; Bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.

c. Adayların aldıkları KPSS puanının % 50'si ile sözlü sınav puanının % 50'si esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı puanı belirlenecektir.

3 - SÖZLEŞMELİ TEKNİSYEN

(Sıhhı Tesisat, Elektrik, Asansör, Soğutma ve İklimlendirme, Mobilya ve Dekorasyon)

POZİSYONUNDA İSTİHDAM EDİLEBİLMEK İÇİN;

a. Sıhhi Tesisat Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının Yapı Tesisat Sistemleri dalından mezun olmak,

b. Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının Soğutma Sistemleri ve İklimlendirme Sistemleri dallarından mezun olmak,

c. Elektrik Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanının Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü, Endüstriyel Bakım Onarım dallarından mezun olmak,

d. Asansör Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanının Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım dalından mezun olmak.

e. Mobilya Teknisyeni; Meslek Liselerinin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanının İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi dalından mezun olmak.

f. Adayların KPSS puanları dikkate alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon için, pozisyon sayısının 10 katı aday uygulama sınavına çağrılacak olup, son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sınava kabul edilecektir.

g. Uygulama sınavı, Meslek ile ilgili teknik ve pratik bilgiyi ölçer nitelikte yapılacaktır. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.

h. Uygulama sınavında 50 ve üzeri puan alan adaylar, sözlü sınava alınacaktır.

i. Sözlü sınavı: Mesleki bilgi, bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade

yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.

j. Adayların aldığı KPSS puanının % 30'u, uygulama sınavı puanının %35'i, sözlü sınavı puanının % 35'i esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı puanı belirlenecektir.

C - TÜM POZİSYONLAR İÇİN BELİRLENEN ORTAK HUSUSLAR

a. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması formunu doldurmaları ve ayrıca duyurulacak bir tarihte de Başkanlığımıza elden teslim etmeleri gerekmektedir.

b. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için, sınav komisyonunun verdiği puan ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir.

c. Sonuçlar www.yargitay.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

d. Atanmaya hak kazandığı halde verilecek süre içerisinde göreve başlamayanların yerine, nihai başarı puanına göre en yüksek puandan başlamak üzere yedeklerden atama yapılacaktır.

e. Aranılan şartları taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların atamaları yapılmayacak olup, bu hususların sonradan tespiti halinde, yapılan atama işlemleri iptal edilerek ilgililer hakkında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır.

IV-ÜCRET

POZİSYON

ÖĞRENİM

DURUMU

MESLEKİ

TECRÜBESİ

(01/07/2019)

Sözleşmeli

Zabıt Katibi

YÜKSEK

ÖĞRETİM

VELİSANS

5 YILDAN AZ

3110,81

5-10

3244,70

10-15

3372,52

15-20

3505,18

20-

3654,69

LİSE VE DENGİ

5 YILDAN AZ

3051,29

5-10

3140,79

10-15

3229,81

15-20

3343,11

20-

3521,36

Sözleşmeli Destek Personeli

(Hizmetli)

LİSE VE DENGİ

5 YILDAN AZ

2917,38

5-10

2961,95

10-15

3006,23

15-20

3051,31

20-

3095,89

Sözleşmeli Teknisyen

(Sıhhi Tesisat, Elektrik, Asansör, Soğutma ve İklimlendirme,

Mobilya)

LİSE VE DENGİ

5 YILDAN AZ

3268,86

5-10

3357,96

10-15

3447,07

15-20

3536,20

20-

3625,29

NOT:

a. Yukarıda belirtilen ücretler, 01/07/2019 - 31/12/2019 tarihleri arasında geçerli olan brüt ücretler olup, bu rakamlara ek ödeme, aile yardımı ve çocuk yardımı dahil edildikten ve yasal kesintiler yapıldıktan sonra net ücretler belirlenmektedir.

İLETİŞİM:

Tel : 0 312 416 00 87

0 312 416 00 81 10350/1-1


Kaynak : Resmi gazete