Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 11 Ekim 2019 03:50, Son Güncelleme : 11 Ekim 2019 03:52
Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden:

2547 Sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri ve Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Kriterleri'ne göre Üniversitemiz birimlerine Öğretim Üyesi alınacaktır.

1. Profesör kadrosu için adayların Başvuru Formuna (https://erzurum.edu.tr/menu/formlar26 adresinden ulaşılabilir) özgeçmişini, 2 fotoğrafını, nüfus cüzdan fotokopisini, öğrenim belgelerini (Yurtdışından alınan diploma var ise, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen Denklik Belgesi ile birlikte), Doçentlik Belgesini, yabancı dil belgesini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, eğitim- öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten lisansüstü çalışmalarını kapsayan dosyayı PDF formatında, özgeçmiş ile Üniversitemizin Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Kriterlerine göre word formatında hazırlanmış puanlama cetvelini ekleyip, elektronik başvuru dosyasını oluşturacaklardır. Bu dosyadan1 adet basılı olarak klasör içerisinde, 5 adet de taşınabilir belleğe aktarılmış olarak, Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

2. Doçent kadrosu için adayların Başvuru Formuna (https://erzurum.edu.tr/menu/formlar26 adresinden ulaşılabilir) özgeçmişini, 2 fotoğrafını, nüfus cüzdan fotokopisini, öğrenim belgelerini (Yurtdışından alınan diploma var ise, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen Denklik Belgesi ile birlikte), Doçentlik belgesini, yabancı dil belgesini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, eğitim- öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten lisansüstü çalışmalarını kapsayan dosyayı PDF formatında, özgeçmiş ile Üniversitemizin Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Kriterlerine göre word formatında hazırlanmış puanlama cetvelini ekleyip, elektronik başvuru dosyasını oluşturacaklardır. Bu dosyadan1 adet basılı olarak klasör içerisinde, 3 adet de taşınabilir belleğe aktarılmış olarak, Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

3. Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için adayların, Başvuru Formuna (https://erzurum.edu.tr/menu/formlar26 adresinden ulaşılabilir) özgeçmişini, 2 fotoğrafını, nüfus cüzdan fotokopisini, öğrenim belgelerini (Yurtdışından alınan diploma var ise, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen Denklik Belgesi ile birlikte), yabancı dil belgesini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan dosyayı PDF formatında, özgeçmiş ile Üniversitemizin Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Kriterlerine göre word formatında hazırlanmış puanlama cetvelini ekleyip, elektronik başvuru dosyasını oluşturacaklardır. Bu dosyadan 1 adet basılı olarak klasör içerisinde, 3 adet de taşınabilir belleğe aktarılmış olarak, ilgili birime teslim etmeleri gerekmektedir.

Son başvuru tarihi ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gündür. Başvurular şahsen veya postayla yapılacak olup, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

GENEL AÇIKLAMALAR

1. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel şartları ve ilanda belirtilen özel şartları taşımaları gerekmektedir.

2. Profesör ve doçent kadroları daimi statüdedir.

3. Müracaat eden adayların Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Kriterlerinde belirtilen esaslara uyup uymadığı Üniversitemizce oluşturulacak "Bilimsel Dosya İnceleme Komisyonu" tarafından incelenecek olup, bu inceleme sonucunda aranan koşulları taşıdığı tespit edilen adayların müracaatları kabul edilecektir.

4. Doktor öğretim üyesi kadrolarına profesör ve doçentler başvuramazlar.

5. Başvuru yapan adayların koşullarının uygun olmadığının sonradan anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak ve ataması yapılmış olanlar ise iptal edilecektir.

6. Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece bir tanesine başvuru yapabilirler.

7. Yapılacak arşiv araştırması ve resmi güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunanların ataması yapılmayacaktır.

Not: Son başvuru tarihi tatil gününe denk geliyor ise bir sonraki iş günü son gün olarak değerlendirilecektir.