Memurlar.Net
Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://ilan.memurlar.net/ilan/43308/necmettin-erbakan-universitesi-ogretim-uyesi-alim-ilani-alim-ilani.html
Yazdırılma Tarihi : 29 Mart 2024 Cuma 17:18

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı Alım İlanı

Haber Tarihi : 11 Ekim 2018 08:42
Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı Alım İlanı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde boş bulunan kadrolarına 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri ile Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönergesi'nde belirtilen kriterler doğrultusunda öğretim üyesi alınacaktır.

İlana başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel şartları, ilanda belirtilen özel şartları taşımaları ve durumlarının Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönergesi'ne uygun olması gerekmektedir.

Adayların; http://www.konya.edu.tr internet adresindeki Personel Daire Başkanlığı web sayfasından erişebilecekleri Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönergesi'ne göre hazırlayacakları puan tablosunu dilekçeleri ile birlikte dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.

1. 2547 Sayılı Kanunun 26. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Profesör adaylarının; dilekçe, özgeçmiş, yayın listesi, lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlilik belgesi, doçentlik belgesi, kimlik belgesi fotokopisi ile birlikte bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, üniversite yönetimine katkılarını kapsayan belge ve bilgileri içeren 6 adet dosya ile birlikte özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 6 adet CD'yi ekleyerek Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

2. 2547 sayılı Kanunun 24. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Doçent adaylarının; dilekçe, özgeçmiş, lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlilik belgesi, doçentlik belgesi, yabancı dil belgesi*, kimlik belgesi fotokopisi, kamu kurumlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanların hizmet belgesi, puan tablosu, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosya ile birlikte özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD'yi ekleyerek Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

a) Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezi bir yabancı dil sınavından; Güzel Sanatlar Fakültesi ile Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nın tüm bölümleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü (Türk İslam Tarihi ve Sanatları Tarihi, Türk Din Musikisi, Türk Süsleme ve Hat Sanatları Anabilim Dalları) ile Temel İslam Bilimleri Bölümü (Kur'an-ı Kerim Okuma Kıraat İlmi ABD), Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri ve ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapılan tüm bölümlerde en az elli beş, diğer bölümlerde en az altmış beş, kısmen veya tamamen yabancı dille eğitim-öğretim yürütülen bölümlerde en az seksen puan veya uluslararası geçerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından bunlara denk bir puan almış olmak,

b) 06.03.2018 tarih ve 30352 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 22.02.2018 tarih ve 7100 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile 12.06.2018 tarih ve 30449 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümleri kapsamında Üniversitemiz Senatosunun 07.03.2018 tarihinde aldığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 31.05.2018 tarihli Genel Kurulu toplantısında onaylanmış olan Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltilme Yönergesi Kriterlerine göre, Doçentlik Belgelerini sınavsız almış adaylardan Doçentlik kadrosuna başvuru yapacaklar Üniversitelerarası Kurulca belirlenen jürilerce Üniversitemiz tarafından yapılacak sözlü sınavda başarılı olmaları halinde dosyaları işleme alınacaktır.

3. 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Doktor Öğretim Üyesi adaylarının; dilekçe, özgeçmiş, lisans, yüksek lisans, doktora belgesi, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesi, yabancı dil belgesi*, kimlik belgesi fotokopisi, kamu kurumlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanların hizmet belgesi, puan tablosu ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosya ile birlikte özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD'yi ekleyerek ilgili birimlerine başvurmaları gerekmektedir.

a) Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezi bir yabancı dil sınavından; İlçelerdeki Fakülteler, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nın tüm bölümleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü (Türk İslam Tarihi ve Sanatları Tarihi, Türk Din Musikisi, Türk Süsleme ve Hat Sanatları Anabilim Dalları) ile Temel İslam Bilimleri Bölümü (Kur'an-ı Kerim Okuma Kıraat İlmi ABD), Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri ve Ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapılan tüm bölümlerde ve öğretim üyesi bulmakta güçlük çekilen anabilim dallarında dekanlığın teklifi ve Üniversite Yönetim Kurulunun uygun gördüğü durumlarda elli beş, diğer bölümlerde en az altmış beş, kısmen veya tamamen yabancı dille eğitim-öğretim yürütülen bölümlerde en az seksen puan veya uluslararası geçerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından bunlara denk bir puan almış olmak,

4. Profesör ve Doçent unvanına sahip öğretim üyeleri sahip olduğu unvanlardan daha alt unvanlı kadrolara başvuru yapamazlar.

5. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

6. Mecburi hizmet yükümlülükleri olanların 2547 sayılı Kanun'un 35'inci maddesinin 3'üncü paragrafında belirtilen eş durumu ve sağlık mazeretlerine ilişkin belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

7. İlan edilen Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına müracaat eden adaylardan, ilan edilen kadronun anabilim dalı ile Doçentlik, Doktora, Uzmanlık veya Sanatta Yeterlik alanları farklı olan adayların başvuruları Üniversite Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra nihai karar verilecek olup, uygun görülmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

8. İlan edilen kadrolara müracaat edecek erkek adayların askerlik yönünden mahkeme veya bakaya durumunda olmamaları gerekmektedir.

İlanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde Profesör ve Doçent adayları ile Seydişehir Sağlık Bilimleri Fakültesine başvuracak Doktor Öğretim Üyesi adaylarının Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına, diğer Doktor Öğretim Üyesi adaylarının ise ilgili birimlerine şahsen başvurmaları gerekmektedir. Süresi içinde yapılmayan veya posta ile yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir. Adayların başvuru dilekçelerinde yazışma adresleri, telefon numaraları ile e-posta adreslerini bildirmesi gerekmektedir. İlan şartlarına uygun olmadığı anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

ÖNEMLİ NOT : Bilim dosyalarının haricinde Lisans, Yüksek Lisans, Doktora Belgesi, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlilik Belgesi, Doçentlik Belgesi, Kimlik Belgesi Fotokopisi, Yabancı Dil Belgesi, Özgeçmiş, Yayın Listesi, Puan Tablosu, Askerlik Durum Belgesi ve Kamu Kurumlarında Çalışmış ya da Halen Çalışmakta Olanların Hizmet Belgelerini içeren ayrı bir dosya, başvuru yapılan birime bilim dosyaları ile birlikte teslim edilecektir.

A D R E S :

Necmettin Erbakan Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı

Nişantaş Mah. Dr. Hulusi Baybal Caddesi Bera İş Merkezi No:12 Kat:22 Selçuklu/KONYA

Telefon: 0.332.221 06 21-22

BİRİM

BÖLÜM

ANABİLİM

DALI/PROGRAM

K.UNVANI

DERECE

ADET

ÖZEL ŞARTLAR

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Eğitim Bilimleri

Eğitim Programları ve Öğretim

Profesör

1

1

Programlandırılmış öğretim, örneklendirilmiş uygulamalı program geliştirme ve

değerlendirme, sosyal bilimlerde ölçek hazırlama ve eğitimde örnek olaylar alanlarında

çalışmaları olmak.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Temel Eğitim

Sınıf Eğitimi

Profesör

1

1

Öğretmen eğitimi ve ilkokulda sosyal bilgiler öğretimi üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Diş Hekimliği Fakültesi

Klinik Bilimler

Protetik Diş Tedavisi

Profesör

1

1

Kompozitlerin yaşlandırma sonrası renk stabilitesinin değerlendirilmesi konusunda çalışması olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp

Bilimleri

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Profesör

1

1

Çocukluk dönemi kronik fiziksel hastalıklarında yaşam kalitesi ve psikopatoloji ile ilgili çalışması olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp

Bilimleri

Acil Tıp

Profesör

1

1

Akut mezenterik iskemi tanısında heparin binding proteininin rolü ile ilgili çalışması olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Temel Tıp

Bilimleri

Tıbbi Biyoloji

Profesör

1

1

Kanser, konjenital ve metabolik hastalıklarla ilişkili hücresel sinyal yolakları ve hücrede antikanser ilaç etkileşimleri ile ilişkili genlerde yeni nesil

teknolojilerin geliştirilmesi ile ilgili çalışması olmak.

Mühendislik ve

Mimarlık

Fakültesi

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Profesör

1

1

Güneş enerjisi, ısı pompaları, kompozit malzemeler konularında çalışmaları olmak.

Siyasal Bilgiler Fakültesi

İktisat

İktisat Teorisi

Profesör

1

1

Merkez bankacılığı, finansal piyasalar ve para politikası konularında çalışmaları olmak.

Uygulamalı

Bilimler

Fakültesi

Ulaştırma ve Lojistik

Ulaştırma ve Lojistik

Profesör

1

1

Müşteri ilişkileri yönetimi, sosyal medya pazarlaması, tüketici davranışları ve deneyimsel pazarlama alanlarında çalışma yapmış olmak.

Hukuk Fakültesi

Kamu Hukuku

Anayasa Hukuku

Doçent

3

1

Alanında Doçentlik belgesine sahip olmak ve Yükseköğretim kurumlarında en az 3 (üç) yıl ders verme deneyimine sahip olmak.

Hukuk Fakültesi

Özel Hukuk

Ticaret Hukuku

Doçent

3

1

Alanında Doçentlik belgesine sahip olmak ve Yükseköğretim kurumlarında en az 3 (üç) yıl ders verme deneyimine sahip olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp

Bilimleri

İç Hastalıkları

Doçent

2

1

Primer immün yetmezlikli hastalarda 6 soruluk ESID tanı kriterlerinin etkinliğinin

değerlendirmesine yönelik çalışması olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp

Bilimleri

Kardiyoloji

Doçent

3

1

Akut pulmoner emboli ile başvuran hastalarda elektrokardiyografik transmural miyokardiyal repolarizasyon parametlerinin prognoza olan etkisi ile ilgili çalışması olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp

Bilimleri

Deri ve Zührevi Hastalıklar

Doçent

3

1

Metotreksat, siklosporin ile tedavi edilen psoriasisli hastalarda psoriatik tırnak değişikliklerinin NAPSI ile takip edilmesi ile ilgili çalışması olmak.

Mühendislik ve

Mimarlık

Fakültesi

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Doçent

3

1

Lisans, yüksek lisans ve doktorası Gıda Mühendisliği alanından olmak, baharat ve ürünleri

hakkında çalışmaları olmak.

Turizm Fakültesi

Turizm

İşletmeciliği

Turizm İşletmeciliği

Doçent

3

1

Turizm ekonomisi ve politikası konularında çalışmaları olmak.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Temel Eğitim

Sınıf Eğitimi

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Orantısal akıl yürütme,

Matematik eğitiminde çoklu temsil destekli öğretim ve

sorgulayıcı öğrenme alanlarında çalışmaları olmak.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Eğitim Bilimleri

Eğitim Yönetimi

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Kademeler arası geçiş ve yükseköğretim yönetimi konusunda çalışmaları olmak.

Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri

Kuran-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Temel İslam Bilimleri alanında doktora yapmış olmak.

Hafızlığını tamamlamak.

Alanında en az beş yıl tecrübe sahibi olmak.

Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri

Tefsir

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

İlahiyat Arapça programında ders verme yetkinliğine sahip olmak. Yükseköğretim kurumlarında en az 10 yıl ders verme tecrübesine sahip olmak. Kuran usulü ve

Kuranda güzel sözler ve anlatım üslubu alanlarında çalışmaları olmak.

Diş Hekimliği Fakültesi

Klinik Bilimler

Periodontoloji

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Periodontal sağlık ile stres arasındaki ilişki üzerine çalışması olmak.

Ereğli Eğitim Fakültesi

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi

Türkçe Eğitimi

Doktor

Öğretim

Üyesi

4

1

Yabancılara Türkçe öğretiminde bilgisayar destekli materyal geliştirme ve yazılı anlatım ve kompozisyon bilgileri alanlarında çalışmaları olmak.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi olarak en az iki yıl çalışmış olma tecrübesi

bulunmak.

Havacılık ve

Uzay Bilimleri Fakültesi

Uçak

Mühendisliği

Uçak Mühendisliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

4

1

Yüksek lisans ve doktorası Uçak Mühendisliği alanından olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp

Bilimleri

Kardiyoloji

Doktor

Öğretim

Üyesi

3

1

Radyofrekans ablasyonun supraventriküler taşıkardili hastalarda kök hücre ve sistemik inflamasyona etkisi ile ilgili çalışması olmak.

Mühendislik ve

Mimarlık

Fakültesi

Biyomedikal

Mühendisliği

Biyomedikal

Mühendisliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

3

1

Biyobozunur polimerlerden üretilen nanolifli yüzeylerin cerrahi adezyon bariyeri üzerine çalışmaları olmak.

Mühendislik ve

Mimarlık

Fakültesi

Biyomedikal

Mühendisliği

Biyomedikal

Mühendisliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Yüksek lisans ve doktorası Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında olmak, 3B Alzheimer

Beyin MR görüntülerinin analizi ve sınıflandırılması konusunda çalışmaları olmak.

Mühendislik ve

Mimarlık

Fakültesi

Adli Bilişim Mühendisliği

Adli Bilişim Mühendisliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

3

1

Yönetim bilişim sistemleri alanında doktora yapmış olmak ve internet kullanımı üzerine

çalışmaları olmak.

Mühendislik ve

Mimarlık

Fakültesi

Adli Bilişim Mühendisliği

Adli Bilişim Mühendisliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

3

1

Yüksek lisans ve doktorası Bilgisayar Mühendisliği alanından olmak, yapay zeka görüntü işleme çok amaçlı optimizasyon teknikleri üzerine çalışmaları olmak.

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sağlık Yönetimi

Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Yüksek lisans ve doktorasını

Sağlık Yönetimi alanından yapmış olup, e-Nabız

uygulamasının kullanımını etkileyen faktörlerle ilgili çalışması olmak.

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sosyal Hizmet

Sosyal Hizmet

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Lisans, yüksek lisans ve doktorası Sosyal Hizmet alanından olup, Türkiye'de sürdürülebilir

kalkınma göstergelerinin analizi ile ilgili çalışması olmak.

Seydişehir Sağlık Bilimleri

Fakültesi

Hemşirelik

Hemşirelik Esasları

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Hemşirelik öğrencilerinin el hijyenine ilişkin bilgi düzeyleri, ilk klinik stres düzeyleri gibi

konularda çalışmaları olmak.

Seydişehir Sağlık Bilimleri

Fakültesi

Hemşirelik

İç Hastalıkları Hemşireliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Hemodiyaliz hastalarına uygulanan müzik terapisinin anksiyete ve stres düzeyleri üzerine etkisi ile ilgili çalışması olmak.

Seydişehir Sağlık Bilimleri

Fakültesi

Hemşirelik

Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Cerrahi branşlara yönelik hemşirelik alanlarıyla ilgili çalışmaları olmak. En az 5 (beş) yıllık Hemşirelik deneyimi olmak.

Seydişehir Sağlık Bilimleri

Fakültesi

Hemşirelik

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Hemşireliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Doğum sonrası depresyonlu annelerin bebek emzirme süreleri, bunun bebek büyümesi üzerine

etkileriyle ilgili çalışması olmak.

Seydişehir Sağlık Bilimleri

Fakültesi

Hemşirelik

Doğum ve Kadın Hastalıkları

Hemşireliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Öğrenci hemşirelerin narsistik kişilik durumları ve hemşirelerin kadına yönelik şiddet belirtilerini tanıma düzeyleri ile ilgili

çalışmaları olmak.

Seydişehir Sağlık Bilimleri

Fakültesi

Hemşirelik

Halk Sağlığı Hemşireliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

112 Acil Sağlık Hizmetleriyle ilgili çalışmaları olmak. Yüksek lisans ve doktorası Halk Sağlığı Hemşireliği'nden olmak.

Siyasal Bilgiler Fakültesi

Uluslararası

İlişkiler

Avrupa Birliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Uluslararası ilişkiler alanında doktora yapmış olmak, karşılaştırılmalı siyaset sosyolojisi ve Avrupa Birliği entegrasyonu ve işbirlikleri bağlamında Türkiye-Fransa ilişkileri üzerine çalışmaları olmak.

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Fakültesi

Dil Bilimi

Uygulamalı Dil Bilimi

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Sınıf dinleme metinleri, Türkçe atasözleri ve deyim ve internet tabanlı Türkçe yeterlik ve seviye belirleme sınavları alanlarında çalışmaları olmak.

Uygulamalı

Bilimler

Fakültesi

Yönetim Bilişim Sistemleri

Yönetim Bilişim Sistemleri

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Hastane yönetim bilişim sistemlerine karşı direnç algılamalarının iç müşteri memnuniyetine etkisi ve GSMH ile yenilikçilik değişkenleri arasındaki ilişkinin

modellenmesine dair çalışmaları olmak.


Kaynak : Resmi gaazete