Memurlar.Net
Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://ilan.memurlar.net/ilan/40098/mersin-ilce-kaymakamliklari-bekci-alim-ilani.html
Yazdırılma Tarihi : 28 Mart 2024 Perşembe 12:04

Mersin İlçe Kaymakamlıkları Bekçi Alım İlanı

Haber Tarihi : 01 Kasım 2017 09:25
Mersin İlçe Kaymakamlıkları Bekçi Alım İlanı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

MERSİN VALİLİĞİ

AKDENİZ-MEZİTLİ-TOROSLAR-YENİŞEHİR-TARSUS

KAYMAKAMLIKLARI

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIM İLANI

1. GENEL HUSUSLAR

a) 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında Mersin ili Akdeniz-Mezitli-Toroslar-Yenişehir-Tarsus İlçelerimiz mülki sınırları içerisinde görevlendirilmek üzere ekte belirtilen kontenjana uygun olarak Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

b) Aranan şartları taşıyan adaylar öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. Yazılı sınav sonuçlarına göre ise asil ve yedek aday listesi belirlenecektir.

c) İlin merkez ilçe sınırları içinde çalıştırılmak üzere alınacak adaylar için giriş sınavları Valilikçe il merkezinde, diğer ilçelerde ise Kaymakamlıkça ilçe merkezinde yapılacaktır.

d) Valiliğin/Kaymakamlığın internet adresinden yapılacak tüm duyurular adaylar için tebligat niteliğinde olacağından, belirtilen resmi internet adreslerinin personel alım süresince takip edilmesi gerekmektedir.

e) Alım sürecinin herhangi bir aşamasında başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir.

2. ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

a) Erkek ve Türk vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından büyük olmamak, (Asıl aday listesine girenlerin bekçiliğe giriş sınavı için verdikleri dilekçenin Valilik/Kaymakamlık tarafından İl/İlçe Emniyet Müdürlüğüne/Amirliğine havale olduğu tarih; yedek aday listesine girenlerin ise adaylığa tayin tarihi dikkate alınacaktır.)

d) Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından verilmiş raporla belgelemek,

e) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

f) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'nci maddesindeki şartları taşımak,

g) Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak,

h) Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak,

i) Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

j) En az 167 cm boyunda olmak,

k) Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak. {ağırlık(kg)/[boy(m)]2} örnek: 80/1,752=26

3. BAŞVURU YERİ, ŞEKLİ ve TARİHİ:

a) Başvurular 16/11/2017-30/11/2017 tarihleri arasında ilgili İlçe Emniyet Müdürlüklerine bizzat yapılacaktır.

b) Adaylar, çalışmak istedikleri ilçe için ekte yer alan örnek dilekçe ve istenilen diğer evraklarla birlikte başvuracaklardır. Aynı anda birden fazla ilçe için başvuru kabul edilmeyecektir.

c) Dilekçe ve ekli belgelerin incelenmesi sonucunda; bekçiliğe giriş için gerekli nitelikleri taşımadığı açıkça anlaşılan veya bekçi olmaya engel hali tespit edilen istekliye, Valilik/Kaymakamlıkça isteğin kabul edilmediği gerekçeli bir yazı ile bildirilir. Dilekçesi ve ekleri istemi halinde sahibine geri verilir.

d) Adaylar yapılacak olan sözlü ve yazılı sınava katılmak amacıyla;

T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı,

Okul diploma veya tasdiknamesinin aslı veya kurumca tasdikli örneği,

Askerlik durum belgesi,

4,5x6 cm ölçülerinde (6) adet fotoğraf,

Adli sicil belgesi,

Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge,

Hazırlık okumuş ise belgesini ibraz etmek zorundadır.

e) Adaylar başvuru süresi içerisinde başvuru dilekçesinde eksiklik görmeleri halinde, görevli personele düzelttirip yeniden imzalayacaklardır. Başvuru dilekçesinde belirtilen bilgiler, yapılacak işlemler için esas alınacağından, beyan edilen yanlış bilgilerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

4. SÖZLÜ SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ, YERİ VE KONULARI

a) Sözlü sınav 11-15/12/2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

b) Bekçi olmaya engel hali bulunmadığı anlaşılan isteklilere ekteki örneğe uygun olarak fotoğraflı ve açık kimlik bilgileri yazılı birer "Sınava Giriş Belgesi" verilir. Bu belgede, sözlü sınavın yapılacağı yer ve saati de belirtilir.

c) Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, "Sınava Giriş Belgesi"ni İlçe Emniyet Müdürlüğünden bizzat imzalayarak alacaklardır. Sözlü sınava katılacak tüm adayların katılım sırasına göre liste halinde imzaları alınacak ve bu aşamada "Sınav Giriş Belgesi"ndeki imzasının doğruluğu karşılaştırılacaktır. "Sınav Giriş Belgesi"ni sınava getirmeyenler veya imzası farklı olanlar sözlü ve/veya yazılı sınava alınmayacaktır.

d) Sınav komisyonunca adaylar, birer birer sözlü sınava tabi tutulacaktır.

e) Sözlü sınavda adayların:

Genel kültür durumu,

Genel görünüş, hal ve tavırları ile vakara uymayan konuşma itiyadı,

Herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük,

Gibi bekçiliğe girmeye mani halleri olup olmadığı değerlendirilecektir.

f) Sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılarak yazılı sınava çağrılacaktır.

g) Sözlü sınav sonuçları, sınav tarihinden sonra en geç iki gün içerisinde Valilik/Kaymakamlıkların internet adresinden ilan edilecektir.

5. YAZILI SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ, YERİ VE KONULARI

a) Yazılı sınav 24/12/2017 tarihinde yapılacaktır.

b) Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, kendilerine verilecek Sınav Giriş Belgesinde belirtilen yer ve saatte yapılacak olan yazılı sınava gireceklerdir. Sınav Giriş Belgesini getirmeyen adaylar yazılı sınava alınmayacaktır.

c) Yazılı Sınav soruları Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinden tertip olunacaktır.

d) Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (50) soru yöneltilecek olup, sınav süresi (60) dakika olacaktır.

e) Sınavda adayların diğer adaylar ile konuşmaları, birbirinden veya dışardan kopya almaları yasaktır. Bu hareketleri yaptıkları görülenler derhal sınav dışı edilecek ve kağıtlarına durum işaret edilecektir. Bu husus sınav sonunda düzenlenecek tutanağa da kaydedilecektir.

f) Sınava özürlü veya özürsüz olarak saatinde girmemiş olanlar o sınava girme hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu nedenle adayların sınavdan en az 15 dakika önce sınav salonunda yerlerini alacak şekilde hazır olması gerekmektedir.

g) Her bir soru (2) puan olmak kaydıyla, yazılı sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve yanlış cevaplar doğruyu götürmeyecektir.

6. KESİN BAŞARI LİSTESİ

a) Yazılı sınavda en yüksek puan alanlardan başlamak üzere sınavda başarı gösterenlerin ad ve soyadları ile puanlarını içeren liste hazırlanacaktır. Bu listenin başından itibaren boş kadro sayısı kadar aday "Asil Aday Listesi"ni, geri kalan kısmı da "Yedek Aday Listesi"ni teşkil edecektir.

b) Asil ve Yedek Aday Listesi oluşturulurken, yazılı sınav puanları eşit olan adaylardan yaşça küçük olana öncelik verilecektir.

c) Asil ve yedek aday listesi, yazılı sınav tarihinden sonra en geç iki gün içerisinde Valiliğin/Kaymakamlığın internet adresinden ilan edilecektir.

7. SONUÇLARA İTİRAZ

Yazılı sınav sonuçlarında maddi hata bulunduğuna dair itirazlar, asil ve yedek aday listelerinin ilanından itibaren iki iş günü içinde sınav komisyonuna yapılabilecek olup, bu kapsamdaki itirazlara yine iki iş günü içerisinde komisyonca cevap verilecektir.

8. SINAVI KAZANANLARIN ATANMASI

a) Asil aday listesine girenlerden; yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanlar, tebligat üzerine en yakın tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alacakları Sağlık Kurul Raporlarını ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

b) Bekçiliğe girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar aday memur olarak atanacaktır. Ataması yapılanlardan, vazgeçenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi içerisinde görevine başlamayanların atamaları ise iptal edilecektir.

c) Ataması yapılan aday memurlar arasından kanuni süreler içerisinde göreve başlamayanların yerine, yedek listesinden sıra ile aday çağrılacak ve (8.a) maddesinden itibaren belirtilen işlemler bu adaylar için de yapılacaktır.

MERKEZ VE DIŞ İLÇELER ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ KADRO CETVELİ

S.NO

GÖREVLENDİRİLECEK İLÇE

NÜFUS

PLANLAMA

1

AKDENİZ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

261523

110

2

MEZİTLİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

185649

80

3

TOROSLAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

274546

110

4

YENİŞEHİR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

242742

100

5

TARSUS İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

259544

100

................. KAYMAKAMLIĞINA

.................. Kaymakamlığına alınacak olan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavlarına

başvurmak istiyorum.

Sınav yerine gidiş-dönüş ve zaruri masraflar ile sınavı kazandığım takdirde sağlık kurulu raporu almak üzere yapacağım masraflar tarafıma ait olup, ileride bu konuda herhangi bir talepte bulunmayacağım.

Valilik internet sitesinde yayınlanan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanını okudum ve içeriği hakkında bilgi sahibi oldum. Ayrıca müracaatımdan itibaren alım süresince yapılacak muhtemel duyuruları Valilik ve ilgili Kaymakamlık internet adresinden takip etmem gerektiğini biliyorum.

Alım ilanının (3.d) maddesinde belirtilen müracaat evrakları ekte sunulmuş olup; aşağıdaki tabloda belirtmiş olduğum bilgilerin ve ekli belgelerin doğru olduğunu beyan ediyor ve aksinin tespit edilmesi durumunda başvurumun geçersiz sayılacağını kabul ve taahhüt ediyorum. ,/20...

İmza

Adı Soyadı

Başvuru Sahibinin;

Adı Soyadı

T.C. Kimlik Numarası

Doğum Yeri/Tarihi

Medeni Durumu

İkamet Adresi

Telefon Numarası

E-mail Adresi

Mesleği/Yaptığı İşler

Askerlik Durumu

Öğrenim Durumu

Adli Sicil Kaydının Olup Olmadığı

Lisede Hazırlık Okuyup Okumadığı

Ek :

1- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

2- Okul Diploma veya Tasdiknamesi,

3- Askerlik Durum Belgesi,

4- 4,5x6 cm Ölçülerinde 6 adet Fotoğraf,

5- Adli Sicil Belgesi,

6- Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge,

7- Hazırlık Okumuş ise Belgesi.


Kaynak : DPB