Memurlar.Net
Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://ilan.memurlar.net/ilan/39021/itu-tezsiz-yuksek-lisans-program-ilani.html
Yazdırılma Tarihi : 18 Nisan 2024 Perşembe 09:38

İTÜ Tezsiz Yüksek Lisans Program İlanı

Haber Tarihi : 19 Haziran 2017 17:28
İTÜ Tezsiz Yüksek Lisans Program İlanı
İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden

Tezsiz Yüksek Lisans Program İlanı

İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve

Bilişim Enstitüleri Tezsiz Yüksek Lisans ilanı yayınladı.

T.C. VATANDAŞI ADAYLARIN LİSANSÜSTÜ BAŞVURULARI

Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Enerji, Avrasya Yer Bilimleri, Bilişim ve Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitülerine "İTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği"ne ve "İTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Senato Esasları"na göre 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde aşağıda belirtilen tezsiz Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alınacaktır.

Lisansüstü Önkayıtları ve Gerekli Belgeler

Önkayıt: 21 Ağustos 2017 tarihine kadar http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/luikinciogretim/basvuru/ adresinden ön kayıt yapılması gerekmektedir. Ön kayıt işlemi, belgelerin sisteme nasıl ekleneceği ve referans verme işleminin nasıl yapılacağı konusunda yukarıda belirtilen web adresinde açıklama yapılmıştır

Önkayıt Esnasında PDF Formatında Sisteme Eklenmesi Gereken Belgeler;

1) Mezun olduğu/olacağı tüm Yüksek Öğretim Kurumlarından alınmış olan Lisans notlarını gösterir belge. (transkript)

2) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), GRE veya GMAT sınav sonuç belgelerinden biri (ALES, GRE ve GMAT belgelerinin geçerlilik süresi 3 yıldır.)

Yüksek Lisans programlarına başvuran adayların ALES Sayısal puanının 55, Lisans sonrası Doktora yapmak üzere başvuran adayların ise ALES Sayısal puanının 80 taban puanından az olmaması gerekmektedir. (Sosyal Bilimler Enstitüsünün Müzik programları için ALES taban puanı şartı aranmaz.)

GRE sınavının Quantitative bölümünden en az 610 (yeni sistemde en az 149) puan olması gerekmektedir.

GMAT Belgesi ile başvuru Sosyal Bilimler Enstitüsü programları için kabul edilebilecektir. GMAT sınavından en az 450 puan ile başvuru kabul edilecektir.

2.Öğretim (Tezsiz) bazı programlarda ALES koşulu yoktur. Bunun için programların Önkoşulları bölümünden bilgi alabilirsiniz.

3) Yüksek Lisans başvurularında dil belgesi zorunlu belge değildir.Geçerli dil belgesi olmadığı halde programa kabul alan öğrenciler kesin kayıtlarını yaptırabilir ancak hiçbir şekilde ders alamazlar.

İngilizce yeterliği için kabul edilecek belgeler ve kabul edilecek başarı alt sınırları:

YÜKSEK LİSANS İÇİN

Sınav Türü

Not

İTÜ'nün Yaptığı Yabancı Dil Sınavları

55

YÖK Dil

65

TOEFL (Paper Based)

523

TOEFL (Computer Based)

183

TOEFL (Internet Based)

70

e-YDS 65
YDS 65

ÜDS

65

KPDS

65

PTE (Akademik) 60


Üniversite Yönetim Kurulu'nun 15.12.2011 tarih ve 914 sayılı toplantısında alınan karar gereğince, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren Üniversitemiz lisans ve lisansüstü programlarına öğrenci kabulünde sunulan TOEFL IBT sınav sonuçlarının yurtiçindeki sınav merkezlerinden getirilmesi durumunda; sadece devlet ve vakıf Üniversitelerinin sınav merkezlerinden getirilecek olan sınav sonuçları kabul edilecektir.

* ÜDS,KPDS,YDS, e-YDS sınavlarının geçerlilik süresi 5 yıldır.

* TOEFL IBT/PBT, PTE ve İTÜ proficiency sınavlarının geçerlilik süresi 2 yıldır. TOEFL ITP kabul edilmemektedir.

Sisteme dil belgesi olarak TOEFL IBT internet çıktısı yükleyen öğrenciler,

internet sayfasında yer alan (view order menüsünde) konfirmasyon mailinin görütüsünüde sonuç ile beraber sisteme yüklemelidir.



4) Niyet Mektubu (öğrencinin lisansüstü eğitimden beklentileri ve çalışmak istediği alan hakkında)

5) Referans mektubu (Referans mektupları, referans gösterilen kişiler tarafından sisteme yüklenecektir)

6) CV (Özgeçmiş)

İTÜ İngilizce Yeterlilik Başvuruları

İTÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı başvuruları ve sınav hakkında detaylı bilgi http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/english_exam/ sayfasında ilan edilecektir.

İTÜ Yabancı Dillerin 6 Haziran 2017 (1.oturum)(saat:10:00) ve 8 Haziran 2017 (2.oturum)(saat:10:00) tarihlerinde yapacağı sınav başvuruları için duyurular daha sonra yapılacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Yukarıdaki adresten yapılacak olan İTÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı Başvuruları Lisansüstü ön kayıtlarından önce bitecektir.

NOT 1: ALES, GRE, GMAT ve not ortalamalarının başarı alt sınırları program bazında değişebilir. Programlarla ilgili ön koşullara ve kontenjanlara Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı http://www.sis.itu.edu.tr/ web sitesinden ulaşılabilir.

Programlar Hakkında Detaylı Bilgilere İlgili Enstitülerin Web Sayfalarından Ulaşılabilir.

Fen Bilimleri Enstitüsü : http://www.fbe.itu.edu.tr/

Sosyal Bilimler Enstitüsü: http://www.sbe.itu.edu.tr/

Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü: http://www.eies.itu.edu.tr/

Bilişim Enstitüsü: http://www.be.itu.edu.tr/

Enerji Enstitüsü: http://www.enerji.itu.edu.tr/

Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü : http://www.eedmi.itu.edu.tr/

İ.T.Ü. 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI II.ÖĞRETİM TEZSİZ LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI
ENSTİTÜ PROGRAM YÜKSEK LİSANS
BİLİŞİM BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 20
BİLİŞİM İNŞAAT YÖNETİMİNDE BİLİŞİM 20
SOSYAL BİLİMLER YÖNETİCİLER İÇİN İŞLETME (EXECUTIVE MBA) 62$
SOSYAL BİLİMLER MÜZİK(TEZSİZ II.ÖĞRETİM) 70&
SOSYAL BİLİMLER İŞLETME VE TEKNOLOJİ YÖNETİMİ 35
SOSYAL BİLİMLER GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİK YÖNETİMİ 40
FEN BİLİMLERİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ 25
FEN BİLİMLERİ CEPHE TASARIMI VE TEKNOLOJİSİ 25
FEN BİLİMLERİ SAĞLIK SİSTEMLERİ YÖNETİMİ 40&
FEN BİLİMLERİ İNŞAAT PROJELERİ YÖNETİMİ 30
FEN BİLİMLERİ HAZIR GİYİM PERAKENDE VE MODA YÖNETİMİ 35*
FEN BİLİMLERİ ROTORLU HAVA ARAÇLARI 20*
FEN BİLİMLERİ DENİZ ULAŞTIRMA YÖNETİMİ 25*
FEN BİLİMLERİ MÜHENDİSLİK TÖNETİMİ 45*
*: 5 kişi yabancı kontenjan
&: 10 kişi yabancı kontenjan
$: 2 kişi yabancı kontenjan

Enstitü Program Adı Ön Koşul
Bilişim Bilgi Teknolojileri (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). İTÜ yabancı dil koşulu minimum 55 dir.
Bilişim İnşaat Yönetiminde Bilişim (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). İTÜ yabancı dil koşulu minimum 55 dir.
Fen Bilimleri Cephe Tasarımı ve Teknolojisi (Tezsiz) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. Mimarlık Bölümü, Mühendislik Bölümleri, Cephe sektöründe en az 2 yıldır çalışan Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı Bölümü mezunları tercih edilir.
Fen Bilimleri Deniz Ulaştırma Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makinaları İşletme Müh., Güverte, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Deniz İşletmeciliği, İşletme Müh., Gemi İnşaatı Müh., Deniz Teknolojisi Müh., Mühendislik Yönetimi, Makine Müh., Endüstri Müh., Deniz Harp Okulu ilgili bölümleri, ve Program Yürütme Kurulunun onayı ile uygun görülen diğer bölümler başvurabilir.
Fen Bilimleri Hazır Giyim Perakende ve Moda Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Minimum lisans ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Dört yıllık lisans derecesi veren programların mezunları başvurabilir. İTÜ yabancı dil koşulu minimum 55 dir.
Fen Bilimleri İnşaat Projeleri Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.55/4.00 (66.16/100) olmalıdır. Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, İşletme, İşletme Mühendisliği, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Elektrik Mühendisliği, Makine Mühendisliği mezunları tercih edilir. İTÜ Yabancı dil başarı koşulu minimum 55/100 olarak uygulanacak.
Fen Bilimleri İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.00 (60.33/100) olmalıdır. Tüm mühendislik ve mimarlık lisans mezunu öğrenciler; fizik, kimya, moleküler biyoloji ve genetik bölümü mezunları programa başvurabilir.
Fen Bilimleri Mühendislik Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.0 (60.33/100) olmalıdır. Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği Dışındaki tüm Mühendislik programları başvurabilir. İTÜ Yabancı dil başarı koşulu minimum 55/100 olarak uygulanacak.
Fen Bilimleri Rotorlu Hava Araçları (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4.0 (58/100) olmalıdır. Tüm 4 yıl ve üzeri programlar başvurabilir. İTÜ Yabancı dil başarı koşulu minimum 55/100 olarak uygulanacak.
Fen Bilimleri Sağlık Sistemleri Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.00 (60.33/100) olmalıdır. Tüm mühendislik, biyoloji, genetik, biyomedikal ve Tıp fakültesi lisans mezunu olan öğrenciler başvurabilecektir. İTÜ Yabancı dil başarı koşulu minimum 55/100 olarak uygulanacak.
Sosyal Bilimler Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı Aranmaz. Referans mektuplarının TÜRKÇE olması gerekmektedir.Varsa ALES,GRE veya GMAT mülakatta sunulabilir.
Sosyal Bilimler İşletme ve Teknoloji Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmaz. Tüm lisans programlarının mezunları (Örgün eğitim programları) başvurabilir. Açık ve Uzaktan eğitim programlarının mezunları kabul edilmez. 1) Diploma veya çıkış belgesi
2) Transkript
3) Programa neden başvurduğunu gösteren niyet mektubu
4) En az biri mezun olduğu programın hocalarından birinden olmak üzere 2 adet TÜRKÇE referans mektubu (2'den fazla referans mektubu istenmemektedir)
5) Yabancı dil yeterlik belgesi
6) -Varsa- ALES, GRE veya GMAT belgesi. İTÜ yabancı dil koşulu minimum 55 dir.
Sosyal Bilimler Yöneticiler İçin İşletme (Executive MBA) (YL) ALES Şartı aranmaz.2 yıllık iş tecrübesi gerekmektedir. İTÜ yabancı dil koşulu minimum 55 dir.