Gaziosmanpaşa Belediyesi Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

İlan Giriş : 20 Ağustos 2011 08:18, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gaziosmanpaşa Belediyesi Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığından:

Teftiş Kurulu Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu

Gaziosmanpaşa Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğüne Giriş Sınavı ile açık bulunan GİH sınıfından 4 adet, 6 ncı dereceli Müfettiş Yardımcısı alınacaktır. Sınav 05 Ekim 2011 tarihinde Gaziosmanpaşa Belediyesi - İSTANBUL adresinde yapılacaktır. Giriş Sınavı ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir.

A- SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci Maddesinde yazılı genel nitelikleri taşımak,

2) Sınavın yapıldığı tarihte 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış bulunmak, (05/10/1976 ve sonrası doğumlu olmak)

3) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen 4 (dört) yıllık lisans eğitimi veren yurt içi veya yurt dışındaki fakülte veya yüksek okullardan birini bitirmiş olmak,

4) Kamu Görevine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik Hükümlerine göre A Grubu Kadroları için ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010 ve 9-10 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS Lisans A Grubu) sonucunda, (KPSSP 100) puan türünden 70 (yetmiş) ve yukarı puan almış olmak,

5) Askerlik görevini yapmış veya erteletmiş olmak,

6) Görevin yapılmasını engelleyecek herhangi bir sağlık problemine sahip olmamak.

B - SINAV BAŞVURUSU:

Başvurular 05 Eylül 2011 - 16 Eylül 2011 tarihleri arasında, mesai saatleri içerisinde, Gaziosmanpaşa Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü Merkez Mahallesi Cumhuriyet Meydanı No:20 Kat 6 Gaziosmanpaşa / İSTANBUL adresine şahsen yapılacaktır. 0 212 453 53 32-35 numaralı telefonlardan ayrıntılı bilgi alınabilir. Posta ile müracaat kabul edilmeyecektir.

C - BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER:

1) Başvuru Formu (Yukarıda belirtilen adresten veya www.gaziosmanpasa.bel.tr internet adresinden temin edinilebilir.),

2) Diploma veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumca onaylanmış örneği,

3) KPSS sonuç belgesi çıktısı.

4) TC kimlik numaralı nüfus cüzdanının aslı veya kurumca onaylanmış örneği,

5) 2 (iki) adet vesikalık fotoğraf,

6) Öz geçmiş,

7) Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair yazılı beyanı,

8) Erkek adayların askerlikle ilişkisi olmadığına dair yazılı beyanı,

9) Sabıka kaydı olmadığına dair yazılı beyanı.

Sınav başvuru formu ve eklerinde yer alan bilgilerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlaşılanlar tüm haklarını kaybedecekleri gibi haklarında Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre işlem yapılmak üzere yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır.

Ç - YAZILI SINAVA GİRECEKLERİN BELİRLENMESİ VE İLANI:

Yazılı sınava belirlenen boş kadro sayısının 20 katı sayıdaki toplam 80 aday çağrılacaktır. Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 80 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 80 aday giriş sınavına alınacaktır. (80 inci sıradaki aday ile tam olarak eşit puan alan aday veya adayların bulunması halinde bu aday veya adaylar da yazılı sınava alınacaktır.) Yazılı sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylar, 20 Eylül 2011 tarihinde yukarıda belirtilen adresteki ilan panosunda ve www.gaziosmanpasa.bel.tr internet adresinde duyurulacaktır. Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Yazılı sınava katılacak adaylara ayrıca duyuru yapılacaktır.

D - SINAV GİRİŞ BELGESİ:

Sınava katılma başvurusu kabul edilen adaylara, sınava girişte kullanılmak üzere sınav yeri ve tarihini belirten onaylı ve fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi düzenlenip verilecektir. Adayların sınav tarihine kadar Teftiş Kurulu Müdürlüğüne bizzat başvurarak fotoğraflı sınav giriş belgelerini almaları gerekmektedir. Giriş sınavına bu belgenin aslıyla birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet gibi ikinci bir kimlik kartının gösterilmesi suretiyle girilebilecektir.

E - SINAV ŞEKLİ, İÇERİĞİ VE KONULARI:

Sınav yazılı ve sözlü olarak iki aşamada yapılacaktır. Müfettiş Yardımcılığı sınavına girecek adayların yazılı ve sözlü sınav konuları aşağıdaki gibidir:

1 - Hukuk

Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Ceza Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku, Kamu Mali Yönetimi Mevzuatı, İhale Mevzuatı, İmar Mevzuatı, İş Hukuku

2 - İktisat

Makro ve Mikro İktisat, Ekonomi Politikası, Para Teorisi ve Politikası, Uluslararası İktisadi İlişkiler ve Teşekküller, İşletme İktisadi, Güncel Ekonomik Sorunlar

3 - Maliye

Maliye Teorisi, Maliye Politikası, Türk Vergi Sistemi

4 - Muhasebe

Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi

5 - Belediye Mevzuatı

5393 sayılı Belediye Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu, 5302 İl Özel İdaresi Kanunu

F - YAZILI SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Yazılı sınavda her sınav grubunun tam notu 100 puandır. Sınavın kazanılabilmesi için her gruptan en az 60 puan alınması ve grupların ortalamasının 70 puandan aşağıda olmaması şarttır. Yazılı sınavda başarılı olarak sözlü sınava girmeye hak kazananların listesi ve sözlü sınavın yer ve tarihi yukarıdaki adreste bulunan ilan panosunda ve Belediyenin internet sitesinde ilan edilecektir. Yazılı sınav sonuçlarına itiraz sonuçların ilanından itibaren 5 (beş) iş günü içinde şahsen Teftiş Kurulu Müdürlüğüne itiraz dilekçesi ile yapılacaktır. Posta ve diğer yollarla yapılan itirazlar kabul edilmez.

G - SÖZLÜ SINAV

Yazılı sınavı kazanan adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır. Mücbir sebepler dışında sözlü sınava girmeyen adaylar haklarını kaybetmiş sayılacaktır. Sözlü sınavda; adayların genel olarak hukuki, iktisadi, mali ve kamu yönetimi bilgileri ile muhakeme, algılama ve ifade yeteneği, genel kültür, tavır, hareket gibi şahsi vasıfları göz önünde bulundurulacaktır. Sözlü sınavda adaylara Sınav Kurulu Üyelerinin her biri tarafından 100 tam puan üzerinden not verilecek, verilen bu notların ortalaması sözlü sınav notunu oluşturacaktır. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için alınacak notun 70?ten az olmaması gerekir.

Ğ - GİRİŞ SINAVI NOTU VE SONUCUNUN DUYURULMASI

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı notu yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Giriş Sınavını kazanmış sayılmak için sınav notunun 70?ten az olmaması gerekir. Sınavı kazananların durumu Sınav Kurulu tarafından en yüksek nottan başlanılmak üzere bir tutanağa bağlanacaktır. Giriş sınavını kazanan adayların listesi yukarıdaki adreste bulunan ilan panosunda ve Belediyenin internet sitesinde duyurulacak, giriş sınavını kazanan adaylara ayrıca Sınav Kurulu tarafından yazılı olarak bildirim yapılacaktır. Yapılan sınav sonucunda asil aday sayısı kadar yedek aday da belirlenecektir.

İlan olunur.