Merkez Bankası Sözleşmeli Ekonomist Alım İlanı

Kaynak : merkez bankası
İlan Giriş : 17 Ekim 2016 14:35, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Merkez Bankası Sözleşmeli Ekonomist Alım İlanı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASINA

SÖZLEŞMELİ EKONOMİST ALINACAKTIR

  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında 'Ekonomist' olarak çalıştırmak üzere adaylar aranmaktadır. Başarılı adayların; merkez bankası politikalarıyla ilgili bağımsız ve doğrudan araştırma yapmaları ve resmi politika oluşturma sürecine katkıda bulunmaları beklenmektedir. Adaylarda, analitik, sayısal ve yazılı ifade becerilerinin yanı sıra güçlü sunum becerisi aranmaktadır.

  • Bankamızda çalışan Ekonomistler, çalışmalarını yerel ve uluslararası konferanslarda sunmaya ve akademik dergilerde yayın yapmaya teşvik edilmektedir. Ekonomistlere araştırma ve seyahat desteğinin yanında kapsamlı ekonomik ve finansal verilere erişim imkanı da sağlanmaktadır.

  • Adayların, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Atama İlkelerinde belirtilen koşulları taşımaları gerekmektedir. Bankamızda "Ekonomist" unvanıyla çalışacaklara rekabetçi bir ücret ve sosyal olanaklar sunulmaktadır.

1 - ADAYLARDA ARANAN KOŞULLAR

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • Yurt içinde veya yurt dışında Bankanın ana faaliyet alanına giren, ekonometrik modelleme, makroiktisat ve parasal iktisat, uluslararası iktisat, finansal iktisat, endüstri iktisadı, işgücü ve demografi iktisadı; ekonomik kalkınma, teknolojik değişim ve büyüme; tarım iktisadı, kentsel iktisat ve gayrimenkul iktisadı konuları ile ilgili bir dalda doktora derecesine sahip olmak ya da doktora derecesini 2017 yılı sonu itibarıyla alacak olmak,

  • İyi sunum yapabilmek, çok iyi derecede analitik, sayısal ve yazım tekniklerine sahip olmak,

  • İleri düzeyde İngilizce bilmek [son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) en az 90 veya Test of English as a Foreign Language Internet-based Test (IBT)'den en az 108 puan almış olmak veya son başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içinde yurt dışında İngilizce eğitim yapan üniversitelerde öğrenim görmek veya bu üniversitelerde öğretim elemanı olarak görev yapmış olmak],

  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacaklarda aranan genel şartları taşımak.

2 - BAŞVURU

a) Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler

- Özgeçmiş

- Adaya ait doktora tezi ve/veya akademik çalışmalar

- 3 adet akademik referans mektubu

- Diploma (Doktora derecesi alınmış ise)

- Yabancı Dil Belgesi

b) Başvuru Süresi ve Şekli

Adaylar başvurularını, istenen belgeleri pdf formatında 16 Aralık 2016 tarihi saat 17.30'a kadar [email protected] adresine göndermek suretiyle yapacaklardır.

Adaylarla ilgili referans mektupları ise ilgili akademisyenler tarafından [email protected] adresine doğrudan gönderilecektir.

Şahsen veya posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

3- MÜLAKAT

Koşulları taşıyan adaylar arasından, yaptıkları akademik çalışmaların niteliğinin Bankanın gereksinimlerine uygun ve yeterli olduğu belirlenenler Ekonomistlik değerlendirme mülakatına çağrılacaktır.

ÖNEMLİ NOT:

Bu sürecin, başvurudan işe alıma kadar tüm aşamalarında adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında bildirdikleri e-posta adreslerine veya Bankamızın genel ağ sitesinde ilan yoluyla yapılacak ve kağıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmayacaktır.