2007 YURT DIŞI EĞİTİM ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Türk Cumhuriyetleri ve Türk Topluluklarında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı Başvuruları

İlan Giriş : 19 Ocak 2007 15:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
2007 YURT DIŞI EĞİTİM ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Türk Cumhuriyetleri ve Türk Topluluklarında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı Başvuruları
SINAVIN ADI:

Türk Cumhuriyetleri ve Türk Topluluklarında 2007?2008 Eğitim ? Öğretim Yılında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Seçimi İçin Gerçekleştirilecek ? Mesleki Yeterlilik Sınavı?

SINAV BAŞVURUSU:

■Başvuru   işlemleri   15Ocak-02Şubat   2007   tarihleri   arasında   http:// www.meb.gov.tr   internet adresinden aday tarafından bireysel başvuru olarak yapacaktır.

  Aday başvuru için T.C. kimlik numarasını girecek, sistemden kendisine ait bilgiler geldikten sonra, diğer bilgilerini girecektir.

  Adayın başvurusu bağlı olduğu il milli eğitim müdürlüğü tarafından aday bilgileri kontrol edilerek sistemden onaylanacaktır.

  Bankaya para yatırmayan ya da yanlış hesaba yatıran aday başvuru yapamayacaktır.

SINAV ÜCRETİ:

Aday;    40 YTL sınav ücretini 15 Ocak-02Şubat 2007 tarihleri arasında;

        T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Beşevler Şubesi 5500537-5001 nolu hesaba,

        Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O Ankara Merkez Şubesinin 2071082 nolu hesaba veya

        Türkiye Halk Bankası A.Ş. Küçükesat Şubesinin 44000014 nolu

protokollü sınav gelirleri hesabına ?Kurumsal Tahsilât Programı? aracılığı ile yatırılacaktır. Aday bankaya havale ya da başka bir masraf ücreti yat ırmayacaktır.

SINAV YERİ:

ANKARA ve İSTANBUL

SINAV TARİHİ:

18 Mart 2007 Pazar günü    Saat:10.00? da

SINAV UYGULAMASI:

  Sınav; Matematik (İngilizce), Fizik (İngilizce), Kimya (İngilizce), Biyoloji (İngilizce) branşları için 110 dakika, diğer branşlar için 90 dakika merkezi sistemle, tek oturum olarak uygulanacaktır.

  Sınavda Matematik (İngilizce), Fizik (İngilizce), Kimya (İngilizce), Biyoloji (İngilizce) branşları için 100 soruluk, diğer branşlar için 80 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan soru kitapçığı kullanılacaktır.

  Adaylar fotoğraflı sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile sınava girecektir.

  Sınav giriş belgesi 05 Mart 2007 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır.

  Kimlik kartları yanlarında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

  Sınavda sorulacak soru ve cevap anahtarları Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr internet adresinde 21 Mart 2007 tarihinde yayınlanacaktır.

  Adaylar sınav binasında sigara içmeyecek, içenler hakkında 4207 sayılı kanun gereğince işlem yapılacaktır.

 

SINAV KONULARI:

   Türk Cumhuriyetleri ve Türk Topluluklarında 2007-2008 Eğitim - Öğretim Yılında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Seçimi İçin Gerçekleştirilecek ?Mesleki Yeterlilik Sınavı? sorularının tamamı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacaktır.

   Mesleki Yeterlilik Sınavında sorulacak soru alanları tabloda belirtilmiştir.

 

Genel Kültür

 

Türkçe

 

Türk Tarihi

 

■Türk Kültür ve Medeniyeti

40

■Atatürk ilke ve İnkılâpları

 

Türkiye coğrafyası

 

Vatandaşlı k

 

Matematik

 

Öğretmenlik Meslek Bilgisi

40

TOPLAM

80

Matematik (İngilizce)

 

Fizik (İngilizce)

 

Kimya (İngilizce)

20

Biyoloji (İngilizce)

 

*Branşlarından girecek adaylara ilave İngilizce soru

 

TOPLAM

100

SINAV DEĞERLENDİRMESİ:

  Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

  Okutma sonucunda, sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı /Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.

  Değerlendirme yapılırken doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak her soru eşit puan aralığına sahip olacaktır.

  Değerlendirme 100 puan üzerinden her branş için ayrı ayrı başarılı sayılacaktır.

  Hatalı soru / sorular çıkarılarak başarı puanı hesaplanacaktır.

  Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan ?Mesleki Yeterlilik Sınavı? sonunda öğretmen ihtiyacı sayısının Türk Dili ve Edebiyatı, Sınıf Öğretmenliği ve İngilizce branşları için %50, diğer branşlar için %80 fazlası başarı sıralaması yapıldıktan sonra mülakata çağrılacaktır.

İLETİŞİM ve DUYURU:

Sınavla ilgili duyuru ve ilanlar MEB Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Sınav uygulama duyurusu Millî Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden 10 Ocak 2007 tarihinde yayınlanacaktır.

Sınav sonuçları 03 Nisan 2007 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr internet adreslerinde yayınlanacaktır.

SINAV İTİRAZLARI:

Adayların sınav sorularına ve sonuçlarına itiraz etme hakkı bulunmaktadır. İtirazlar Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne dilekçeyle yazılı olarak veya BİMER ile elektronik ortamda yapılabilecektir.

■Adaylar sınav sorularına itirazını; soruların http://www.meb.gov.tr internet sitesinde yayınlanmasından   sonra  en   geç  10   (on)   gün   içerisinde,   sonuçlara  itirazını   ise;   sonuçların

http://www.meb.gov.tr internet sitesinde yayınlanmasından sonra en geç 3 (üç) işgünü içerisinde yapacaktır.

İncelenen itirazlar 10 gün içinde ilgili Genel Müdürlük tarafından cevaplandırılarak adaylara bildirilecektir.

Yazılı ve elektronik ortamdan yapılacak itirazların incelenmesi için aday T.C. Ziraat Bankası Beşevler Ankara Şubesindeki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi?nin 5495218/5001 numaralı hesabına 10 (on) YTL inceleme ücreti yatıracaktır

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Sınav Merkezinde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma verilemez ve gösterilemez. Bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacak adaya cevap yazısı gönderilmeyecektir.

Başvurusu ve sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen/giremeyen, sınava alınmayan ya da çıkarılan, başarılı olamayan, birden fazla ücret yatıran veya başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatırmış olan adayların ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir.

Genelge ve Ekler

 

Başvuru İşlemleri

Kurum/Okul Onay İşlemleri

İl M.E.M. Onay İşlemleri

İletişim (Sorun/Sorular)