Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora İlanı

İlan Giriş : 02 Haziran 2014 18:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora İlanı

Yıldız Teknik Üniversitesi 2014 - 2015 Sosyal Bilimler Enstitüsü Sonbahar Dönemi Yüksek Lisans ve Doktora İlanları

Yıldız Teknik Üniversitesi 2014 - 2015 Sosyal Bilimler Enstitüsü Sonbahar Dönemi Yüksek Lisans ve Doktora Programları Açacaktır.

Başvurular, 02-11 Haziran 2014 tarihleri arasında Yıldız/Beşiktaş kampüsünde (F Blok Çukursaray Binası) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 09:00-12.00 13.00-16:00saatleri arasında alınacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. BAŞVURU FORMU
Enstitümüz web sayfasında yer alan Başvuru formunu elektronik ortamda doldurunuz ve fotoğrafınızı yapıştırınız.
Başvuru formunda güncel e-posta adresinizi yazınız. Öğrenciliğiniz süresince iletişim bu adresten sağlanacaktır.
Yüksek lisans programlarına başvuranlar, en fazla 2, doktora programlarına başvuranlar ise tek tercih yapabilirler. İki tercih yapmışsanız, bütün belgelerden iki set hazırlamanız gerekmektedir. (Her biri farklı Anabilim Dalına gönderileceğinden iki set belge gerekmektedir.)

2. DİPLOMA
Yüksek lisans başvurusu için lisans diplomasının aslı ve fotokopisi, (Not: Henüz mezun olamayan son sınıf öğrenci adayların başvuru yapmalarında diploma şartı bulunmamaktadır. Bu durumdaki adaylar asil listede olmaları durumunda eksik evraklı dönemde kayıt yapacaklardır.)
Doktora başvurusunun alan içi olarak değerlendirilebilmesi için yüksek lisans ve lisans diplomalarının aslı ve fotokopisi gerekmektedir. (Mezun olduğu yüksek lisans programı başvurmak istediği doktora programı için alan içi ise öğrencilerin lisans diplomalarının aslı ve fotokopisini başvuru evrakına eklemelerine gerek yoktur.)
Başka bir yükseköğretim programında kayıtlı olan öğrenciler ise, bu kurumdan aldıkları onaylı diploma fotokopisi ile başvuruda bulunabilecektir.
Yabancı ülke üniversitelerinden mezun olanlar için, YÖKten alınmış diploma eşdeğerlik belgesi gerekmektedir.

3. TRANSKRİPT
Transkriptin aslı ve fotokopisi.
Mezuniyet öncesi müracaat eden adayların genel başarı notu hesaplanırken güncel AGNO değeri dikkate alınır. (Mezuniyet öncesi başvuruda bulunan adayların başvurularında teslim edecekleri transkriptlerin 02 Mayıs - 11 Haziran 2014 tarih aralığında alınmış olması gerekmektedir.)
100lük sistemdeki notların, 4lük not sistemine dönüştürülmesinde YÖK Dönüşüm Cetveli kullanılacaktır.

4. ALES BELGESİ YA DA EŞDEĞER BELGELER

Tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuruda bulunacak adayların ilgili puan türünden olmak üzere en az 55 veya Senato tarafından kabul edilen bir sınavdan eşdeğer bir puan almış olmaları gerekir.
Tezsiz yüksek lisans programına başvuruda bulunacak adayların başvurduğu programın puan türünden olmak üzere ALES belgesine sahip olmaları gerekir.
- Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı lisansüstü programlarına başvurularda, son kez olmak üzere, ALES koşulu aranmamaktadır. ALES belgesi yerine dosya teslim edilmesi gerekmektedir. Dosya teslimine ilişkin ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.

ALES belgesi ile eşdeğer belgelerin geçerlilik süresi 3 yıldır.

Açılan Kontenjanları Buradan Görebilirsiniz

İlan metni için tıklayınız.