Sinop Üniv. Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 23 Ağustos 2012 09:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sinop Üniv. Öğretim Elemanı Alım İlanı

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu?nun ilgili maddeleri ile 31.07.2008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? uyarınca yukarıda unvanı ve nitelikleri belirtilen kadrolara Öğretim Elemanları alınacaktır.

Genel Şartlar ;

?657 Sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak

?ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı)?den (mezun olunan alanda) en az 70 puan almış olmak.

?Yurtdışından alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir.

Muafiyet:

1) Doktorasını tamamlamış olanlar,

2) Bu Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar,

3) Yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvuruda bulunanlar merkezi sınav (ALES)?den muaftır.

4) Meslek Yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularda Yabancı Dil şartı aranmaz.

Müracaatta İstenen Belgeler ?Başvurdukları bölüm/anabilim dalı/program adı ile yazışma adreslerini belirten dilekçe. (Dilekçe örneği Personel Daire Başkanlığının web sayfasının duyurular bölümünden temin edilebilir.)

?Özgeçmiş

?Merkezi sınav (ALES) belgesi

?Lisans Mezuniyet Belgesi (ONAYLI)

?Lisans Not Transkripti (ONAYLI)

?Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi (ONAYLI)

?Nüfus Cüzdanı Örneği

?2 Adet Vesikalık Fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş)

?Tecrübe Belgesi

NOT: ?Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece birine başvuru yapabilirler.

?Onaylı istenen evrakların; noter tarafından, çalıştığı kurum tarafından, mezun olduğu Üniversite tarafından onaylı suretleri veya başvuru evraklarının elden teslim edilmesi halinde aslını ibraz etmek şartıyla fotokopileri kabul edilir. Onaylı yazan evraklar dışında istenen diğer evrakların onaysız suretleri gönderilebilir.

Başvuru Yeri ve Süresi :

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Başvurular Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne (Personel Daire Başkanlığı) şahsen veya posta ile yapılacaktır. Süresi içinde yapılmayan başvurular ile eksik belgeli dosyalar dikkate alınmayacaktır. Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar kurumumuza ulaşmış olması gerekmektedir

  Kültürel Miras ve Turizm Programı için; Fakültelerinin Tarih bölümü lisans mezunu olmak ve yüksek lisans yapmış olmak. Alanında en az 1 yıl eğitim-öğretim deneyimine sahip olmak. Öğretim Görevlisi 1 05 Eylül 2012