TCDD 817 Tren Teşkil İşçisi Alacak

İlan Giriş : 05 Ekim 2011 16:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
TCDD 817 Tren Teşkil İşçisi Alacak

TCDD'NİN AÇIKLAMASI

Kuruluşumuz işyerlerine 817 Tren Teşkil İşçiliği sanat kolunda, Belirsiz Süreli (Daimi) İş Sözleşmesi ile çalıştırılacak işçi alınacaktır.

Türkiye İş Kurumu Açık İş İlanlarında talebimiz yayınlandıktan sonra başvurular Türkiye İş Kurumuna yapılacaktır.

İşe alınacak işyerleri ve öğrenim durumlarını görmek için Tren Teşkil İşçisi Alınacak İşyerleri ve Öğrenim Durumları başlıklı Excel dosyasını açmanız gerekmektedir.

Aşağıda belirtilen hususlar Türkiye İş Kurumu Açık İş ilanları Genel Şartlar ve Açıklamalar Bölümünde de yayınlanacaktır.

TREN TEŞKİL İŞÇİLERİNİN TÜRKİYE İŞ KURUMUNDA YAYINLANACAK TALEBİMİZE BAŞVURMADAN ÖNCE DİKKATE ALMALARI GEREKEN HUSUSLAR:

1-Tren Teşkil İşçiliği sanat kolu için başvuru yapacak adayların mağdur duruma düşmemeleri için başvuru yapmadan önce, TCDD web sitesinde yer alan Tren Teşkil İşçiliği tanıtım filmini izlemeleri ve görev tanımlarını okumaları kendileri açısından faydalı olacaktır.

2-Adaylar ilan edilen müracaat tarihleri çakışan taleplerimizden sadece bir işyerine müracaat edebilecektir.

3- Sözlü sınava katılmak için, TCDD web sitesinde yayınlanacak olan tarihler arasında, nüfus kayıt örneği, iyi hal vesikası (Cumhuriyet Savcılığından), tahsil, askerlik (terhis, tecil veya muaf), 1 adet resim, ikametgah ilmühaberi, KPSS sonuç belgelerinin tasdiksiz birer sureti ile İş Talep Bilgi Formunu (web sitesinde yayınlanacaktır.) eksiksiz olarak doldurarak;

Türkiye İş Kurumu İstanbul, Bilecik, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ nihai listesinde yer alan adaylar TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Müdürlüğü Haydarpaşa İstanbul adresine teslim edeceklerdir.

Türkiye İş Kurumu Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Yozgat ve Zonguldak nihai listesinde yer alan adaylar TCDD 2. Bölge Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Müdürlüğü Ankara adresine teslim edeceklerdir.

Türkiye İş Kurumu İzmir, Aydın, Balıkesir, Denizli, Manisa ve Uşak nihai listesinde yer alan adaylar TCDD 3. Bölge Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Müdürlüğü İzmir adresine teslim edeceklerdir.

Türkiye İş Kurumu Sivas, Tokat, Amasya, Erzurum, Kars, Samsun ve Erzincan nihai listesinde yer alan adaylar TCDD 4. Bölge Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Müdürlüğü Sivas adresine teslim edeceklerdir.

Türkiye İş Kurumu Malatya, Diyarbakır, Van, Bingöl, Bitlis ve Elazığ nihai listesinde yer alan adaylar TCDD 5. Bölge Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Müdürlüğü Malatya adresine teslim edeceklerdir.

Türkiye İş Kurumu Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Osmaniye ve Şanlıurfa nihai listesinde yer alan adaylar TCDD 6. Bölge Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Müdürlüğü Adana adresine teslim edeceklerdir.

Türkiye İş Kurumu Afyonkarahisar, Bursa, Isparta ve Kütahya nihai listesinde yer alan adaylar TCDD 7. Bölge Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Müdürlüğü Afyon adresine teslim edeceklerdir.

Belgelerini teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

4-Sözlü sınav tarihi www.tcdd.gov.tr web sitemizde ilan edilecek ve nihai listede yer alacak adayların adreslerine tebligat gönderilecektir.

5- Kuruluşumuzda görev alacak tren teşkil işçileri 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev yapacaktır. Adayların deneme süresi 4 aydır.

6-Yapılacak sözlü sınavı sonucunda başarılı olan; Tren Teşkil İşçiliği sanat kolunda işe alınacak işçi personel adaylarından, ayrıntılı olarak tam teşekküllü devlet hastanelerinden veya resmi üniversite hastanelerinden Görme Dereceleri (sağ-sol göz ayrı ayrı belirtilmiş), Renk Muayenesi (ishihora testi yapılmış), İşitme Odiyometri sonucu saf ses ortalaması fısıltıyı kaç metreden duyduğu belirtilmiş şekilde sağlık kurulu raporu istenecektir. Ayrıca adaylar Psikoteknik muayenesine tabi tutulacaktır.Almış oldukları raporları Kuruluşumuz Sağlık Müdürlüklerince Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Sağlık ve Psikoteknik Yönergesi uyarınca incelenecek, sağlık durumları uygun olmayan adayların atamaları yapılmayacaktır.

7-Ataması yapılan adaylar atandığı işyerinde en az 5 yıl çalışacak, bu süre içerisinde nakil isteyemeyecektir.

8-Ataması yapılan adaylar vardiyalı olarak 24 saat esasına göre gece gündüz çalıştırılabilecektir.

9-Çalıştırılacak işyerleri çoğunlukla mahrumiyet yerlerinde bulunduğundan, adaylar çalışacağı işyerini mağdur duruma düşmemeleri için müracaat etmeden görmeleri gerekmektedir.

10-Ataması yapılıp, işe başlayan adaylar, 7 yıl içerisinde 4857 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesinin II inci fıkrasına göre veya kendi isteğiyle ayrılması halinde, eğitim, kurs ve staj programları süresince aldıkları ücretleri ve meslekleri hakkında işveren tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programları sürelerine ait günün, geçerli şartlara göre hesap edilecek maliyetin ½ si tutarında Kuruluşumuza tazminat ödeyecektir