TRT Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünden: DÜZELTME İLANI ?18/10/2010 tarihli ve 27733 sayılı Resmi Gazete?de yayınlanan Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ilanında ilan edilen; Yazılı Sınava Katılmaya Hak Kazananlardan Talep Edilecek Belgeler, sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu hariç olmak üzere Başvuru sırasında talep edilecektir. Ayrıca, Yazılı Sınava Katılmaya Hak Kazanan Adaylar Giriş Belgesini Kurumdan yazılı sınav tarihinden bir gün öncesi saat 18.00?a kadar şahsen teslim alacaklar ve sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontunu ibraz edeceklerdir. DÜZELTME İLANI Sınavda öncelikle ?Giriş Belgesi? ibraz edilecek, bu belge ile birlikte ayrıca kimlik tespitinde kullanılmak üzere, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport bulundurulacaktır.? İlanen duyurulur.

İlan Giriş : 18 Ekim 2010 09:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
TRT Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünden:

UZMAN YARDIMCISI GİRİŞ SINAVI İLANI

Kurumumuzun Merkez Teşkilatında istihdam edilmek üzere 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış (halen personel kanunlarına tabi olarak çalışıp da söz konusu sınava katılanlar dahil) olanlardan, yazılı ve sözlü-mülakat sınavı yapılmak suretiyle (20) adet Uzman Yardımcısı unvanlı kadroya personel alımı yapılacaktır.

ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR:

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

4. Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

5. Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,

6. Görevini yapmaya mani akli ve bedeni hastalığı bulunmamak,

7. Yurdun her yerinde görev yapmayı kayıtsız ve şartsız kabul etmek,

8. 08/11/2010 tarihi itibariyle 35 yaşından büyük olmamak (08 Kasım 1975 tarihi ile daha sonraki bir tarihte doğmuş olmak),

9. En az dört yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

10. 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP 35 bölümünden 80 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda en yüksek puan sıralamasına göre; başvuranlar arasında ilk 200 kişi içerisinde bulunmak,

Gerekir.

Sıralamada en sonda yer alan adayın puanı ile aynı puana sahip diğer adayların olması halinde, bu puana sahip adayların tümü çağrılır.

Başvuru Süresi: 25/10/2010 tarihinde saat 09.00?da başlar, 08/11/2010 tarihinde saat 18.00?da sona erer.

Başvurular, ?TRT Sitesi, Turan Güneş Bulvarı, 06109 Or-An/ANKARA? adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı, bu tarihten sonra Kuruma ulaşan başvurular dikkate alınmayacaktır.

SINAVLARA KATILMAYA HAK KAZANANLARIN MÜRACAAT YERİ, SÜRESİ VE ŞEKLİ:

" Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar, en geç 15/11/2010 tarihinden itibaren TRT'nin internet adresi www.trt.net.tr ve TRT Genel Müdürlüğü merkez hizmet binasında ilan edilecek olup, ilgililere ayrıca özel bir duyuru yapılmayacaktır.

Yazılı ve sözlü-mülakat sınavlarının yeri, zamanı ve sınavlara ilişkin diğer hususlar TRT'nin internet adresi www.trt.net.tr ve TRT Genel Müdürlüğü merkez hizmet binasında ilan edilecek, ilgililere ayrıca özel bir duyuru yapılmayacaktır.

Sınavlara katılabileceği tespit edilmiş olup isimleri ilan olunan adaylardan daha sonra sınava katılma şartlarını taşımadığı tespit edilenler ilgili sınava alınmayacaktır. Bunlardan sınava girmiş olanların sınavları geçersiz sayılacaktır.

YAZILI SINAV KONULARI:

1- GENEL MUHASEBE

2- EKONOMİ

3 ? HUKUK

a) Anayasa Hukuku,

b) İdare Hukuku,

c) Borçlar Hukuku (Genel Esaslar),

d) Ticaret Hukuku (Genel Esaslar; Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak).

4 ? MALİYE

a) Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikası,

b) Türk Vergi Hukuku.

YAZILI SINAVA KATILMAYA HAK KAZANANLARDAN TALEP EDİLECEK BELGELER:

1. Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu.

2. Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği.

3. KPSS sonuç belgesinin aslı veya fotokopisi ya da kurumca onaylanmış sureti.

4. Görev Talep Formu (TRT'nin internet adresinden www.trt.net.tr temin edilecektir),

5. En geç altı ay önce çekilmiş 4,5x6 cm.boyutunda 2 fotoğraf,

6. Kendi el yazısı ile yazılmış Özgeçmiş.

Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar sözlü-mülakat sınavına çağırılacaktır. Yazılı sınava katılmaya hak kazananlardan 80 TL sınav ücreti alınacaktır. Herhangi bir nedenle sınava katılamayan adaya sınav ücreti iade edilmeyecektir. Ücretin yatırılabileceği banka ve hesap numaraları aşağıdadır.

Türkiye İş Bankası Hesap No'su Hesap Adı
TRT Bürosu 4275-94427 Sınav ücreti hesabı
     
Türkiye Vakıflar Bankası Hesap No'su Hesap Adı
TRT Bürosu 840- 00158007292615749 Sınav ücreti hesabı

Sınavlara ilişkin değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılır. Her bir sınav şeklinden en az 70 puan almış olma şartı aranır. Söz konusu sınavlarda alınan puanların ortalaması genel başarı sırasını belirler, en yüksek puandan başlanarak atama yapılacak boş kadro sayısı kadar aday giriş sınavını başarmış sayılır. Diğer adaylar için 70 ve üzeri puan almış olmak söz konusu kadroya atanmak için kazanılmış hak sayılmaz. Atama yapılacak boş kadro sayısı kadar yedek liste ilan edilebilir. Yedek listenin hakları, yazılı sınavın yapıldığı tarihten itibaren birinci yılın sonunda, bu sürenin bitiminden önce aynı kadro unvanına yönelik yeni bir sınav yapılması halinde bu sınavın ilan edildiği tarihte sona erer.

Sınav sonucunda başarılı olanlar, TRT'nin internet adresinde www.trt.net.tr duyurulacak ve gerekirse yazılı bildirim de yapılmak suretiyle işe başlamaları için gerekli belgeler istenecektir.

Giriş Sınavını kazanan adaylar, atamalarına esas olmak üzere talep edilecek belgeleri süresi içerisinde şahsen teslim edeceklerdir. Teslim etmeyen adayların atama işlemi yapılmayacaktır.

İlanen duyurulur.