Artvin Çoruh Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

İlan Giriş : 31 Temmuz 2010 13:17, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Artvin Çoruh Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU İŞLEMLERİ VE KONTENJANLAR

1. Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Başvurular: İlgili birime (Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu) dilekçe ekinde istenilen belgelerle birlikte posta yoluyla veya elden yapılacaktır.

Başvuru Tarihi: 17-24 Ağustos 2010

Değerlendirme Tarihi: 25-27 Ağustos 2010

Asıl Adayların Kayıt İşlemleri: 31 Ağustos 2010 ? 03 Eylül 2010

Yedek Adayların Kayıt İşlemleri: 06 Eylül 2010 ? 07 Eylül 2010

2. Başvuru Belgeleri

a. Öğrenci belgesi: Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan alacağı ve halen kurumun kayıtlı öğrencisi olduğunun belirtildiği resmi belge (kopya kabul edilmez)

b. Not çizelgesi (Transkript): Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan alacağı, izlediği bütün dersleri, bu derslere ait ortalamaları ve genel not ortalamasını gösteren resmi belge (kopya kabul edilmez)

c. ÖSYS sonuç belgesi: Başvuru şartlarında belirtilen gerekli puanın alındığını gösteren ÖSYS sınav sonuç belgesi.

d. Disiplin Yazısı: Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan alacağı disiplin durumunu belirten belge

e. Ders İçerikleri

3. Başvuru Koşulları

a. Yatay geçişler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen kontenjanlar çerçevesinde ve eşdeğer diploma programları arasında yapılır. Kontenjanlar ile başvuru ve değerlendirme takvimi, her yılın Temmuz ayı içinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının internet sayfasında ilan edilir. Başvurular sadece ilan edilen süre içerisinde yapılır.

b. Önlisans programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

c. İkinci öğretim programlarından sadece ikinci öğretim programlarına geçiş yapılabilir; ancak, ikinci öğretim programlarında başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim programlarına kontenjan dahilinde geçiş yapabilirler.

d. Birinci veya ikinci öğretim programlarından açık veya uzaktan eğitim veren programlara geçiş yapılabilir.

e. Kayıt dondurmuş olmak, geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez.

4. Yurt İçinden Yapılan Başvurular İçin Başarı Şartları

a. Yurt içindeki üniversitelerden yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 (2,29) olması şarttır. Bu şartı sağlayamayan ancak merkezi yerleştirme puanı geçiş yapmak istediği programın taban puanına eşit veya yüksek olan adaylar da geçiş başvurusu yapabilir. Bu şekilde başvuran adayların başvuruları, sadece yukarıdaki başarı şartını sağlayan adayların yerleştirmesi bittikten sonra, boş kalan kontenjan olması halinde değerlendirilir.

b. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 (3,15) veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği programın o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

5. Değerlendirme

a. Başvuru değerlendirmelerini, ilgili yönetim kurulları tarafından oluşturulan komisyonlar yapar. Yatay geçiş değerlendirme sonuçları, geçerli başvurusu olan tüm adayların isimleri, değerlendirmede esas alınan puanlara göre sıralanmış biçimde www.artvin.edu.tr. internet sayfasında ilan edilir.

b. Yatay geçiş kayıt işlemleri ilgili yönetim kurullarının kararı üzerine, birim öğrenci İşleri tarafından yapılarak otomasyon sistemine işlenir ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirilir.

c. Başarı şartını taşıyan yeterli sayıda adayın olması halinde kontenjan sayısı kadar yedek aday ilan edilir. Belirlenen süre içinde asıl adaylardan başvuru yapılmaması halinde sırayla yedekler çağrılır.

d. İlgili komisyonlar kayıt yaptıran öğrencinin daha önceki dönemlerde aldığı dersler ile geçiş yaptığı programın derslerini dikkate alarak, öğrencinin hangi yarıyıla veya sınıfa intibak ettirileceğini tespit eder, varsa alınması gereken ilave derslerden oluşan bir intibak programı ile muaf tutulması gereken dersleri belirler.

e. Kayıt yaptıran öğrencilerin intibak programları, bu öğrencilerin yeni akademik yarıyıla diğer öğrencilerle aynı tarihte başlamasını sağlayacak biçimde yapılır ve ilgili yönetim kurulu kararıyla kesinleşir.

2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

Fakülte/Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu Adı Bölüm/Program Adı Kurumlar Arası Yatay Geçiş Kontenjanı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanı
2. Sınıf Güz 3. Sınıf Güz 2. Sınıf Güz
ORMAN FAKÜLTESİ Orman Mühendisliği 3 3 -
Peyzaj Mimarlığı 5 2 -
Orman Endüstri Mühendisliği 5 - -
EĞİTİM FAKÜLTESİ Sınıf Öğretmenliği 5 7 -
Sınıf Öğretmenliği (İ.Ö.) 3 - -
Fen Bilgisi Öğretmenliği 5 - -
Fen Bilgisi Öğretmenliği (İ.Ö.) 6 - -
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ Edebiyat Programları 3 - -
SAĞLIK YÜKSEKOKULU Hemşirelik 5 5 -
ARTVİN MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Programcılığı 6 - -
Bilgisayar Programcılığı (İ.Ö.) 6 - -
Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı 5 - 5
Elektrik (İ.Ö.) 5 - -
Harita ve Kadastro 4 - -
İşletme Yönetimi 5 - 5
İşletme Yönetimi (İ.Ö.) 5 - 5
Makine (İ.Ö.) 3 - -
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 3 - 5
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İ.Ö.) 6 - 5
Ormancılık ve Orman Ürünleri 6 - -
Ormancılık ve Orman Ürünleri (İ.Ö.) 3 - -
Pazarlama 5 - 5
Pazarlama (İ.Ö.) 2 - 5
Peyzaj ve Süs Bitkileri 4 - -
Peyzaj ve Süs Bitkileri (İ.Ö.) 3 - -
Mobilya ve Dekorasyon 2 - -
ARHAVİ MESLEK YÜKSEKOKULU Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı 6 - 7
Dış Ticaret 6 - -