Mustafa Kemal Ünv. Fen ve Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 30 Temmuz 2010 14:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mustafa Kemal Ünv. Fen ve Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2010-2011 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ GİRİŞ SINAVI, ÖĞRENCİ SAYILARI

VE BAŞVURU ŞARTLARI

Tezli yüksek lisans ve doktora programına 2010 ? 2011 öğretim yılı güz yarıyılında alınacak öğrenci sayıları ve aranan nitelikler aşağıdaki gibidir.

Öğrenci Sayıları:

Anabilim Dalı Doktora Yüksek Lisans Nitelikleri
Bahçe Bitkileri 11 15 Tarım ve Doğa Bilimlerinde Lisans mezunu olmak (yüksek lisans için). Tarım ve Doğa Bilimlerinde Yüksek Lisans mezunu olmak (doktora için).
Bitki Koruma 8 12 -------
Biyoloji 7 13 Fen ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji Bölümünden lisans mezunu olmak (yüksek lisans ve doktora için).
Elektrik Elektronik Müh - 11 ----------
Fizik 5 7 Fen-Ed. Fak. Fizik Böl., Fen Fakültesi Fizik Böl., Eğitim Fak. Fizik/Fizik Öğretmenliği Böl., Mühendislik Fak. Elektrik-Elektronik Müh. Böl., Mesleki ve Teknik Eğitim Fak. Elektrik-Elektronik/Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak.(yüksek lisans için). Tezsiz Yüksek Lisans yapanlar ile Fizik/Fen Bilgisi Eğitimi alanında yüksek lisans yapanlar başvuramayacaklardır (doktora için).
Gıda Mühendisliği - 16 Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Beslenme Diyetetik Bölümü, Fen ve Fen -Edebiyat Fakültesi Kimya ve Biyoloji Bölümlerinden mezun olmak.
İnşaat Mühendisliği - 30 -----------
Kimya 10 11 Üniversitelerin Fen- Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Eğitim Fakültesi Kimya mezunu olmak (yüksek lisans ve doktora için).
Makine Mühendisliği - 30 -----------
Matematik - 6 4 (dört ) yıllık fakülte mezunu olmak.
Peyzaj Mimarlığı - 6 -----------
Su Ürünleri 5 10 Su Ürünleri Fakültesi, Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği ve Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümünden mezun olmak, Fen-Edebiyat veya Fen Fakültesi Biyoloji bölümü mezunu olmak (yüksek lisans için). Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı mezunu olmak (doktora için).
Tarımsal Yap. ve Sul. - 10 Ziraat Fakültesi mezunu olmak.
Tarla Bitkileri 10 20 ----------
Toprak 4 8 ----------
Zootekni 5 10 4 yıllık fakülte mezunu olmak (yüksek lisans için). Yüksek lisansını Zootekni anabilim dalında tamamlamış veya Ziraat Fakültesi mezunlarından yüksek lisansını tamamlamış olmak (doktora için).

Müracaat yapacak öğrencilerden istenen belgeler

1) Mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği,

2) Not belgesi (Transkript), Doktora programı için lisans ve yüksek lisans, yüksek lisans programı için lisans not belgelerinin aslı veya onaylı örnekleri,

3) ALES (sayısal alandan en az 55) sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği,

4) Onaylı nüfus cüzdan fotokopisi,

5) Özgeçmiş,

6) 2 adet vesikalık fotoğraf.

(Belgelerin asılları ibraz edilmek şartıyla fotokopileri kabul edilebilecektir.)

Not: 2 Haziran 2007 tarih ve 26540 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce araştırma görevlisi kadrosuna atanmış bulunanlar ile yüksek lisans eğitimine başlamış olanlar ile bir yüksek lisans diploması almak suretiyle doktora eğitimine başlayacak olanlardan yeniden ÜDS sınavına girerek 55 puan almış olma şartı aranmaz. Bu durumda olanlara eski yönetmelik hükümleri uygulanır.

Başvuru tarihleri:

Adayların 16 ? 24 Ağustos 2010 tarihleri arasında Enstitü Müdürlüğüne şahsen başvurarak aday kaydı yaptırmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

Sınav tarihleri:

Yabancı Dil Sınavı : 31 Ağustos 2010 Salı günü, saat 09:30? da

Bilim (Mülakat) Sınavı : 02 Eylül 2010 Perşembe günü, saat 09:30? da

Sınav yeri :

İlgili Anabilim Dalları

TLF:0 326 2455810

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2010-2011 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

YATAY GEÇİŞ İLE ALINACAK ÖĞRENCİ SAYILARI

VE BAŞVURU ŞARTLARI

Tezli yüksek lisans ve doktora programına 2010 ? 2011 Öğretim yılı güz yarıyılında yatay geçiş yolu ile alınacak öğrenci sayıları ve aranan nitelikler aşağıdaki gibidir.

Öğrenci Sayıları:

Anabilim Dalı Doktora Yüksek Lisans Niteliği
Bahçe Bitkileri 2 3 ---------
Bitki Koruma 1 1 --------
Elektrik-Elektronik Mühendisliği - 1 --------
İnşaat Mühendisliği - 2 --------
Kimya 2 2 -------
Matematik - 1 --------
Tarla Bitkileri 2 2 --------
Zootekni 1 1 --------

Yatay geçiş yapacak öğrencilerden istenen belgeler:

1) Bağlı bulunduğu programda en az 1 (bir) yarıyıl okuduğunu ve almış olduğu derslerin tamamını başardığını gösterir resmi belge (yüksek lisans programlarına geçiş için tüm derslerin başarı notunun en az 100 üzerinden 65, doktora programları için 100 üzerinden 75 veya eşdeğeri olması şarttır),

NOT: Yeni kayıt yaptırmış veya tez dönemindeki öğrencilerin başvuruları kabul edilemez.

Başvuru tarihi

Başvuruların yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ilan tarihinden itibaren en geç yarıyıl başlangıcından 1 (bir) hafta öncesine kadar (03 Eylül 2010 günü çalışma saati sonuna kadar) ilgili Enstitü Müdürlüğü? ne şahsen yapılması gerekmektedir.

Adres:

MKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü

Tayfur Sökmen Kampüsü

Antakya (HATAY)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2010-2011 GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS

GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

2010-2011 Öğretim yılı Güz yarıyılında Enstitümüze alınacak tezli yüksek lisans öğrenci kontenjanları, kayıt-kabul şartları, sınav yeri ve tarihleri aşağıdaki gibidir.

İstenen Nitelikler

Anabilim/Anasanat Dalı Kontenjanı Koşullar
Arkeoloji 3 Fakültelerin Arkeoloji Bölümü veya Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü mezunu olmak.
Coğrafya 3 Fakültelerinin Coğrafya veya Coğrafya Öğretmenliği Bölümünden mezun olmak veya lisans öğrenimlerinde en az 20 kredi Coğrafya ya da 10 kredi Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda ders almış olmak
İktisat 6 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veya dengi fakültelerden mezun olmak. Lisans öğrenimi süresinde en az 3 (üç) İktisat dersi almış olmak. Yabancı Dili İngilizce olmak. Çalışanlardan kurumlarından programa devam edebileceklerine ilişkin bir yazı almış olmak.
İlköğretim 20 Eğitim Fakültesi mezunu olmak.
İşletme 10 İşletme, İktisat, İşletme Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olmak veya İşletme ile ilgili yüksek okullardan mezun olmak. Yabancı dili İngilizce olmak. Çalışanlardan kurumlarından programa devam edebileceklerine ilişkin bir yazı almış olmak.
Kamu Yönetimi 10 İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Siyasal Bilgiler Fakülteleri, Hukuk Fakülteleri, Harp Okulları ve Polis Akademisi mezunu olmak, Yabancı dili İngilizce olmak. Çalışanlardan kurumlarından programa devam edebileceklerine ilişkin bir yazı almış olmak.
Resim(*) 4 Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü veya Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü mezunu olmak.
Seyahat İşletmeciliği 2 Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu mezunu veya Siyasal Bilgiler, İşletme Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İşletme Bölümünden mezun olmak. Yabancı Dili İngilizce olmak.
Tarih 15 Lisans mezunu olmak.
Turizm ve Otel İşletmeciliği 6 Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu mezunları, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Turizm Bölümü mezunları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, Uygulamalı Bölümler Yüksekokullarının Turizm Bölümü mezunu olmak.
Türkçe Eğitimi 10 Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü veya Türkçe Eğitimi Bölümü mezunu olmak.
Yabancı Diller Eğitimi (**) 6 4 yıllık İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Dilbilim veya Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümlerinin birinden mezun olmak. Lisans not ortalaması 4 üzerinden en az 1,7 olmak. KPDS veya ÜDS?den en az 85(Seksenbeş) almış olmak.

Tezli Yüksek Lisans Programına Başvuru Koşulları

Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak adayların ALES \'e girmiş ve Eşit Ağırlık veya Sözel puan türünden en az ALES 55 (Elli Beş) puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1) Onaylı mezuniyet belgesi,

2) Onaylı Not Durum Belgesi (Transkript),

3) ALES sınav sonuç belgesi onaylı sureti,

4) Onaylı nüfus cüzdanı sureti,

5) Erkek adaylar için Askerlik izin belgesi,

6) Öğrenim görmek istedikleri Anabilim/Anasanat Dalını ve yabancı dil durumunu bildiren

dilekçe ve özgeçmiş,

7) 2 adet vesikalık fotoğraf.

Tezli Yüksek Lisan Programına Başvuru Tarihleri

Adaylar 09-20 Ağustos 2010 tarihleri arasında Enstitü Müdürlüğüne şahsen başvurarak aday kaydı yaptırmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

Sınav Yerleri

Sınavlar öğrencilerin başvuru yaptıkları Anabilim/Anasanat Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır.

Sınav Tarihleri

Tezli Yüksek Lisans Programları Yabancı Dil Sınavı : 31/08/2010 Saat: 09:30

Tezli Yüksek Lisans Programları Bilim Sınavı (Yazılı) : 02/09/2010 Saat: 09:30

Resim Anasanat Dalı Uygulama Sınavı : 02/09/2010 Saat: 13:30

(*)Resim Anasanat Dalında ALES puanı aranmamaktadır.

(**) Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programına ÜDS veya KPDS?den 85 (Seksenbeş) ve yukarı alarak müracaat etme hakkı kazanan adaylar doğrudan bilim sınavına alınacaktır.