Nevşehir Ünv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 27 Temmuz 2010 11:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Nevşehir Ünv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2010?2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ ALIMI İLANI

Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü öğretimi için 2010?2011 eğitim-öğretim yılında açılacak programlar, kontenjanlar, başvuru işlemleri ve başarının değerlendirilmesinde dikkate alınacak kriterler ile başvuru dilekçesi ekinde istenecek belgeler aşağıda belirtilmiştir.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTİSÜ YÜKSEKLİSANS PROGRAMLARI ve KONTENJANLARI

Anabilim Dalı Bilimsel Hazırlık II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Yüksek Lisans Doktora Yurtdışı? ndan öğrenci kabulü
İşletme Anabilim Dalı
a) Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora -- -- -- 4(*)(***) 1(**)
b) Genel İşletme Yüksek Lisans 15(*)   25(*)   3(**)
c) Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans   --- 25(*)   3(**)
d) İşletme Tezsiz II. Öğretim   30     3(**)
İktisat Anabilim Dalı 15(*)   15(*)   3(**)
Tarih Ana Bilim Dalı 15(*) --- 20(*)   5(**)
Sosyoloji Anabilim Dalı 20(*) --- 15(*)   4(**)
Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı 15(*) --- 30(*)   10(**)

(*) Bu programlarda Mülakat sınavı yapılacaktır.

(**) Yurtdışından kabul edilecek öğrenci kontenjanları, Genel kontenjanlara dahil değildir.

(***) Doktora kontenjanının üçü yüksek lisans biri lisans mezunları için olup, lisans mezunu olarak müracaat eden veya şartları sağlayan aday bulunamaması halinde bu kontenjan için de yüksek lisans mezunları arasından seçim yapılacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR

İşletme Anabilim Dalı

Üretim Yönetim ve Pazarlama Doktora Programı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

Yüksek Lisans Mezunu olarak müracaat edecek adaylar için aranan şartlar:

İşletme Anabilim Dalı Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora programı için Akademik Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık Puanından en az 65 alması gerekir.

İşletme Anabilim Dalı Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programına müracaat edecek adayların KPDS veya ÜDS'den en az 55 puan aldıklarını belgelemeleri gerekmektedir.

İşletme Anabilim Dalı Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programına, Yüksek Lisans Tezini Pazarlama konuları içerisinde yapmış olan adaylar müracaat edebileceklerdir.

İşletme Anabilim Dalı Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programına müracaat edecek adayların, Lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden Yüzlük sistemde en az 60.10 veya dörtlük sistemde en az 2.29 olması gerekmektedir.

İşletme Anabilim Dalı Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programına müracaat edecek adayların, Yüksek Lisans Mezuniyet Not Ortalamasının 100 tam puan üzerinden 70.13 veya dörtlük sistemde en az 2.72 olması gerekmektedir.

Lisans Mezunu olarak müracaat edecek adaylar için aranan şartlar:

İşletme Anabilim Dalı Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programına başvuracak adayların ALES?den Eşit Ağırlık Puanından en az 70 puan alması gerekir.

İşletme Anabilim Dalı Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programına müracaat edecek adayların KPDS veya ÜDS'den en az 55 puan aldıklarını belgelemeleri gerekmektedir.

Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programına Lisans Mezunu olarak Müracaat edecek adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden Yüzlük sistemde en az 80.16 veya dörtlük sistemde en az 3.15 olması gerekir.

İşletme Anabilim Dalı Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri veya Eşdeğer Fakülte ve Yüksekokul mezunlarının(İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu vb. gibi) müracaatları kabul edilecek olup; Adaylar mülakat sınavı ile oluşturulacak başarı notuna göre yapılacak sıralama sonucu asil ve yedek liste içerisinde ilan edilecektir.

Genel İşletme Yüksek Lisans Programı.

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

İşletme Anabilim Dalı Genel İşletme Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan alması gerekir.

Genel İşletme Tezli yüksek lisans, programına başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden Yüzlük sistemde en az 60.10 veya dörtlük sistemde en az 2.29 olması gerekir.

İşletme Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ve Benzeri Fakülte ve Yüksekokul Mezunları müracaat edebilecek, Diğer Fakülte ve Yüksekokul mezunları ise Bilimsel Hazırlık Programına müracaat edebileceklerdir.

Genel İşletme Bilim Dalı Yüksek Lisans Programına müracaat edecek adaylardan yabancı dil şartı aranmayacaktır. Ancak: İlk sıralamada ALES Puanının % 60?ı, lisans ortalamasının %20'si ve Yabancı Dil Puanının % 20? si alındığında Puanı olmayanların % 20? si 0 (Sıfır) olarak hesap edilecektir. Mülakat sınavına girecek adayların başarı puanlarının nasıl hesap edileceği başvuru ve giriş şartları içerisinde yer almaktadır.

Bu programın açılması için en az 3 öğrencinin kesin kayıt yaptırması gerekir.

Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

İşletme Anabilim Dalı Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan alması gerekir.

Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı için KPDS veya ÜDS'den en az 50, puan aldıklarını belgelemeleri gerekmektedir.

Ticaret Turizm Fakülteleri ve eşdeğerliği Enstitü Müdürlüğünce onaylanacak Fakülte ve Yüksekokul mezunlarının müracaatları kabul edilecek olup; Adaylar mülakat sınavı ile oluşturulacak başarı notuna göre yapılacak sıralama sonucu asil ve yedek liste içerisinde ilan edilecektir

İşletme Anabilim Dalı Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı Yüksek Lisans programına başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 60.10 veya dörtlük sistemde en az 2.29 alması gerekir.

Bu programın açılması için en az 3 öğrencinin kesin kayıt yaptırması gerekir.

İşletme II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı

İşletme Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık puanından en az 55 puan alması gerekir.

İşletme Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programı için yabancı dil şartı aranmayacaktır. Ancak başarı sıralamasında Yabancı Dil Puanı %20 olarak etki edecektir.

İşletme Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ücreti Toplam 4.000 (Dörtbin) Lira olup; iki eşit taksitte alınacaktır. I. Taksit İlk Kayıtlarda, II. Taksit Bahar Yarıyılı Kayıtlarında tahsil edilecektir

İşletme Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına müracaat edecek adayların, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 60.10 veya dörtlük sistemde en az 2.29 olması gerekir.

Fakülte ve Yüksekokul mezunlarının müracaatları kabul edilecek olup; Adaylar mülakat sınavı ile oluşturulacak başarı notuna göre yapılacak sıralama sonucu asil ve yedek liste içerisinde ilan edilecektir.

Bu programın açılması için en az 15 öğrencinin kesin kayıt yaptırması gerekir.

Diğer hususlarda ayrıntılı bilgiye Sitemizdeki Lisansüstü Yönetmeliğimizden ulaşılabilir..

İktisat Anabilim Dalı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.İktisat Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan alması gerekir

İktisat Anabilim Dalı Tezli yüksek lisans, programına başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 60.10 veya dörtlük sistemde en az 2.29 olması gerekir.

İktisat Anabilim Dalı Tezli yüksek lisans, programına başvuracak adayların KPDS veya ÜDS den en az 45 puan aldıklarını belgelemeleri gerekmektedir.

İktisat Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ve Benzeri Fakülte ve Yüksekokul Mezunları müracaat edebilecek, Diğer Fakülte ve Yüksekokul mezunları ise Bilimsel Hazırlık Programına müracaat edebileceklerdir.

Bu programın açılması için en az 3 öğrencinin kesin kayıt yaptırması gerekir.

C) Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sözel puanından en az 55 puan alması gerekir.

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Lisansüstü programına, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümlerinden mezun olanlar alınacaktır.

Lisansüstü Programlara Alınacak öğrenci kontenjanları (2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılında Bilimsel Hazırlık programında aldığı dersleri başarı ile tamamlayıp Yüksek Lisans programına geçmeye hak kazanmış öğrenciler hariç tutulmak şartıyla) yukarıdaki tabloda belirtildiği gibidir.

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Lisansüstü programına 10 Yabancı Uyruklu öğrenci alınacaktır.

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Bilimsel Hazırlık Programlarının açılması için her birine en az 3 öğrencinin kayıt yapması gerekir.

Bilimsel Hazırlık programına, Sosyal Bilimler alanlarında (Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları hariç) Farklı Lisans mezunu adaylar başvurabileceklerdir.

Öğrencilerin, KPDS, ÜDS, TOEFL ve dengi gibi bir sınavdan en az 40 puana muadil [herhangi bir yabancı dil ve edebiyat programından (Rus Dili ve Edebiyatı gibi) mezun olanlar başka bir yabancı dilden olmak şartıyla] bir yabancı dil belgesini Tez önerisi vermeden önce enstitümüze sunmaları gerekmektedir. Yabancı Dil Şartını yerine getiremeyen öğrenciler Enstitünün açacağı Yabancı dil sınavını başarmak zorundadır.

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Lisansüstü programına alınacak Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Türkçe Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

D) Sosyoloji Anabilim Dalı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

Sosyoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık puanından en az 55 puan alması gerekir.

Yüksek Lisans programına Sosyoloji, Psikoloji, Felsefe, Sosyal Hizmetler, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Bölümü mezunları başvurabilecektir.

Bilimsel Hazırlık sınıfına Sosyal, Sağlık ve Fen Bilimleri alanlarından mezun olan 4 yıllık fakülte mezunları müracaat edebilecektir.

Yüksek Lisans ve Bilimsel Hazırlık programlarının açılabilmesi için her bir programa en az üç öğrencinin kesin kayıt yaptırmış olma şartı aranacaktır.

UDS, KPDS ve denkliği kabul edilen benzeri yabancı dil puanı olanların puanları sıralamada puanlamaya dahil edilecektir,

Yüksek Lisans ve Bilimsel Hazırlık sınıfı öğrencilerinin tez aşamasına geçebilmesi için UDS, KPDS ve denkliği kabul edilen benzeri yabancı dil sınavlarından birinden en az 40 (kırk) puan almış olma şartını yerine getirmiş olmaları gerekmektedir.

Yabancı uyruklu öğrenciler yüksek lisans ve bilimsel hazırlık programında öngörülen şartlara tabi tutulacaktır.

Sosyoloji Anabilim Dalı Lisansüstü programına 4 Yabancı Uyruklu öğrenci alınacaktır.

E) Tarih Anabilim Dalı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sözel puanından en az 55 puan alması gerekir.

Lisansüstü programlara başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 60.10 veya dörtlük sistemde en az 2.29 ve eşdeğeri olması gerekir.

Bilimsel Hazırlık Programına Tarih Bölümü ve Tarih Öğretmenliği programı dışındaki Lisans Mezunları başvurabileceklerdir.

Yüksek Lisans Programına Fen-Edebiyat Fakültelerinin Tarih Bölümü ve Eğitim Fakültelerinin Tarih Öğretmenliği bölümünden mezun olanlar alınacaktır.

UDS, KPDS ve denkliği kabul edilen benzeri yabancı dil puanı olanların sıralamada puanlamaya dahil edilmesine, Yüksek Lisans ve Bilimsel Hazırlık sınıfı öğrencilerinin tez aşamasına geçebilmesi için en az 40 (kırk) puan?a muadil bir yabancı dil belgesini enstitüye sunmak zorundadır. Yabancı Dil Şartını yerine getiremeyen öğrenciler Enstitünün açacağı Yabancı dil sınavını başarmak zorundadır.

Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Bilimsel Hazırlık Programlarına en az 3 öğrenci kayıt yaptırması halinde program açılacaktır.

Tarih Anabilim Dalı Lisansüstü programına 5 Yabancı Uyruklu öğrenci alınacaktır.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE GİRİŞ ŞARTLARI

1-Tezli yüksek lisans, bilimsel hazırlık programlarına başvuracak adayların, lisans mezuniyet not ortalamasının 100

tam puan üzerinden en az yüzlük sistemde 60.10 ve dörtlük sistemde en az 2.29 olması gerekir.

2-Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puanının, Yüksek Lisans programlarına başvuran adaylar için, anabilim dallarının istemiş olduğu puan türünden en az 55 olması gerekmektedir.

Doktora Programına başvuracak adaylarda ise:

Yüksek Lisans Mezunu adayların anabilim dallarının istemiş olduğu Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puan türünden en az 65 alması gerekmektedir.

Lisans Mezunu olarak müracaat eden adayların anabilim dallarının istemiş olduğu Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puan türünden en az 70 almış olması gerekmektedir.

3-Tezli yüksek lisans, bilimsel hazırlık programlarına başvuran adayların başarı notunun hesaplanmasında;

a) Mülakat Sınavı Yapılanların; Başvuran adayların ALES puanının %60?ı, lisans mezuniyet notunun %20'si, yabancı dil notunun %20'si dikkate alınarak sıralama yapılacak, yapılan sıralama sonucuna göre kontenjanın iki katı kadar aday mülakat sınavına alınacaktır. Diğer adaylar mülakat sınavına alınmayacaktır. Sınava alınan adayların ALES puanının %55'i, lisans mezuniyet notunun %15'i, yabancı dil notunun %15'i, mülakat/yazılı sınavı notunun % 15'i dikkate alınarak sıralaması yapılacaktır. Bu şekilde hesaplanan notun en az 55 olması gerekmektedir.

b) Mülakat Sınavı Yapılmayanların; ALES puanının %60'ı, lisans mezuniyet notunun %20'si, yabancı dil notunun %20'si dikkate alınarak sıralama yapılacaktır. Bu şekilde hesaplanan notun en az 55 olması gerekmektedir.

4-Tezli yüksek lisans ve bilimsel hazırlık programlarına başvuran, ancak yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS, TOEFL) bulunmayan adaylar, yabancı dil puan katkısından yararlanamazlar.

5- Lisansüstü programlara kayıt yaptıracak erkek adayların, askerlikten tehirli veya askerlik görevi açısından bir sakıncasının olmaması gerekir.

6- Mülakat sınavına katılmak zorunlu değildir. Ancak mülakat sınavına katılmayan adayların mülakat notu sıfır olarak değerlendirilecektir.

7- Anabilim Dalları Yüksek Lisans ve Doktora programlarına Yurtdışından kabul edilecek öğrenci kontenjanı tablodaki kontenjanlara dahil değildir.

8- Yurtdışından Öğrenci Kabulü: Nevşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliğinin 19. maddesi ve Yönetmelikte bulunmayan Hususlar bakımından da Nevşehir Üniversitesi Yabancı uyruklu öğrenci Yönergesi ve Üniversitemiz senatosunun bu konudaki kararları doğrultusunda uygulama yapılacaktır.

BAŞVURU İÇİN İSTENECEK BELGELER

1. Başvuru dilekçesi, Enstitü Müdürlüğü?nden veya http://www.sbe.nevsehir.edu.tr/ web adresinden alınabilir,

2- Yüksek Lisans Programları için Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi, Doktora Programı için başvuranlarda Yüksek Lisans Mezunu olanlar için Yüksek Lisans Diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi, Lisans Mezunu olarak başvuracak adaylardan ise Lisans Diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi,

3- ALES sonuç belgesi onaylı fotokopisi,

4- Lisans not durum belgesi onaylı fotokopisi (4'lü sisteme tabi birimlerden mezun olup, not ortalaması 100?lük sisteme çevirisi olmayanların not çevirisi Yüksek Öğretim Kurulunun Not Dönüşüm Tablosuna göre yapılacaktır), Doktora Programı için Başvuranlarda Yüksek Lisans mezunu olanlar için ek olarak Yüksek Lisans not durum belgesi onaylı fotokopisi,

5- Nüfus cüzdanı onaylı fotokopisi (TC Kimlik Numaralı olması gerekmektedir),

1 adet fotoğraf (yürürlükteki mevzuata uygun, adayın kolaylıkla tanınmasına imkan verecek şekilde olacaktır).

Müracaatlar Şahsen veya Posta yolu ile Yapılabilir. Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar Enstitümüze ulaşmış olması gerekmektedir.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Başvuru için aranan belgelerin asılları,

2- 4 adet fotoğraf (yürürlükteki mevzuata uygun, adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek şekilde olacaktır.)

3- Askerlik durum belgesi (erkek öğrenciler için) Lisansüstü programlara kayıt yaptıracak erkek adayların, askerlikten tehirli veya askerlik görevi açısından bir sakıncasının olmaması gerekir.

4- Öğrenci katkı payı ve kimlik ücreti dekontları

5- Özgeçmiş

6- Yabancı uyruklu öğrencilerin pasaport ve oturum belgesi

Not: Kesin kayıt bütün belgelerin asılları ile yapılacaktır.

Mülakat Sınav Tarihleri:

Bilimsel Hazırlık, Tezli Yüksek Lisans programları, Mülakat sınavları 20.08.2010 tarihinde Anabilim Dallarında yapılacaktır.

Not: Mülakat sınavına girecek adayların listesi 17.08.2010 tarihinde Sosyal Bilimler Enstitüsü Web sayfasında yayınlanacaktır.

Başvuru Tarihi: 02 Ağustos?13 Ağustos 2010 tarihleri arasındadır.

Başvuru Yeri: Nevşehir İktisadı ve İdari Bilimler Fakültesi Binası, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1. Kat, Nevşehir Üniversitesi Yerleşkesi, Avanos Yolu, NEVŞEHİR Tel: 0 384 228 11 15 Belgegeçer: 0 384 215 20 10