Erzincan Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 11 Temmuz 2010 20:47, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Erzincan Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

EÜ. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2010?2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR.

ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
ANABİLİM VE BİLİM DALLARI Tür KONTENJAN ALES PUAN TÜRÜ BAŞVURU KOŞULLARI
İlköğretim/Sosyal Bilgiler Eğitimi Tezli 8 Sözel Müracaat edeceklerin Eğitim Fakültelerinin Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olmaları
İlköğretim/Sınıf Öğretmenliği Tezli 9 Sözel Müracaat edeceklerin Eğitim Fakültelerinin Sınıf Öğretmenliği mezunu olmaları
Türkçe Eğitimi Tezli 8 Sözel Müracaat edeceklerin Eğitim Fakültelerinin Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunu olmaları
Türk Dili ve Edebiyatı Tezli 15 Sözel Müracaat edeceklerin Edebiyat veya Fen -Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü veya Eğitim Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunu olmaları
Tarih Tezli 10 Sözel Müracaat edeceklerin Edebiyat veya Fen -Edebiyat Fakültelerinin Tarih Bölümü veya Eğitim Fakültelerinin Tarih Öğretmenliği mezunu olmaları
Coğrafya Tezli 6 Sözel Müracaat edeceklerin Edebiyat veya Fen Edebiyat Fakültelerinin Coğrafya Bölümü veya Eğitim Fakültelerinin Coğrafya Öğretmenliği mezunu olmaları
Kamu Hukuku Tezli 10 EA Hukuk Fakültesi mezunu olmayanlara bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır.
Özel Hukuk Tezli 15 EA
Mali Hukuk Tezli 4 EA
Kamu Hukuku Tezsiz(II. Öğretim) 35 EA Müracaat edeceklerin lisans mezunu olmaları .
Özel Hukuk Tezsiz(II. Öğretim) 40 EA
Mali Hukuk Tezsiz (II. Öğretim) 25 EA
DOKTORA PROGRAMI
Kamu Hukuku 4   EA Müracaat edeceklerin Hukuk Fakültesi lisans ve Kamu Hukuku Yüksek Lisans mezunu, lisans diploması ile müracaat edecek adayların ise Hukuk Fakültesi lisans mezunu olmaları gerekir.

Başvuru Süresi: 09.08.2010 ? 19.08.2010

ÖN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1. 1 adet yarım kapaklı dosya

2. Başvuru Formu (Enstitümüzün web sayfasından temin edilebilir)

http://sosyalbilimler.erzincan.edu.tr/userfiles/file/TUBA/basvuru.doc

3. 1 adet fotoğraf

4. Onaylı Y. Lisans için Lisans, Doktora için Y. Lisans ve Lisans Mezuniyet Belgesi

5. Onaylı Y. Lisans için Lisans, Doktora için Y. Lisans ve Lisans not ortalamalarını gösteren Transkript Belgesi

Mezuniyet not ortalamalarının 4lük sistemden 100lük sisteme dönüştürülmesinde Yükseköğretim Kurulunun kabul ettiği dönüşüm tablosu esas alınacaktır. Dönüşüm Tablosu Enstitü web sayfamızdaki Dilekçeler ve Formlar bölümünde görülebilir.

http://sosyalbilimler.erzincan.edu.tr/userfiles/file/TUBA/donusum.pdf

6. Onaylı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi. Başvurulan programın puan türünde en az 55 puanı olanlar müracaat edebilirler. (ALES sınavının geçerlilik süresi 3 yıldır.)

Lisans mezunu olup doğrudan doktora programına müracaat edeceklerin, başvurdukları programın puan türünde ALESten en az 85 puana sahip olmaları gerekmektedir.

7. Doktora programına müracaat edecek adayların, başvurdukları programın ilgili alan türünde ÜDS veya KPDSden en az 55 puan veya eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından yukarıda belirtilen puanların karşılığı puanları almış olmaları gerekmektedir.

Başvuruların Değerlendirilmesi;

Yüksek Lisans

Başvuruda bulunan adayların ALES puanının % 60ı ile lisans mezuniyet ortalamasının % 40ı alınarak toplanır. Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalında mülakat sınavı uygulanacaktır. (ALES puanının % 60ı, lisans mezuniyet ortalamasının % 20si, mülakat sınavının %20si). Not ortalamasına göre sıralama yapılır. Puanların eşit olması durumunda ALES puanı yüksek olan öğrenciye öncelik tanınır.

Doktora

Başvuruda bulunan adayların ALES puanının % 60ı, lisans ve yüksek lisans mezuniyet ortalamasının % 20si, mülakat sınavının % 20si alınarak toplanır. Not ortalamasına göre sıralama yapılır. Puanların eşit olması durumunda ALES puanı yüksek olan öğrenciye öncelik tanınır. Lisans diploması ile doğrudan doktora programına başvuruda bulunan adayların not ortalamasının en az 85 olması gerekir.

Kamu Hukuku doktora programı ile Türk Dili ve Edebiyatı ABD yüksek lisans programı için;

Mülakat Tarihi: 20 Ağustos 2010 Saat:10:00

Mülakat Yeri: E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Tezsiz (II. Öğretim) Yüksek Lisans Programlarının açılabilmesi için yeterli müracaat olmaması durumunda Enstitü, ilgili programın açılmamasına karar verebilir. Bu durumda boş kontenjan bulunması, adayların talebi ve başvuru koşullarını taşımaları şartıyla talepte bulunan adaylara diğer programlara kayıt hakkı tanınabilir.

Tezsiz (II. Öğretim) Yüksek Lisansın toplam harç bedeli 3.750,00 TLdir. Ödeme takvimi kesin kayıt hakkı kazanan adaylara duyurulacaktır.

Kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıtları 23 Ağustos 2010?31 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılacaktır. Kesin kayıt yaptırmayanlar nedeniyle boş kalan kontenjanlara listedeki sıralamaya göre 01-03 Eylül 2010 tarihleri arasında kayıt yapılacaktır.

Sonuçlar 20.08.2010 günü mesai bitiminden sonra http://sosyalbilimler.erzincan.edu.tr adresinde duyurular kısmında açıklanacaktır.

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1. 2 adet fotoğraf

2. Onaylı Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3. Erkek öğrenciler için ilgili askerlik şubesinden alınacak Askerlik Durum Belgesi (Askerlik görevini yapmayanlar için)

4. Banka Dekontu (Öğrenim Harcının I. Taksiti)

Adayların Dikkatine

1. Başvurular Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü (Eğitim Fakültesi Ek Bina Kat:2) ne yapılacaktır.

2. Müracaatlar şahsen yapılacaktır.

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

Fen Bilimleri Enstitüsü

2010?2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR.

ÖĞRENCİ KONTENJANLARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

ANABİLİM DALI VE BİLİM DALLARI KONTENJAN MÜRACAAT KOŞULLARI
İlköğretim/ Fen Bilgisi Eğitimi 4 Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu olmaları
İlköğretim / Matematik Eğitimi 7 Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği mezunu olmaları
Fizik 8 Fen ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Fizik Bölümünden veya Eğitim Fakültelerinin Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Fizik Öğretmenliği Bölümü ve Fizik Mühendisliği Bölümünden mezun olmaları.
Kimya 11 Fen ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya Bölümü, Eğitim Fakültelerinin Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Kimya Öğretmenliği Bölümü, Biyokimya Bölümü ve Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu olmaları.
Biyoloji 10 Fen ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji Bölümü veya Eğitim Fakültelerinin Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Biyoloji Öğretmenliği Bölümü mezunu olmaları.
Matematik 5 Fen ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Matematik Bölümü veya Eğitim Fakültelerinin Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Matematik Öğretmenliği Bölümü ve Matematik Mühendisliği Bölümü mezunu olmaları.

Tezli Yüksek Lisans Programına ALES Sayısal Puan Türünde Öğrenci Alınacaktır.

Başvuru Süresi : 09.08.2010 ? 19.08.2010

ÖN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1. 1 adet yarım kapaklı dosya

2. Başvuru Formu (Enstitümüzün web sayfasından temin edilebilir)

http://fenbilimleri.erzincan.edu.tr/userfiles/BasvuruFormu.pdf

3. 1 (Bir) adet 4,5x6 cm boyutunda fotoğraf. ( Fotoğraflar son 6 ay içinde önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanınabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)

4. Onaylı Yüksek Lisans için Lisans Mezuniyet Belgesi

5. Onaylı Yüksek Lisans için Lisans not ortalamasını gösteren Transkript Belgesi

Mezuniyet not ortalamalarının 4?lük sistemden 100?lük sisteme dönüştürülmesinde Yükseköğretim Kurulu?nun kabul ettiği dönüşüm tablosu esas alınacaktır. Dönüşüm Tablosu Enstitü web sayfamızdaki Dilekçeler ve Formlar bölümünde görülebilir.

http://fenbilimleri.erzincan.edu.tr/userfiles/donusum_tablosu(1).pdf

6. Onaylı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi. Başvurulan programın puan türünde en az 55 puanı olanlar müracaat edebilirler. (ALES sınavının geçerlilik süresi 3 yıldır. 18 Kasım 2007 tarihinden itibaren)

ÖN KAYIT ÜCRETİ ALINMAYACAKTIR.

Başvuruların Değerlendirilmesi;

Yüksek Lisans

a) Başvuruda bulunan adayların ALES puanının % 60?ı ile lisans mezuniyet ortalamasının % 40?ı alınarak toplanır. Not ortalamasına göre sıralama yapılır. Puanların eşit olması durumunda ALES puanı yüksek olan öğrenciye öncelik tanınır.

b) Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 8. Maddesinin 3. fıkrası uyarınca, Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Anabilim Dalı Fen Bilgisi ve Matematik Programı ile Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Programı bölüm 1.?leri ALES puanları en az 55 olmak şartıyla kontenjan harici müracaatları halinde ilgili yüksek lisans programına alınacaktır.

c) Kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıtları 23 Ağustos 2010?31 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılacaktır. Kesin kayıt yaptırmayanlar nedeniyle boş kalan kontenjanlara yedek olarak ilan edilen adaylardan müracaat edenlerin puan sıralamasına göre kesin kayıtları 01?03 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sonuçlar 20.08.2010 mesai bitiminden sonra http://fenbilimleri.erzincan.edu.tr adresinden açıklanacaktır.

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1. 2 (İki) adet 4,5x6 cm boyutunda fotoğraf. ( Fotoğraflar son 6 ay içinde önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanınabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)

2. Onaylı Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3. Erkek öğrenciler için ilgili askerlik şubesinden alınacak Askerlik Durum Belgesi (Askerlik görevini yapmayanlar için)

4. Banka Dekontu ( Öğrenim Harcının I. Taksiti)

Adayların Dikkatine

1. Başvurular Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü (Eğitim Fakültesi Ek Bina Kat:2) ne yapılacaktır.

2. Müracaatlar şahsen yapılacaktır. Postayla başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir. Mazereti sebebiyle gelemeyecek adaylar, bir başka kişiye noterden vekâlet vermeleri suretiyle kayıt işlemlerini yaptırabilirler.