Bartın Ünv. Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 09 Temmuz 2010 16:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bartın Ünv. Öğretim Elemanı Alım İlanı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin yukarıda belirtilen birimine 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri ile 31.07.2008 tarihli ve 26953 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde öğretim elemanı alınacaktır.

GENEL ŞARTLAR :

1- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2- Başvurularda merkezi sınavdan (ALES) en az 70 puan almış olmak.

3- Lisans mezunu olanlar ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans öğrenimini tamamlamış olanlar.

4- Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

ÖZEL ŞARTLAR :

1- Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (Rektörlüğe bağlı bölümler dahil) başvuracak Öğretim Görevlisi adaylarıda en az Yüksek Lisans mezunu veya Lisans mezunu olmak şartıyla en az alanlarında on yıl tecrübeli olmak.

MUAFİYET :

Doktorasını tamamlamış olanlar, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 31.07.2008 tarihli ve 26953 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik?in yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının başvurularında, merkezi sınav (ALES); meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularda ise yabancı dil şartı aranmaz.(merkezi sınavdan muaf olan adayların son iki yıla ait ALES notunun bulunmaması halinde, ALES puanı 70 olarak kabul edilir)

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ :

Adaylar başvurularını kadronun açıldığı ilgili birime yapacaklardır.

Başvurular şahsen veya posta yoluyla yapılabilir. Eksik ve onaysız belgelerle yapılacak müracaatlar ile süresi içinde yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar ilgili birimlere ulaşması gerekmektedir.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER :

-ALES Belgesi

-Lisans Belgesi

-Lisans Transkript

-Yüksek Lisans belgesi veya on yıl tecrübeli olduğunu kanıtlayan İş Tecrübesi Belgesi

-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

-2 Adet Fotoğraf

-Özgeçmiş

-Askerlik Terhis, Tehir veya Tecil Belgesi

-Yabancı Dil belgesi (KPDS,ÜDS, veya muadili)

Not : ALES, Dil Belgesi, Mezuniyet Belgeleri, Transkript ve Askerlik Belgelerinin aslı veya kurumlarca onaylanmış suretleri, Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı veya Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınca denkliğinin onaylanmış olması gerekir.

Ön değerlendirme sonuçları ve kesin sonuçlar Üniversitemiz web adresinde yayınlanacak olup bu aynı zamanda tebligat niteliğinde olacaktır. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

BAŞVURU ADRESİ: Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Tel: 0378 223 5236-5377

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü veya Kamu Yönetimi Bölümü veya Hukuk Fakültesi mezunu olmak. Öğretim Görevlisi 1 22 Temmuz 2010
İşletme Bölümü veya Hukuk Fakültesi mezunu olmak. Öğretim Görevlisi 1 22 Temmuz 2010
İşletme Bölümü veya Matematik Bölümü mezunu olmak. Öğretim Görevlisi 1 23 Temmuz 2010