Afyon Kocatepe Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 08 Temmuz 2010 15:14, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Afyon Kocatepe Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

REKTÖRLÜĞÜNDEN

2010-2011 öğretim yılı güz döneminde Sosyal Bilimler Enstitüsü anabilim/ana sanat dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır. Program kontenjanları, başvuru tarihleri ve sınav yerleri aşağıda belirtilmiştir.

Anabilim Dalı Ales Puan Türü Yüksek Lisans (Tezli) Yüksek Lisans (Tezsiz) Doktora/ Sanatta Yeterlik Açıklama
Sosyoloji EA 15 - - Dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin Sosyoloji, Eğitim Bilimleri, Felsefe, Psikoloji, Kamu Yönetimi, Hukuk, Siyaset Bilimi, Uluslar arası İlişkiler, Güvenlik Bilimleri ve Turizm dışında farklı alanlardan başvuruda bulunan adaylar, Sosyoloji Anabilim Dalı Başkanlığından onay yazısı alması gerekmektedir.
Tarih SÖZ 15 - 3 Doktora programına başvuracak adayların, Tarih Anabilim Dalı Lisans veya Tezli Yüksek Lisans mezunu olmaları gerekmektedir.
T.D.E. SÖZ 20 - - F.E.F. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Eğitim Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Öğretmenliği mezunları başvurabilir.
Coğrafya SÖZ 6 - 3  
İşletme EA - 60 6 Tezsiz Yüksek Lisans programına en az dört yıl süreli bir lisans programı mezunları başvurabilir. Doktora programına Yüksek Lisansını İşletme, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Uluslar arası Ticaret ve Finansman alanında yapan adaylar başvurabilir. Muhasebe-Finansman, Yönetim ve Organizasyon, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Yüksek Lisans programlarına; İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ve muadili fakültelerin İşletme, Muhasebe-Finansman, Yönetim ve Organizasyon, Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümü mezunu adaylar başvurabilir.
Muhasebe -Finansman EA 12 - -
Yönetim ve Organizasyon EA 8 - -
Üretim Yönetimi ve Pazarlama EA 8 - -
İktisat EA 10 - 3 Yüksek lisans programına İ.İ.B.F. ve muadili fakülte ve yüksekokul mezunları başvurabilir. Doktora programına, yüksek lisansını İktisat Alanında yapan adaylar başvurabilir.
Maliye EA 15 15 - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve muadili fakülte mezunları başvurabilir.
Kamu Yönetimi EA 10 - - İ.İ.B.F. , Siyasal Bilgiler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesinin Sosyal Bilimler ile ilgili bölümleri; Şehir ve Bölge Planlama, Çevre Mühendisliği ile Güvenlik Bilimleri Fakültesi mezunları başvurabilirler. Bu alanlar dışından başvuran adayların Anabilim Dalı Başkanlığından onay yazısı alması gerekmektedir.
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik EA 10 - - Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Alanında Eğitim veren Fakülte ve Yüksekokul mezunları, İ.İ.B.F. ve muadili fakülte ve yüksek okul mezunu adaylar başvurabilir. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik ve İ.İ.B.F. dışından başvuran adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır.
Eğitim Bilimleri EA 8 - - Eğitim Fakültesi mezunları, Fen Edebiyat Fakültesi ve dengi fakültelerin Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe Bölümleri mezunları başvurabilir.
İlköğretim (Sınıf Öğrt.) EA 10 - - Sadece Sınıf Öğretmenliği mezunları başvurabilir.
İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğrt. SÖZ 7 - 3 Yüksek Lisans programına Sosyal Bilgiler, Tarih ve Coğrafya mezunları başvurabilir. Doktora programına başvuracak adayların Sosyal Bilgiler mezunu veya yüksek lisansını Sosyal Bilgilerde yapmış olması gerekmektedir.
Türkçe Eğitimi SÖZ 5 - - Eğitim Fakültelerinin Türkçe Eğitimi Bölümünden, Fen-Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden veya Türk Dili bölümünden mezun olanlar başvurabilir.
Müzik ---- 9 - 6  
Başvuru Tarihi 19 Temmuz ? 30 Temmuz 2010
Tezli Yüksek Lisans Yabancı Dil Sınavı 16 Ağustos 2010 Pazartesi
Tezli Yüksek Lisans ? Doktora Mülakat Sınavları 17 Ağustos 2010 Salı
Tezli ?Tezsiz Yüksek Lisans ? Doktora Kesin Sonuçların İlanı 19 Ağustos 2010 Perşembe
Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans ? Doktora Kesin Kayıt Tarihi 23-24-25 Ağustos 2010 Pazartesi-Salı-Çarşamba
Yedekler İçin Kayıt Tarihi 26 Ağustos 2010 Perşembe
Başvuru Adresi Sosyal Bilimler Enstitüsü A.N.S. Kampüsü Gazlıgöl Yolu 7. Km. 03200 AFYONKARAHİSAR
Telefon Sosyal Bilimler Bilimleri Enstitüsü 0.272. 228 12 55 ? 1314-1317

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER VE GEREKLİ BELGELER

1. Başvurular internet ortamında yapılacaktır. Ön Kayıt Başvuru Belgesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünün ilgili internet adresinde 19 Temmuz 2010 tarihinde aktif hale gelecektir.

2. Lisans veya yüksek lisans notlarını gösterir not durum belgesinin fotokopisi. (Mezuniyet not ortalamalarının 4?lük sistemden 100?lük sisteme dönüştürülmesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca düzenlenen ve Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 01.10.2009 tarih ve 2009/290 sayılı kararı ile kabul ettiği dönüşüm tablosu esas alınır. Dönüşüm Tablosu Enstitü web sayfamızdaki Formlar bölümünde görülebilir).

3. Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların başvurduğu programın puan türünden ALES? ten en az 55 puan aldığını gösterir sonuç belgesinin fotokopisi.

4. Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Yabancı Dil için ÜDS veya eşdeğerliği Üniversitelerarası Kurulca belirlenen sınavlardan (KPDS, TOEFL, IELTS gibi) en az 50 puan almaları gerekmektedir. (Adaylar, isterlerse Enstitü tarafından yapılacak Yabancı Dil Sınavından muaf tutulmak için dilekçe vermek zorundadır.) ÜDS veya eşdeğerliği Üniversitelerarası Kurulca belirlenen sınavlardan (KPDS, TOEFL, IELTS gibi) 50 puan altında alanlar ya da Yabancı Dil puanı olmayan adaylar, Enstitü tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavlarına girmeleri zorunludur.

5. Doktora programlarına başvuracak adayların ALES? ten en az 60 puan aldığını gösterir sonuç belgesinin fotokopisi.

6. Doktora programlarına başvuracak adayların ÜDS veya eşdeğerliği Üniversitelerarası Kurulca belirlenen sınavlardan (KPDS, TOEFL, IELTS gibi) en az 55 puan aldığını gösterir sonuç belgesinin fotokopisi.

7. Lisans veya Yüksek Lisans Diplomasının Fotokopisi.

8. Nüfus Cüzdanı fotokopisi.

9. Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi Fotokopisi.

10. Yeni çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf.

11. Özgeçmiş.

12. Sınav giderleri olarak Garanti Bankası Afyon Kocatepe Şubesi TR14 0006 2001 0900 0006 2964 30 IBAN numaralı hesaba 70 TL yatırıldığını gösterir banka dekontu.

13. Ön kayıt sırasında istenen belgelerin fotokopileri alınacak ve sınavı kazanamayanlara iade edilmeyecektir.

T.C.

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2010-2011 Eğitim/Öğretim yılı Güz yarıyılında Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır. Program kontenjanları, başvuru tarihleri ve sınav yerleri aşağıda belirtilmiştir.

ANABİLİM DALI DOKTORA YÜKSEK LİSANS ALES PUAN TÜRÜ ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI
TEZLİ TEZSİZ
Biyokimya AD.(Tıp Fakültesi) - 3 - SAYISAL Biyokimya,Eczacılık,Kimya,Kimya Mühendisliği, Biyoloji Lisans diplomasına sahip olmak . (Biyokimya Bölümü Mezunları Hariç) Bu öğretim yılında alınan öğrenciler için 1 yıl hazırlık programı uygulanacaktır.
Histoloji Embriyoloji AD.(Tıp Fakültesi) - 5 - SAYISAL Tıp Fakültesi,Veteriner Fakültesi,Diş Hekimliği Fakültesi,Eczacılık Fakültesi,Fen Edebiyat Fakültesi (Biyoloji Bölümü),Eğitim Fakültesi (Biyoloji Bölümü),Hemşirelik Yüksek Okulu mezunu olmak
Tıbbi Genetik AD.(Tıp Fakültesi) 2 2 - SAYISAL Doktora: Tıp Fakültesi veya Sağlık Bilimlerinde Yüksek Lisans mezunu olmak, (Mesai saatlerinde devam zorunluluğu vardır.) Yüksek Lisans: Biyoloji bölümü lisans mezunu olmak,Bilimsel Hazırlık Uygulanır,Mesai saatlerinde devam zorunluluğu vardır.
Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji AD. (Tıp Fakültesi) - 4 - SAYISAL Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji programı ve eşdeğeri mezunu olmak. Bu öğretim yılında alınan öğrenciler için 1 yıl hazırlık programı uygulanacaktır.
Anatomi AD.(Tıp Fakültesi) - 5 - SAYISAL Eğitim ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü,Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik, Beslenme-Diyetetik ve FTR Bölümü mezunları
Medikal Biyoloji ve Genetik AD.(Veteriner Fakültesi) 2 3 - SAYISAL Doktora: Veteriner Fakültesi,Tıp Fakültesi, Hemşirelik, Biyoloji,Zootekni,Su ürünleri bölümlerinde veya Medikal Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak Yüksek Lisans: Veteriner,TıpFakültesi,Biyoloji, Zootekni Bölümü mezunları,Hemşirelik mezunu olmak
Doğum ve Jinekoloji AD .(Veteriner Fakültesi) - 3 - SAYISAL Veteriner Fakültesi mezunu olmak
Cerrahi AD.(Veteriner Fakültesi) 1 4 - SAYISAL Veteriner Hekim Diplomasına Sahip Olmaları
Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi.AD.(Veteriner Fakültesi) 1 SAYISAL Veteriner Fakültesi mezunları,Yüksek Lisans Derecesine sahip Fen Edebiyat Fakültesi (Kimya ve Biyoloji Bölümü mezunları),Mühendislik Fakültesi (Kimya ve Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu olmak)
Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları AD.(Veteriner Fakültesi) 3 4 - SAYISAL Doktora: Veteriner Fakültesi ve Yüksek Lisans diploması olan Ziraat Fakültesi mezunu olmak Yüksek Lisans: Veteriner Fakültesi,Ziraat Fakültesi mezunu olmak
İç Hastalıkları AD.(Veteriner Fakültesi) 2 2 - SAYISAL Veteriner Fakültesi mezunu olmak
Parazitoloji AD.(Veteriner Fakültesi) 1 3 4 SAYISAL Doktora: Veteriner Fakültesi mezunu olmak,Fen- Edebiyat Fakültesinin Biyoloji bölümü mezunu olup Yüksek Lisansını Parazitoloji alanında yapmış olmak Yüksek Lisans (Tezli): Veteriner Fakültesi Mezunu, Su Ürünleri Fakültesi Mezunu, Fen-Edebiyat Fakültesinin Biyoloji Bölümü mezunu olmak Yüksek Lisans (Tezsiz): Veteriner Fakültesi Mezunu Su Ürünleri Fakültesi Mezunu, Fen-Edebiyat Fakültesinin Biyoloji Bölümü mezunu olmak
Patoloji AD.(Veteriner Fakültesi) 1 1 - SAYISAL Doktora: Veteriner Fakültesi mezunu olmak Yüksek Lisans: Veteriner Fakültesi,Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunları,Sağlık Bilimleri Fakültesi veya Sağlık Meslek Yüksekokulu/Hemşirelik ve Ebelik bölümü mezunları
Mikrobiyoloji AD.(Veteriner Fakültesi) - 2 - SAYISAL Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü,Sağlık Yüksekokulu,Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü,Eczacılık Fakültesi,Veteriner Fakültesi ve Gıda Mühendisliği Fakültesi ve Ziraat Fakültesi mezunları
Zootekni AD.(Veteriner Fakültesi) 1 3 - SAYISAL Doktora: Veteriner Hekim Olmak Yüksek Lisans: Veteriner Hekim veya Ziraat Mühendisi olmak
Anotomi AD.(Veteriner Fakültesi) 1 3 - SAYISAL Doktora: Veteriner Fakültesi,Tıp Fakültesi,Fen ve Eğitim Fakülteleri Biyoloji Bölümleri,Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Hemşirelik Yüksekokulu mezunlarından yüksek lisans yapmış olanlar Yüksek Lisans: Veteriner Fakültesi,Tıp Fakültesi,Fen ve Eğitim Fakülteleri Biyoloji Bölümleri,Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Hemşirelik Yüksekokulu mezunları
Başvuru Tarihi 19 TEMMUZ 2010 PAZARTESİ-30 TEMMUZ 2010 CUMA
Tezli Yüksek Lisans - Doktora Yabancı Dil Sınavı 16 AĞUSTOS 2010 PAZARTESİ
Tezli Yüksek Lisans ? Doktora Mülakat Sınavları 17 AĞUSTOS 2010 SALI
Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ? Doktora Kesin Sonuçların İlanı 19 AĞUSTOS 2010 PERŞEMBE
Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ? Doktora Kesin Kayıt Tarihi 23 AĞUSTOS 2010 PAZARTESİ-25 AĞUSTOS 2010 ÇARŞAMBA
Yedekler İçin Kayıt Tarihi 26 AĞUSTOS 2010 PERŞEMBE
Başvuru Adresi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Ahmet Necdet SEZER Kampusu AFYONKARAHİSAR
Telefon Sağlık Bilimleri Enstitüsü 0 272 228 14 24
BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER VE GEREKLİ BELGELER
1. Başvurular Enstitü?ye yapılacaktır.
2. Lisans veya Yüksek Lisans diplomasının fotokopisi.
3. Lisans veya yüksek lisans notlarını gösterir not durum belgesinin fotokopisi (Mezuniyet not ortalamalarının 4?lük sistemden 100?lük sisteme dönüştürülmesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca düzenlenen ve Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 01.10.2009 tarih ve 2009/290 sayılı kararı ile kabul ettiği dönüşüm tablosu esas alınır. Dönüşüm Tablosu Enstitü web sayfamızdaki Formlar bölümünde görülebilir).
4. Yüksek lisans programlarına başvuracak adayların başvurduğu programın puan türünden ALES?ten en az 55, doktora programlarına başvuracak adayların ALES?ten en az 60 puan aldığını gösterir sonuç belgesinin fotokopisi.
5. Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Yabancı Dil için ÜDS veya eşdeğerliği Üniversitelerarası Kurulca belirlenen sınavlardan (KPDS, TOEFL, IELTS gibi) en az 50 puan almaları gerekmektedir. (Adaylar, isterlerse Enstitü tarafından yapılacak Yabancı Dil Sınavından muaf tutulmak için dilekçe vermek zorundadır.) ÜDS veya eşdeğerliği Üniversitelerarası Kurulca belirlenen sınavlardan (KPDS, TOEFL, IELTS gibi) 50 puan altında alanlar ya da Yabancı Dil puanı olmayan adaylar, Enstitü tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavlarına girmeleri zorunludur. Doktora programlarına başvuracak adayların ÜDS veya eşdeğerliği Üniversitelerarası Kurulca belirlenen sınavlardan (KPDS, TOEFL, IELTS gibi) en az 55 puan aldığını gösterir sonuç belgesinin fotokopisi.
6. Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların sınav değerlendirmesi: başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almaları koşuluyla ALES puanının %50?si, lisans not ortalamasının %50?si alınarak, elde edilen toplam puan değerlendirilir. Yüksek puandan küçüğe doğru sıralanarak kontenjan sayısınca öğrenci alınır. Kayıt için gelmeyenlerin yerine yedekler arasından sırayla kayıt yapılır.
7. N üfus cüzdanı fotokopisi.
8. Erkek adaylar için askerlik durum belgesi fotokopisi.
9. Yeni çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf.
10. Özgeçmiş.
11 Sınav giderleri olarak Garanti Bankası Afyon Kocatepe Şubesi TR14 0006 2001 0900 0006 2964 30 IBAN numaralı hesaba 70 TL yatırıldığını gösterir banka dekontu.
12. Ön kayıt sırasında istenen belgelerin fotokopileri alınacak ve sınavı kazanamayanlara iade edilmeyecektir. Kesin kayıtlarda evrakların asıllarını göstermek zorunludur.

Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Program İlanı

Başvuru Koşulları ve Kontenjanlar İçin Tıklayınız