Aksaray Ünv. Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 07 Temmuz 2010 08:27, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Aksaray Ünv. Öğretim Elemanı Alım İlanı

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü

Üniversitemiz Akademik Birimlerinde istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Kanunun 33 maddesi ve 31.07.2008 tarih, 26953 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik Hükümleri çerçevesinde araştırma görevlisi alınacaktır.

GENEL ŞARTLAR

657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.

ALES'den alanlarındaki puan türünden 75, KPDS veya ÜDS den en az 65 puan almış olmak veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

ÖZEL ŞARTLAR

Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak.

Ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4 lük not sistemimin 100 lük not sistemine eş değerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir.

MUAFİYET

31.07.2008 tarihi itibariyle Yükseköğretim Kurumlarında bu kadro ünvanlarında çalışmakta olanlar ile Yükseköğretim Kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğrnetim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında merkezi sınav (ALES) şartı aranmaz.

BAŞVURU

ilan edilen kadrolara başvurmak isteyen adaylardan istenen belgeler

Başvuru dilekçesi (başvurduğu birim ve bölüm belirtilmelidir)

Özgeçmiş

Nüfus Cüzdanı ( Onaylı ) örneği

Lisans mezuniyet (onaylı) belgesi

Lisans trankript belgesi (onaylı)

Yüksek Lisans belgesi (onaylı)

ALES (onaylı )belgesi

Yabancı dil belgesi(Onaylı)

2 Adet vesikalık fotoğraf.(Son altı ay içinde çekilmiş)

Varsa yayınlanmış veya yayınlanacak bilimsel çalışmaları

Erkek adayların askerlik durum belgesi

Kamu hizmeti bulunanların hizmet belgesi

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Söz konusu belgelerle birlikte Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına 19.07.2010 mesai bitimine kadar şahsen veya posta yoluyla başvurulabilinir. (Süresi içinde yapılmayan başvurular,eksik belgeli dosyalar ile yapılan dosyalar ve postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.)

Başvuru Adresi : Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Aksaay-Adana Yolu 7. Km. Kampüs/AKSARAY

İktisat politikası alanında yükseklisans yapmış olmak. Araştırma Görevlisi 1 19 Temmuz 2010
Siyaset ve Sosyal Bilimler veya Uluslar arası ilişkiler alanında lisans ve yüksek lisans yapmış olmak. Araştırma Görevlisi 1 19 Temmuz 2010
İşletme alanında yüksek lisans yapmış, en az dört yıl eğitim öğretim tecrübesi bulunmak. Öğretim Görevlisi 1 19 Temmuz 2010