İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yatay Geçiş Program İlanı

İlan Giriş : 03 Temmuz 2010 19:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yatay Geçiş Program İlanı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ (İYTE)

2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

A- İYTE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ İLKELERİ

1) İYTE?ye Kurumlar arası başvurular eşdeğer diploma programları (İsimleri aynı olan veya ilgili yönetim kurulları tarafından içeriklerinin en az yüzde sekseni aynı olduğu tespit edilen diploma programları) arasında yapılır.

2) Tüm başvurular sadece güz yarıyılına yapılır.

3) İYTE?ye Kurumlar arası başvurular 3. ve 5. yarıyıllarda yapılır.

4) Yatay geçiş için başvuracak adayların kendi bölümlerine girişlerinde esas olan ÖSYM yerleştirme puanının (sayısal), yatay geçiş başvurusunda bulundukları bölümün aynı yıl geçerli olan en düşük taban puanının 0.95 ile çarpılması sonucunda bulunan değerine eşit veya yüksek olması gerekir.

5) Adayların başvurduğu yarıyıla kadar öğrenimine ara vermemiş olması (kayıt dondurma hariç) ve bölümünün eğitim planındaki dersleri başarı ile tamamlamış olması gerekir.

6) 3. ve 5. yarıyıllara başvurularda adayların genel not ortalamasının en az 2.50/4.00 veya 70/100 ve kredisiz derslerinin de S olması zorunludur. Bu ölçütlere ek olarak başka değerlendirme ölçütleri benimseyen bölümler Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile bu ölçütleri belirlerler. Bu ek değerlendirme ölçütleri ilan edilir.

7) 6. maddedeki başarı şartını sağlayamayan ancak merkezi yerleştirme puanı (sayısal) geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olan adaylar yatay geçiş başvurusu yapabilir. Bu şekilde başvuran adayların başvuruları 6.maddeye göre başvuran adayların yerleştirmesi bittikten sonra boş kalan kontenjan olması halinde değerlendirilir.

8) Geçiş yapan öğrencilerin öğrenim süreleri hesabına, önceki programlarında geçirdiği süreler de katılır. Toplam süre yasayla belirlenen süreleri aşamaz.

9) İYTE?de eğitim dili İngilizce olduğundan, adayların dersleri izleyebilecekleri düzeyde İngilizce bilmeleri şarttır. Adayların İYTE Yabancı Diller tarafından yapılacak İngilizce Yeterlik Sınavından başarılı olmaları veya Enstitü Senatosu tarafından kabul edilen ulusal / uluslararası nitelikte bir İngilizce sınavından aldığı notlarını gösteren orijinal belgelerini başvuru sırasında belgelemeleri şarttır.

10) Kurumlar arası yatay geçiş değerlendirme sonuçları, geçerli başvurusu olan tüm adayların isimleri, değerlendirmede esas alınan puanlara göre sıralanmış biçimde Kurumumuzun internet sayfasında ilan edilir.

11) Yeterli şartları taşıyan aday olması halinde aynı sayıda asıl ve yedek aday belirlenir. Takvimde belirlenen süre içinde başvurmayan asıl adaylar yerine yedeklerin başvurusu alınır.

12) İlgili komisyonlar öğrencinin daha önceki dönemlerde aldığı dersler ile yatay geçiş yaptığı programın derslerini dikkate alarak, öğrencinin hangi yarıyıla intibak ettirileceğini tespit eder, varsa öğrencinin alması gereken ilave derslerden oluşan bir intibak programı ile muaf tutulması gereken dersleri belirler.

B-İYTE FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI YATAY GEÇİŞ İLKELERİ

1) İYTE içi başvurular sadece güz yarıyılına yapılır.

2) İYTE içi başvurular 3. ve 5. yarıyıllarda yapılır.

3) Adayların başvurduğu yarıyıla kadar öğrenimine ara vermemiş olması (kayıt dondurma hariç) ve bölümünün eğitim planındaki dersleri başarı ile tamamlamış olması gerekir.

4) İYTE içi aynı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden programlar arasındaki yatay geçiş başvurularında adayların genel not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması ve kredisiz derslerinin de S olması zorunludur. Bu ölçütlere ek olarak başka değerlendirme ölçütleri benimseyen bölümler Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile bu ölçütleri belirlerler. Bu ek değerlendirme ölçütleri ilan edilir.

5) 4.maddedeki koşulların eşit olması durumunda sıralama işlemi adayların ÖSYM yerleştirme puanına (sayısal) göre yapılır.

6) İYTE içi farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden programlar arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği program için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği programa eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır ve adayların genel not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması ve kredisiz derslerinin de S olması zorunludur. Bu ölçütlere ek olarak başka değerlendirme ölçütleri benimseyen bölümler Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile bu ölçütleri belirlerler. Bu ek değerlendirme ölçütleri ilan edilir. aranır

7) Geçiş yapan öğrencilerin öğrenim süreleri hesabına, önceki programında geçirdiği süreler de katılır. Toplam süre yasayla belirlenen süreleri aşamaz.

8) İYTE içi yatay geçiş değerlendirme sonuçları, geçerli başvurusu olan tüm adayların isimleri, değerlendirmede esas alınan puanlara göre sıralanmış biçimde Kurumumuzun internet sayfasında ilan edilir.

9) İlgili komisyonlar öğrencinin daha önceki dönemlerde aldığı dersler ile yatay geçiş yaptığı programın derslerini dikkate alarak, öğrencinin hangi yarıyıla intibak ettirileceğini tespit eder, varsa öğrencinin alması gereken ilave derslerden oluşan bir intibak programı ile muaf tutulması gereken dersleri belirler.

C-GEREKLİ BELGELER

1) Yatay geçiş yapmak istediği bölümü belirten başvuru dilekçesi.

2) Not belgesi (Transkript). Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri ve bu

derslerden aldığı notları gösteren resmi belge.

3) Kurumlarında uygulanmakta olan eğitim planı ve ders içeriklerinin tasdikli örneği.

4) ÖSYM puan kartının tasdikli fotokopisi.

5) Disiplin cezası almadığına ilişkin belge.

6) Yatay Geçiş Başvuru Ücreti.( İş Bankası Basmane Şubesi TR870006400000134021039837

numaralı hesaba yatırılacaktır.)

(İYTE Öğrencileri : 50.00.-TL / İYTE dışından başvuracak öğrenciler : 75.00.-TL)

7) İYTE dışından başvuracak adayların, olması halinde ulusal/uluslararası İngilizce sınav sonuç

belgesinin aslı.

D-BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

1-Yatay geçiş başvuruları; 1-30 Temmuz 2010 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı?na yapılmak zorundadır.

2-Süresi içinde belgelerini tamamlayamayanların müracaatları işleme alınmayacaktır.

3-Postadaki gecikmeler kabul edilmez.

E-İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI TARİHİ VE YERİ

20/07/2010 tarihinde saat 10.00 Yabancı Diller Bölümünde yapılacaktır.

İngilizce Yeterlik Sınav Başvuru Ücreti : 25.00.-TL .

( İş Bankası Basmane Şubesi TR870006400000134021039837 numaralı hesaba yatırılacaktır.)