Basın İlan Kurumu Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 23 Haziran 2010 13:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Basın İlan Kurumu Personel Alım İlanı

Basın İlan Kurumu Personel Alım İlanı

BASIN İLAN KURUMU?NDAN:

İŞ KANUNUNA TABİ OLARAK KURUM MEVZUATI UYARINCA MERKEZ, İSTANBUL VE ANKARA ŞUBELERİ İLE, YENİ AÇILACAK DİYARBAKIR, SAMSUN, ERZURUM, MERSİN, SAKARYA, VAN ŞUBELERİNDE ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE; SINAVLA 9 MUHASEBE MEMURU, 16 İLAN MEMURU, 2 BİLGİSAYAR PROGRAMCISI, 1 ARŞİV MEMURU VE 2 GENEL MÜDÜR SEKRETERİ ALINACAKTIR.

I- ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

1-)GENEL ŞARTLAR

a) T.C. Vatandaşı olmak,

b) Medeni haklara sahip bulunmak,

c) 2008 yılı veya daha sonraki yıllarda yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı?ndan Muhasebe memur adayları için ?KPSSP26? puan türünden; Bilgisayar Programcısı adayları için ?KPSS2? puan türünden; İlan Memur adayları, Arşiv Memuru adayları ve Sekreter adayları için ?KPSSP3? puan türünden 65 ve üzerinde puanı almış olmak,*

d) Sınava müracaat tarihinin son günü itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak,

e) Kamu hizmetlerinde çalışma haklarından mahrum olmamak,

f) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

g) İyi düzeyde bilgisayar (MS Office) bilgisine sahip olmak.

2)ÖZEL ŞARTLAR

a) Muhasebe Memur adayları: Fakültelerin İşletme, Maliye, İktisat veya Ekonomi bölümlerinin birinden mezun olmak.

b) İlan Memur adayları: İletişim Fakültelerinden mezun olmak.

c) Bilgisayar Programcısı adayları:

1) Java Programcısı;**

- Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği bölümlerinin birinden mezun olmak,

- Java programlama dilini bildiğini belgelemek,

- Java Swing ve J2EE teknolojileri konusunda tecrübeli,

- Struts, Hibernate konusunda tecrübeli,

- DB2/400 konusunda tecrübeli,

- JSF, Seam, JPA, EJB3 konularında tecrübeli (tercihen)

- Tomcat, Jboss AS, IBM Was sunucuları konusunda tecrübeli,

- Linux/Unix ve benzeri isletim sistemleri shell kullanımı ve temel administrasyon işlevleri bilgisi olan,

- Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisi aranır. İngilizce dilinde ?Test Of English as a Foreing Language? (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya ?International English Language Testing System? (IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi kabul edilecektir. İngilizce dil düzeyi A, B, C, D düzeyinde olmayanları kabul edilmeyecektir. Yabancı Dil Sınav Sonuçlarından KPDS 5 yıl, TOEFL 2 yıl süreyle geçerlidir.

- En az 2 yıl deneyimi olan.

2) Linux Sistem Destek Elemanı;**

-Üniversitelerin bilgisayar ile ilgili bölümlerinden lisans düzeyinde mezun olmak.

- Linux servisleri hakkına tecrübeli,

- Web, posta ve ftp sunucuları hakkında tecrübeli,

- Linux/Unix ve benzeri işletim sistemleri shell kullanımı ve gelişmiş yönetim bilgisi

- Yedekleme, bakım vb. rutin işler hakkında tecrübeli,

- En az 2 yıl deneyimi olan.

d) Arşiv Memuru adayı: 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin Arşivcilik, Kütüphanecilik veya Tarih bölümlerinin birinden mezun olmak.

e) Sekreter adayları: 2 veya 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü mezunu ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olmak. Üst Düzey Yönetici sekreterliği konusunda en az 5 yıl deneyimli olmak ve belgelemek.

II- SINAV

Başvuruda bulunacak adaylardan KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlayarak, yapılacak sıralama sonucunda, Muhasebe memuru için ilk 45; İlan memuru için ilk 64; Bilgisayar Programcısı için ilk 8; Arşiv memuru için ilk 4; Sekreter için ilk 8 aday arasına (kontenjana giren son aday ile aynı puanı alan adaylar da dahil) girenler yazılı sınava alınacaktır. Yazılı sınavda en yüksek puanı alanlardan başlamak üzere ilk 18 kişi Muhasebe memurluğu, 32 kişi İlan memurluğu, 4 kişi Bilgisayar Programcılığı, 2 kişi Arşiv memurluğu, 4 kişi Sekreter için sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Adayların, yazılı ve sözlü puanlarının ortalaması alınmak suretiyle belirlenecek başarı sıralamasına göre işe alınacaktır.

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar ile sınavların tarihleri ve yerleri Kurumumuz internet sitesinde (www.bik.gov.tr) daha sonra duyurulacak, ancak, sözlü sınav sonucunda başarılı olan adaylara ayrıca yazılı olarak bildirim yapılacaktır.

III- BAŞVURU

Başvurular, 05.07.2010 tarihi saat 17.30?a kadar Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü Işık Sokak No:12 Sultanahmet-İSTANBUL adresine şahsen veya posta yolu ile (iadeli-taahhütlü veya kargo) yapılacaktır.

IV-BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

a-Nüfus cüzdan fotokopisi,

b-Öğrenim belgesi,

c-KPSS sınav sonuç belgesi,

d-Son üç ay içinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğraf,

e- Doğum tarihi ve yeri, ikametgah adresi ile kısaca öğrenim durumunu ve varsa iş deneyimini içeren özgeçmiş (CV)

(*) 2 yıllık yüksek öğrenim görmüş sekreter adayları için başvuru ön koşulu, ?KPSS93? puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmaktır.

(**) Memur statüsünde.