Afyonkarahisar Yavaşlar Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 28 Mayıs 2010 17:42, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Afyonkarahisar Yavaşlar Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

AFYONKARAHİSAR İLİ SANDIKLI İLÇESİ YAVAŞLAR BELEDİYE BASKANLIĞI'NDAN

Yavaşlar Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde Başkanlığımızda münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, adedi, KPSS taban puanı türü belirtilen İtfaiye Eri kadrolarına; Merkezi sınavdan (KI'SS) sınav komisyonunca belirlenen aşağıdaki taban puanı alıp Başkanlığımıza müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR

SINIFI UNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYETİ EĞİTİM DURUMU

GİH İTFAİYE ERİ 10 1 kişi E/K Önlisans düzeyinde eğitim veren Yüksekokullarının Pazarlama Mezunu

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

İtfaiye Eri olarak atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) Fıkrasında belirtilen genel şartlarının yanı sıra;

1) Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

2) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun I metreden den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.(Adayların Sağlık Kuruluşlarından onaylattıkları boy kilo tespit formu başvuru sırasında istenecektir.)

3) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş ve 100 puan üzerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmak.

4) Sınavın yapıldığı tarih itibarı ile 30 yaşını doldurmamış olmak.

5) Erkek adaylar için Muvazzaf Askerlik Hizmetini yapmış, tecilli yada muaf olmak.

6) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak lizere, ağır hapis veyahut 1 yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflası gibi yiiz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kinci suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma. Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

7) Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak bos kadroların 3 katı oranında aday sınava çağrılacaktır. Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 17/06/2010 günü Yavaşlar Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır.

BAŞVURU YERİ VE SEKLİ:

Başvurular 16/06/2010 Tarihi saat: 09:00 ile 16:00 saatleri arasında Yavaşlar Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. E-mail yada posta yolu ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Yavaşlar Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1.Nüfus Cüzdan fotokopisi (T.C. Kimlik Nolu)

2. Öğrenim durumlarını gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti.

3. Son 3 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf.

4. KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya Noter tasdikli onaylı sureti.

5. Cumhuriyet Başsavcılığından adli sicil belgesi (Son 1 (Bir) ay içinde alınmış).

6. Sağlık Raporu (Devlet Hastanesi onaylı tam teşekküllü )son I5 gün içerisinde alınmış olması İtfaiye eri olmasında sakınca yoktur ibareli.

7. Boy Kilo tespit belgesi sağlık kurumundan onaylı olacak.

SINAV YERİ VE SAATİ:

Sınav yeri Yavaşlar Belediye Başkanlığı Hizmet Binası olup; 18/06/2010 tarihinde saat 10.00' da yapılacaktır.

SINAV KONUSU (MÜLAKATI:

a- Türkiye Cumhuriyet Anayasası

b- Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi

c- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d- Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat

e- Genel Kültür.

f- Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 16.maddesinin 5. bendi gereği sözlü sınava giren adayları dayanıklılık testi dâhil olmak üzere, bu yönetmelikte atanma için öngörülen genel ve özel şartlan taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirmesi.

SINAV SEKLİ VE DEĞERLENDİRME

1) Sözlü sınav mülakat şeklinde yapılır. Sözlü sınavda değerlendirme, komisyon başkanı ve üyelerinin 100 üzerinden ayrı ayn takdir edecekleri notların toplamının ortalaması alınarak yapılır.

2) Sözlü sınav komisyonu, sınava giren adayları dayanıklılık testi dâhil olmak üzere, İtfaiye Yönetmeliği ve bu ilanda belirlenen atanma için öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirir.

3) Basan notu sözlü sınavda alman nottur. Sözlü Sınav Komisyonu, sınav sonuçlarını sözlü sınavda en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak suretiyle bir liste haline getirip imzalar. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

4) Sınav ilanında belirtilen kadro sayısının yansı kadar yedek başarı listesi ilan edilir. Sınavı kazanan adaylardan süresi içinde başvurmayanların yerine birinci yedekten başlayarak yedek basan listesindeki sıraya göre aday çağrılır.

(NOT: sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların yanlarında dayanıklılık testi için eşofman ve spor ayakkabısı getirmeleri gerekmektedir.)