FİSKOBİRLİK (Fındık Tarım Satış Kooeratifleri Birliği) Müfettiş Yardımcılığı Sınavı İlanı

İlan Giriş : 13 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
FİSKOBİRLİK (Fındık Tarım Satış Kooeratifleri Birliği) Müfettiş Yardımcılığı Sınavı İlanı
FİSKOBİRLİK

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği

Merkezi Giresun?da bulunan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Müdürlüğü Teftiş Kuruluna 15.05.2004 tarihinde yapılacak sınavla Müfettiş Yardımcıları alınacaktır.

SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI

a) Personel Yönetmeliğinde yazılı Birlik Personeli olabilme şartlarına haiz olmak.

b) Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, Yönetim Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerini veya Yüksekokullarını ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.

c) Sınavın açıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde 30 yaşını doldurmamış bulunmak.

d) Bu sınava daha önce birden fazla katılmamış olmak.

e) Sağlık durumu yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim koşullarında yolculuk etmeye elverişli bulunmak.

f) Askerlik görevini yapmış, erteletmiş veya muaf olmak.

g) Yapılacak inceleme sonucunda Müfettiş yardımcılığı için uygun karakter ve niteliğe sahip bulunduğu anlaşılmış olmak,

Şartları aranır.

GİRİŞ SINAVI İÇİN İSTENECEK BELGELER

Giriş sınavına girmek isteyenler Genel Müdürlüğe bir dilekçe ile başvururlar. Dilekçeye adayın oturma ve haberleşme adresi ile varsa işyeri adresi, hangi yabancı dilden sınava gireceği yazılır ve aşağıdaki belgeler eklenir.

a) Diploma ya da mezuniyet belgesinin aslı ya da onaylı örneği.

b) Kendi el yazısı ile yazılmış özgeçmişi.

c) Yeni çekilmiş 4 adet fotoğraf.

d) Nüfus cüzdanı aslı ya da onaylı örneği.

Yazılı sınavda başarılı olanların, sözlü sınava katılabilmeleri için aşağıdaki belgeleri Genel Müdürlüğe vermeleri gerekir.

a) Askerlik görevini yapmış, erteletmiş veya muaf olduğunu gösterir belgenin aslı ya da onaylı örneği.

b) Cumhuriyet Başsavcılığından alınmış sabıkasızlık belgesi.

c) Sağlık durumunun yurdun her yerinde oturmaya ve yolculuk yapmaya elverişli olduğunu gösterir, sözlü sınavının başlangıcından en fazla bir ay önce tam teşekküllü bir hasta haneden alınmış sağlık kurulu raporu. Bu rapor, sözlü sınav kazanıldıktan sonra da (Atama yapılmadan önce) verilebilir.

Sınava girecekler başvurma dilekçelerini ve belgelerini 28.04.2004 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Genel Müdürlüğümüze vermeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve eksik belgelerle yapılmış başvurular dikkate alınmaz.

ADAYLIK BELGESİ

Giriş sınavı şartlarını taşıyan adaylara fotoğraflı adaylık belgesi verilir. Sınava girerken bu belgenin gösterilmesi, yazılı sınav sırasında bu belgenin masada bulundurulması zorunludur.

GİRİŞ SINAVININ KONULARI

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı aşağıdaki konulardan seçilmek suretiyle ve yürürlükteki mevzuat hükümleri esas alınarak yapılır.

a) Hukuk Grubu: Kooperatifler Hukuku, Ceza Hukuku (Genel Esaslar), Medeni Hukuk (Başlangıç, Şahsın Hukuku), Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ticaret Hukuku (Genel Hükümler, Anonim Şirketlere İlişkin Hükümler, Kıymetli Evrak), İcra İflas Hukuku, İş Hukuku

b) Ekonomi ve Maliye Grubu: Ekonomi Teorileri, Genel İktisat, Milli Gelir, Ekonomi Politikaları, Para ve Banka, Konjonktür ve Dış Ticaret, İşletme Ekonomisi (Yönetim, Üretim, Finans, Pazarlama), Bütçe ve Maliye Politikası ile Türk Vergi Kanunları.

c) Muhasebe Grubu: Genel Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Bilanço ve Mali Tablolar Analizi. Faiz ve yüzde hesapları, ıskonto ve faizli cari hesaplar.

d) Yabancı Dil: İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden biri.

YAZILI SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazılı sınavda başarılı olmak için yabancı dil hariç olmak üzere her grupta tam numara 100 (Yüz) üzerinden en az 60 (Altmış) puan alınması ve bütün sınav gruplarından alınan puanların ortalamasının da en az 70 (Yetmiş) olması şarttır.

YAZILI SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Başkanlıkça sınavı kazanan adaylara durum birer yazı ile bildirilir. Bu yazıda sözlü sınavın yeri ve zamanı belirtilir.

Yazılı sınavı kazanamayan adayların belgeleri talepleri halinde kendilerine iade edilir.

Sınav sonuçları bir tutanakla tespit olunur.

SÖZLÜ SINAV VE DEĞERLENDİRME

Yazılı sınavı kazananlar sözlü sınava çağrılır. Sözlü sınav, sınavı yapan komisyon tarafından yazılı sınav konularından yapılır. Bu sınavda ayrıca, adayların genel kültür bilgilerinin yoklanmasının yanında zeka, anlama, algılama, anlatım ve temsil yeteneği gibi özellikleri de değerlendirilerek sözlü sınav notu belirlenir. Sözlü sınavın değerlendirilmesinde de yazılı sınavdaki değerlendirilme esas alınır. Sonuçlar ?? Sözlü Sınav Tutanağında?? sınav komisyonun her üyesince ayrı ayrı verilen notlar da belirtilmek kaydıyla tek bir ortalama not olarak belirlenerek, düzenlenen tutanak ?? Teftiş Kurulu Başkanlığına ?? tevdi edilir.

SINAV GİRİŞ YERİ VE SINAV ŞARTNAMESİ ALINACAK YERLER

Sınav yeri Giresun olup, sınav koşulları ve diğer hususlar hakkında bilgi almak isteyenler iş saatlerinde Genel Müdürlüğümüz? de (Giresun) Teftiş Kurulu Başkanlığına ( 0 454 216 25 01), İstanbul ? da Hacımimi mah. Karabaşdere sok. No: 34/36 Tophane ?İSTANBUL adresinde ki Fiskobirlik Şube Müdürlüğü?ne ( 0 212 249 07 18-19), Ankara ? da Esatoğlu Mah. Bülbülderesi Cad. No : 76 Daire: 1-2 Küçükesat-ANKARA adresinde ki İrtibat Bürosu Müdürlüğü?ne ( 0 312 425 05 78-79) şahsen veya mektupla başvurmaları, ayrıca Genel Müdürlüğümüz www.fiskobirlik.org.tr adresinden sınav koşulları ve diğer bilgiler edinilebilir.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği

(Fiskobirlik) Genel Müdürlüğü

Teftiş Kurulu Başkanlığı

Fatih Cad. No: 117

28109 - GİRESUN

Tel: 0 454 216 25 01 ? 216 42 40 ( 4 Hat) İnfo: 121

Fax : 0 454 216 03 80 ? 216 10 58 - 212 56 07

e-mail: [email protected]