Abant İzzet Baysal Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 26 Mayıs 2010 14:51, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YÜKSEK LİSANS(Tezli)/DOKTORA(Tezli) BAŞVURU KOŞULLARI

1. Mezuniyet Koşulu:

Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Lisans derecesine ve en az 100 üzerinden 60, 4.00 üzerinden 2.00; Doktora programlarına başvuracak adayların yüksek lisans derecesine ve en az 100 üzerinden 75, 4.00 üzerinden 3.00 not ortalamasına sahip olmaları gerekir.

2. ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Koşulu:

Adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) elde edecekleri sayısal ve eşit ağırlıklı puanların en az 55 olması gerekir.

3. Yabancı Dil Koşulu (İngilizce) :

Adayların; Yüksek Lisans Programları için KPDS, ÜDS veya Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dil Eğtimi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yapılan "Yabancı Dil Yeterlik Sınavı" ndan (YDYS) en az 50, TOEFL (CBT) 130, TOEFL (IBT) 50,TOEFL (PBT) 450, IELTS 5, Doktora Programları için KPDS veya ÜDS ?den en az 55, TOEFL (CBT) 134, TOEFL (IBT) 55,TOEFL (PBT) 453, IELTS 5,5 almış olmak gerekir.

4. Başvuru için gerekli belgeler:

a- Adayların mezuniyet durumlarını gösteren yüksek lisans başvuruları için lisans diploması veya çıkış belgesi, doktoraya başvurular için lisans ve yüksek lisans belgesi,

b- Adayların lisans öğrenimi boyunca aldığı derslerin başarı not dökümü (transkript) okul veya noter onaylı kopyası,

c- ALES sonuç belgesi,

d- Yabancı Dil Sınavı belgesi,

e- Yabancı Dil Belgesi olmayıp Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan sınava girecek adayların, bu sınava gireceklerine dair dilekçeleri,

f- 2 adet referans mektubu( Enstitü tarafından hazırlanan form kullanılacaktır),

g- Erkek adayların ilgili programlara başvurmasında askerlik açısından sakınca bulunmadığını gösteren bir yazı; askerlik görevini tamamlayan adayların durumlarını gösterir belge,

h- 2 adet renkli fotoğraf (4,5x6) (Yükseköğretim Kurumları Kılık-Kıyafet Yönetmeliğine uygun),

i- Nüfus cüzdanı örneği,

5. Başvuru Tarihleri:

Başvurular 14-25 Haziran 2010 tarihlerini kapsar (Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir)

6. Sınav Tarihi:

Yabanc ı Dil Yeterlik S ı nav ı (YDYS) 29 Haziran 2010
Yüksek Lisans ve Doktora Bilim S ı nav ı 01 Temmuz 2010
Kesin Kay ı tlar 05-09 Temmuz 2010

Sınavlar Gölköy Yerleşkesinde yapılacaktır.

****Bilgi için Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü'nün 0374 2534970, 0374 2541000/ 1212-1216 numaralı telefonlarına başvurulabilir.

Fen Bilimleri Enstitüsü yükseklisans /doktora programlarına 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

Lisansüstü Programlara Başvurular......: 14-25 Haziran 2010

Lisansüstü Yabancı Dil Yeterlik Sınavı.: 29 Haziran 2010

Lisansüstü Öğretimi Bilim Sınavı...........: 01 Temmuz 2010

Kesin Kayıtlar .......................................: 05-09 Temmuz 2010

YÜKSEKLİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

Anabilim Dalı (Doktora) Kontenjanlar
*Biyoloji 5
*Fizik 5
*Kimya 7
Anabilim Dalı (Yükseklisans) Kontenjanlar
*Biyoloji 10
*Fizik 10
*Kimya 15
*Matematik 10
Gıda Mühendisliği 9
Makine Mühendisliği 5

T.C.

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğrenci Kontenjanları ve Müracaat Şartları;

A- Öğrenci Kontenjanları;

Anabilim Dalı Programı Y. Lisans Doktora
Antrenörlük Eğitimi Antrenörlük Eğitimi 12 --
Antrenörlük Eğitimi Spor Bilimleri ve Ant. Eğitimi -- 6
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon 3 2
Fizyoloji Fizyoloji 3 --
Hemşirelik Hemşirelik (Dahiliye Hemşireliği) 5 --
Halk Sağlığı Halk Sağlığı 1 --
Mikrobiyoloji Mikrobiyoloji 1 --
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Tıbbi Biyoloji ve Genetik 4 --

B- Adaylarda Aranan Şartlar;

1. Mezuniyet Koşulu

Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Lisans derecesine ve en az 100 üzerinden 60, 4.00 üzerinden 2.00 not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. Doktora programına başvuracak adayların yüksek lisans derecesine ve en az 100 üzerinden 75, 4.00 üzerinden 3.00 not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir.

1- Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı için; yüksek lisans programına başvuracak adayların lisans programından fizyoterapist olarak mezun olmuş olması, Doktora programına başvuracak adayların Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon?da yüksek lisans yapmış olması gerekmektedir.

2- Fizyoloji Anabilim Dalı için; adayların en az dört (4) yıllık lisans eğitimi görmüş (Tıp, Veterinerlik, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri, Fen-Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji Bölümü, Tıbbi Biyolog yetiştiren Yüksekokullar, Sağlık Yüksekokulları, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksekokulları, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Mezunları) olması gerekmektedir.

3- Halk Sağlığı Anabilim Dalı için; adayların sağlıkla ilgili en az dört yıllık lisans eğitimi görmüş olması gerekmektedir.

4- Hemşirelik Anabilim Dalı için; adayların Hemşirelik Yüksekokulu ya da Sağlık Yüksekokullarının Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu Lisans mezunu olması gerekmektedir.

5- Mikrobiyoloji Anabilim Dalı için; adayların Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri ile ilgili dalların lisans mezunu olması gerekmektedir.

6- Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı için; adayların Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veterinerlik Fakülteleri, ilgili Fakültelerin Biyoloji Bölümü ve Sağlık Bilimleri ile ilgili 4 yıllık Yüksekokul / Fakülte mezunu olması gerekmektedir.

2. ALES Koşulu

Yüksek Lisans programlarına ve Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı Spor Bilimleri ve Antrenörlük Eğitimi Doktora programına başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) elde edecekleri Eşit Ağırlıklı veya Sayısal puanın en az 55 olması gerekmektedir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Doktora programına başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) elde edecekleri Eşit Ağırlıklı puanın en az 55 olması gerekmektedir

3. Yabancı Dil Koşulu

Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) 50 puan, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) 50 puan veya Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Dil Yeterlik Sınavından 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı, Spor Bilimleri ve Antrenörlük Eğitimi Doktora programına başvuracak adayların Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları gerekmektedir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Doktora programına başvuracak adayların Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) 60 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları gerekmektedir.

C- Başvuru ve Sınav Bilgileri;

1. Başvuru Tarihleri : 14-25 Haziran 2010

2. Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1- Adayların mezuniyet durumlarını gösteren yüksek lisans başvuruları için lisans diploması veya çıkış belgesinin, doktora başvuruları için lisans ve yüksek lisans diploması veya çıkış belgelerinin aslı ve onaylı fotokopisi,

2- Adayların yüksek lisans için lisans, doktora için lisans ve yüksek lisans ders not çizelgelerinin (transkript) aslı ve onaylı fotokopisi, (Not ortalaması 4?lük sisteme göre olan adaylar not ortalamalarını mezun oldukları üniversiteden 100?lük sisteme dönüştürmelidir.)

3- ALES sonuç belgesi aslı ve onaylı fotokopisi,

4- Varsa yabancı dil sınavı sonuç belgesi aslı ve onaylı fotokopisi,

5- İki adet referans mektubu (kapalı zarf içinde)

6- 2 adet renkli fotoğraf (4,5x6) (Yükseköğretim Kurumları Kılık-Kıyafet Yönetmeliğine uygun),

7- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

8- Erkek adayların ilgili porgramlara başvurmasında askerlik açısından sakınca bulunmadığını gösteren bir yazı, (askerlik görevini tamamlamış olan adayların durumlarını gösterir belge)

3. Sınav Tarihi , Saati ve Yeri

Tarih Saat Sınav Yeri

Yabancı Dil Sınavı : 29 Haziran 2010 10:00 AİBÜ DİLMER

Bilim Sınavı : 01 Temmuz 2010 10:00 Ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı

4. Başvuru ve Bilgi için;

Adayların başvurularını şahsen AİBÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsüne yapmaları ve ek bilgileri almaları gerekmektedir. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir. Süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Adres : AİBÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İ.B. Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, Gölköy/Bolu

Tel : 0 374 253 53 63

0 374 253 46 56 / 3024 - 3010

e-mail : [email protected]

Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Foktora Program İlanı

Başvuru Şartları ve Kontenjanlar İçin Tıklayınız