Kara Kuvvetleri Komutanlığı Memur Alım İlanı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı; 8 uzman memur, 1 protokol memuru, 2 mütercim (Arapça ve Farsça), 1 veznedar, 8 zabıt katibi, 1 gardiyan, 1 şoför, 6 sosyal hizmet uzmani, 5 mühendis, 12 teknisyen, 1 bahçıvan, 3 garson, 2 itfaiyeci alacak

İlan Giriş : 23 Mayıs 2010 15:40, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Memur Alım İlanı

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINCA TEMİNİ YAPILACAK SİVİL MEMUR ADAYLARINDA ARANACAK ŞART VE NİTELİKLERİ GÖSTERİR DUYURU METNİ

Kara Kuvvetleri Komutanlığı merkez ve bağlı taşra teşkilatı ihtiyacı için aşağıda unvanları yazılı kadrolara "Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?na tabi açıktan atama yoluyla memur alınacaktır.

A. ALINACAK MEMUR KADROLARININ B. ALINACAK PERSONELİN
ALINACAK İL/İLÇE SINIFI UNVANI DERE- CESİ MİK- TARI CİNSİ-YETİ NİTELİKLERİ
Ankara (1) GİHS Uzman Memur (Hukuk Uzmanı) 9 1 E Hukuk lisans programından mezun olmak ve avukatlık ruhsatına sahip olmak.
Ankara (2) Erzincan (1) Hakkari (1) İstanbul (1) İzmir (1) Siirt (1) GİHS Uzman Memur 9 7 E / B Fakültelerin kamu yönetimi, işletme, iktisat, ekonomi, iş idaresi ve iktisat, işletme-ekonomi, işletme-iktisat ekonomi ve finansman lisans programlarından mezun olmak.
İstanbul (1) GİHS Protokol Uzmanı 9 1 B Fakültelerin halkla ilişkiler, halkla ilişkiler ve tanıtım lisans programlarından mezun olmak.
Gaziantep (1) GİHS Mütercim (Arapça) 9 1 E / B Herhangi bir lisans programından mezun olmak. Yapılacak olan yazılı, dinleme ve konuşma sınavlarından başarılı olmak.
Hakkari (1) GİHS Mütercim (Farsça) 9 1 E / B Herhangi bir lisans programından mezun olmak. Yapılacak olan yazılı, dinleme ve konuşma sınavlarından başarılı olmak.
İstanbul (1) GİHS Veznedar/Kasiyer 10 1 E / B Ön lisans veya iki yıllık meslek yüksekokulu mezunu olmak. MEB'den veya fakültelerden onaylı bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.
Çanakkale/Gelibolu (2) Diyarbakır (1) Elazığ (2) Erzincan (1) İzmir (1) Kars/Sarıkamış (1) GİHS Zabıt Kâtibi 10 8 E / B Adalet yüksekokulu veya adalet meslek yüksekokulu mezunu olmak.
Erzincan (1) GİHS Gardiyan 10 1 E Ön lisans veya iki yıllık meslek yüksekokulu mezunu olmak. MEB'den veya fakültelerden onaylı bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.
Kırıkkale (1) GİHS Şoför 12 1 E Herhangi bir ortaöğretim kurumundan (lise dengi okul) mezun olmak. Asgari 5 yıllık E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.
Adana (1) İstanbul (2) Kocaeli (1) Konya (1) Samsun (1) SHS Sos.Hiz .Uzmanı 8 6 E / B Fakülte ve dört yıllık yüksekokullardan sosyal hizmet uzmanı unvanı ile mezun olmak.
Ağrı (1) Edirne/Keşan (1) Kars/Sarıkamış (1) Kayseri (1) Malatya (1) THS Mühendis (Kimya) 8 5 E / B Fakültelerin kimya mühendisliği lisans programından mezun olmak.
Ağrı (1) Burdur (1) Elazığ (1) Erzurum (1) Isparta/Eğirdir (1) Kars/Sarıkamış (1) Malatya (1) Muğla/Bodrum (1) Şanlıurfa (1) THS Teknisyen (Elektrik) 12 9 E Ortaöğretim kurumlarının (lise dengi okul) elektrik, elektrik-elektronik alanlarının birinden mezun olmak.
Ankara (1) İstanbul (2) THS Teknisyen (Marangoz) 12 3 E Ortaöğretim kurumlarının (lise dengi okul) ağaç işleri veya mobilya dekorasyon alanlarının birinden mezun olmak.
Ankara (1) YHS Bahçıvan 13 1 E Herhangi bir ortaöğretim kurumundan (lise dengi okul) mezun olup 3308 sayılı Kanuna göre bahçıvanlık dalında ustalık-kalfalık belgesine veya bahçıvanlık bonservisine sahip olmak.
İstanbul (3) YHS Garson 10 3 B Otel yöneticiliği, turizm işletmeciliği, turizm işletmeciliği ve otelcilik, turizm ve otel işletmeciliği, turizm işletmeciliği ve otelcilik, turizm konaklama ve otel işletmeciliği, turizm ve otelcilik, turizm yönetimi ve yiyecek ? içecek işletmeciliği, ikram ön lisans programlarının birinden mezun olmak veya ön lisans programlarının herhangi birinden mezun olup 3308 sayılı Kanuna göre garsonluk dalında ustalık-kalfalık belgesine veya garsonluk bonservisine sahip olmak. KPSS tarihi itibariyle 24 yaşından gün almamış olmak.
Kırıkkale (2) YHS İtfaiyeci 13 2 E Herhangi bir ortaöğretim kurumundan (lise dengi okul) mezun olmak.

C. BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK ŞART VE NİTELİKLER

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun değişik 48?inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak (A bendinin 6?ncı fıkrası hariç).

2. 2008 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (2008 KPSS) girmiş olmak.

3. 2008 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından uzman memur unvanı için en az 70 ve üzeri, itfaiyeci unvanı için en az 65 ve üzeri, veznedar/kasiyer ve gardiyan unvanları için en az 60 ve üzeri, hukuk uzmanı, protokol uzmanı, şoför, mühendis, teknisyen, bahçıvan ve garson unvanları için en az 50 ve üzeri, mütercim, sosyal hizmet uzmanı ve zabıt kâtibi unvanları için en az 35 ve üzeri puan almış olmak.

a. Lisans mezunları için 2008 yılı KPSS sınavına ait KPSSP03,

b. Ön lisans mezunları için 2008 yılı KPSS sınavına ait KPSSP93,

c. Ortaöğrenim mezunları için 2008 yılı KPSS sınavına ait KPSSP94 puanları kullanılacaktır.

4. Ön lisans ve ortaöğretim mezunları için;

a. Merkezi sınava giriş tarihi (KPSS: 21 Eylül 2008) itibariyle, garson unvanı hariç 33 yaşından gün almamış olmak (21 Eylül 1975'den sonra doğmuş olmak).

b. Garson unvanı için merkezi sınava giriş tarihi (KPSS: 21 Eylül 2008) itibariyle 24 yaşından gün almamış olmak (21 Eylül 1984'den sonra doğmuş olmak).

5. Lisans mezunları için;

Merkezi sınava giriş tarihi (KPSS: 28-29 Haziran 2008) itibariyle 33 yaşından gün almamış olmak (28-29 Haziran 1975'den sonra doğmuş olmak),

6. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu?na tabi görevlerde daha önce çalışmış veya çalışıyor olmamak.

7. Erkek adayların muvazzaf askerlik hizmetini fiilen tamamlamış veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak (Askerliğini tecil ettirmiş olanlar başvuruda bulunamazlar).

8. Sevk edilecekleri askeri hastaneden "Sivil memur adayı olur" kararlı rapor almış olmak. (Yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan asil ve yedek adaylar sevk edilecekleri asker hastanelerinden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre muayene edilerek sağlık raporu almaktadırlar).

9. Kadro unvanlarının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak.

10. Hakkında yaptırılacak güvenlik tahkikatı sonucu olumlu olmak.

11. Müracaatlar şahsen yapılacaktır. Posta veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

12. Adaylar yukarıda belirtilen unvanlardan birine müracaat edebileceklerdir. İki ayrı unvana müracaat ettiği tespit edilen adayların değerlendirilmesi yapılmayacak ve başvurusu iptal edilecektir.

Ç. SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER:

1. Başvuru Tarihi :

a. Protokol uzmanı, uzman memur, gardiyan ve veznedar/kasiyer adayları 07 Haziran 2010 tarihinde,

b. Şoför, bahçıvan, itfaiyeci ve teknisyen adayları 08 Haziran 2010 tarihinde,

c. Hukuk uzmanı, sosyal hizmet uzmanı, zabıt katibi, garson, mühendis ve mütercim adayları 09 Haziran 2010 tarihinde şahsen müracaat edeceklerdir.

2. Başvuru Yeri : Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı CEBECİ/ANKARA

3. Uygulamalı Sınav ve Mülakat Tarihleri : 28 Haziran-02 Temmuz 2010

4. Başvuruları uygun görülerek kabul edilen adaylardan; yukarıda yazılı unvanların karşısında belirtilen miktarın 10 katı kadar aday, KPSS sınav notu büyükten küçüğe doğru sıralanmak suretiyle belirlenecek ve değerlendirmeye (mülakat ve/veya uygulamalı sınav) tabi tutulacaktır.

5. Değerlendirmeye tabi tutulacak adaylara ait isim listeleri ve sınav günleri 18 Haziran 2010 günü www.kkk.tsk.tr. internet adresinde tebliğ edilecektir. Ayrıca yapılan tüm sınavlar sonucunda başarılı olan adayların isim listesi ve yapmaları gereken hususlar 09 Temmuz 2010 tarihinden sonra www.kkk.tsk.tr. internet adresinde tebliğ edilecek, ayrıca yazılı bir tebligat yapılmayacaktır.

6. Adaylar unvanların karşısındaki il tercihlerini, mülakat sınavı öncesinde dolduracaklardır.

7. Uygulamalı sınav ve mülakat sınavlarında baraj notu 70?dir. Uygulamalı sınav veya mülakat sınavlarının birinden 70 baraj notunun altında puan alan adaylar elenirler, bir sonraki sınava alınmazlar. Adayların nihai değerlendirmesi; KPSS notu, uygulamalı sınav notu (uygulamalı sınav yapılacak unvanlar için) ve mülakat notu toplamının sınav sayısına bölünmesine göre yapılacaktır.

8. Temin faaliyetlerinin herhangi bir aşamasında bilgi ve belgelerinde eksik veya yanlış olduğu tespit edilenler ile başvuru şartlarını taşımadığı anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir. İdarece gerekli görülmesi halinde faaliyet takviminde değişiklik yapılabilecektir.

D. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. İş Talep Formu (başvuru esnasında verilecektir).

2. 3 (üç) adet vesikalık fotoğraf (son üç ay içinde çekilmiş, renkli).

3. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.

4. Öğrenim belgesi aslı ve fotokopisi.

5. Transkript fotokopisi (lisans ve ön lisans mezunları için).

6. Erkek adaylar için askerlik terhis belgesi veya askerlikten muaf olduğuna dair belgenin aslı ve fotokopisi.

7. Son üç ay içerisinde alınmış kendisine ait vukuatlı nüfus kayıt örneği (Baba, anne, kardeşlerini ve evli ise eş ve çocuklarını gösteren).

8. Sınav sonuç belgesinin (KPSS-2008) aslı ve fotokopisi.

9. Müracaat edeceği unvana ait bonservis, ustalık-kalfalık, sertifika, ehliyet vb. belgelerin aslı ve fotokopisi.

10. Son üç ay içerisinde Cumhuriyet Savcılığından alınmış adli sicil belgesi (sicil kaydı olanlar için mahkeme kararı).

11. Öğrenim durumları belirtilen okulların bölümlerine denk olanlar veya yurt dışında öğrenim görenler için Yüksek Öğrenim Kurumundan alınmış denklik belgesi.

12. Fakülte veya yüksekokulda bilgisayar dersi aldığını transkript ile belgeleyen adaylardan MEB?den veya fakülteden onaylı bilgisayar kurs belgesi istenmeyecektir.