Manisa Kavaklıdere Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 21 Mayıs 2010 12:54, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Manisa Kavaklıdere Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C. MANİSA İLİ KAVAKLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İLAN:657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu' nun 48. Maddesinin (A) fıkrasındaki şartlara ve Belediye İtfaiye Yönetmeliği'nin 16. maddesinde İtfaiye Eri kadrolarına ilk defa atanma şartlarına göre, Belediyemizde boş bulunan aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi ve adedi belirtilen İtfaiye Eri kadrolarına açıktan atama yolu ile personel alınacaktır.

ALIM YAPILACAK KADROLARA AİT BİLGİLER

SINIFI UNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYETİ ÖĞRENİM DURUMU
GİH İtfaiye Eri 8 5 E/K Üniversite(Lisans)mezunu

GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

a- Türk Vatandaşı olmak.

b- Sınav günü itibariyle 18 yaşını doldurmuş, 30 Yaşını doldurmamış olmak.

c- Askerliğini yapmış veya tecilli olmak. (Erkek adaylar için)

d- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.(Ağır hapis veya 1 yıldan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş bulunmamak)

e- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayaklı olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m.den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak.

f- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından yapılan 2008 KPSSP3 puan türünden 100 tam puan üzerinden en az 65 puan almış olmak.

g- Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir hastalığı bulunmadığını gösteren sağlık kurulu raporu ile boy ve kilogramı(uzunluğu ve ağırlığı)gösterir Kavaklıdere sağlık ocağı tabipliğinden alınmış belge.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Nüfus Cüzdanı Sureti. ( T.C. Kimlik Numaralı)

2- Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya noter onaylı sureti.

3- Son altı ayda çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf.

4- KPSS sonuç belgesi veya ilgili kurumca onaylı sureti.

5- Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Adli Sicil Kaydı.

6- Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge. (Terhis veya tecil belgesi aslı ya da noter onaylı sureti)

7-Genel ve özel şartları yerine getirdiğini gösteren belgeler.

8- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına ilişkin beyanı.

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Sınava başvurular 21.06.2010 da başlayıp 23.06.2006 günü saat 17:00 'da sona erecektir. Başvurular Kavaklıdere Belediyesi Yazı işleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup, eksik belge ve posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Belediyemize sınav başvurusunda bulunan adaylar arasından KPSSP3 başarı puanlarına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadroların 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak adaylarının listesi belediyemizin ilan panosunda yayınlanacaktır.

SINAV YERİ ve SAATİ

Sınav sözlü olarak yapılacaktır, sözlü sınav tarihi 25 Haziran 2010 Cuma günü saat 10.00 da Belediye Başkanlık odasında yapılacaktır.

SINAV KONULARI

a- Genel Kültür

b- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

c- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

d- 657 Devlet Memurları Kanunu

e- Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşur.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ

Sınava girmeye hak kazanan adaylar, Sınav Giriş Belgesi'ni Yazı işleri Müdürlüğünden 24.06.2010. tarihinde mesai bitimi 17.00 ye kadar almaları gerekmektedir.

F. SINAV ŞEKLİ, DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ ve İLANI :

1. Sözlü sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve başlama saatinden sonra geç gelenler sınava alınmazlar.

2. Sözlü sınav yukarıdaki sınav konuları üzerinde yapılacaktır.

3. Sınava giren adaylar yanlarında sınav giriş belgesi ( aday kimlik kartı) ile birlikte resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup, istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler. Her aday, sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) kontrol edilmek suretiyle sınava alınır.

4. Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Sözlü sınavda en az 70 puan almak şarttır.

5. Kurum sınav başarı puanı, sözlü sınav türünden sonucu esas alınarak belirlenir.

6. İtfaiye eri memurluğuna girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, kurum sınavı başarı puanının %50?si ile KPSSP3 puanının %50?si alınmak suretiyle belirlenir.

7. Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar asil ve iki katı kadar yedek aday belirlenir.

8. Sınav sonuçları, başarı sırasına göre belediyenin ilan panosunda ilan edilir. Kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

9. Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

10. Sınav komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolarda, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama ve sınavı iptal etme hakkına sahiptir.

11. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Cumhuriyet Başsavcılığı?na suç duyurunda bulunulur.

12. Sınav komisyonu sınavı iptal edebilir ve müracaat edenler bu maddeyi kabullenmiş sayılır ve hiçbir hak talep edemezler.