Gümrük Müsteşarlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 13 Mayıs 2010 08:47, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gümrük Müsteşarlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığından:

(4/B) SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığında boş bulunan 7 adet Programcı pozisyonunda görevlendirilmek üzere, 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile 28.06.2007 tarihli Resmi Gazete?de 26566 sayı ile yayımlanan esasların Ek-2 maddesinde belirtilen yönteme göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4/B maddesi gereğince sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun on katına kadar aday arasından Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak yazılı ve sözlü sınav başarı sırasına göre yerleştirme yapılacaktır.

1 - Sınava girecek adaylarda aranılan genel şartlar:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması,

b) Sınav tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması,

c) Erkek adayların Askerlik hizmetini tamamlamış veya en az bir yıl erteletmiş olması,

ç) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut, akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmaması,

d) 2008 KPSS (B) grubu sınavlarından birine girmiş bulunması

2 - Programcı pozisyonunda görev alacaklarda aranılan özel şartlar :

a) Yurtiçinde veya yurtdışında üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokullarının Matematik, İstatistik ve Fizik bölümleri ile Mühendislik bölümlerinden birinden mezun olmak,

b) KPSS (B) puan türünden 60 ve üzerinde puan almaları, (çok sayıda müracaat olması halinde sınava başvuran adaylar arasından KPSS (B) grubu puanına göre başarı sıralaması yapılıp, en yüksek puanlı on katı aday, ilk on katına giren son aday ile aynı puana sahip tüm adaylar yazılı sınava çağırılacaktır.)

c) Yüksek öğrenimi sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar Programcılık kurslarını bitirdiğine ilişkin sertifika sahibi olmak,

ç) En az bir programlama dili bildiğini belgelemek,

d)Tercihen Microsoft.Net, Java, Oracle VTYS, Unix İşletim Sistemi, Geniş Alan Ağı ve Firewall konularının herhangi birinde deneyimli olmak,

e) İngilizce bildiğini belgelemek, Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına katılarak en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisi aranır. Ancak yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar, İngilizce dilinde TOEFL sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya İELTS sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir,

3 - Sınav şekli :

a) Sınav; yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.

b) Yazılı ve sözlü sınav, mesleki bilgiyi ölçer nitelikte olacaktır.

c) Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olabilmek için ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

ç) Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olanlardan gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenlerin sınav sonuçları iptal edilir.

4 - Sınav tarihi ve yeri:

Yazılı sınav 8 Haziran 2010 Salı günü saat 10.00?da Gümrük Müsteşarlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Rüzgarlı Caddesi Agahefendi Sk. No:4 Ulus/ANKARA adresinde yapılacak olup, sınav giriş belgeleri 3-4 Haziran 2010 tarihleri arasında Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı tarafından adaylara verilecektir. Adaylar sınav günü saat 09:30?da sınav yerinde hazır bulunacaklardır. Sözlü sınav tarihi 17 Haziran 2010 Perşembe günü yapılacaktır. Sınava ilişkin tüm işlemler Müsteşarlık internet sitesinden (www.gumruk.gov.tr) ilan edilecek olup ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

5 - İstenilen Belgeler:

Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı veya Müsteşarlık internet sitesinden (www.gumruk.gov.tr) temin edilecek ve başvuru sahibi tarafından doldurulacak iş talep formu, okul diploması, sınav giriş belgesi ile KPSS (B) grubu (2008 KPSS) ve İngilizce sınav sonuç belgeleri.

6 - Başvuru süresi ve adresi :

Başvurular istenilen belgelerle birlikte, ?T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı Anafartalar Caddesi No: 6 06100 Ulus-Ankara? adresine 31Mayıs 2010 günü mesai saati bitimine kadar şahsen veya posta ile yapılacaktır. Bu tarihten sonraki müracaatlar ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.