Biyoistatistik Uzmanı istihdam edilecektir

İlan Giriş : 26 Şubat 2010 11:33, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Biyoistatistik Uzmanı istihdam edilecektir

İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE SOSYAL GÜVENLİK REFORMU PROJESİ (SDSGRP)

UZUN SÜRELİ TAM ZAMANLI

BİYOİSTATİSTİK UZMANI İSTİHDAMI

İkraz No: 7717-TU

Proje Referans No: A.4.1.1/TUSAK/07

İhale Referans No: HTSSRP/TUSAK/2009/INDIVIDUAL/IC/15 ? BİYOİSTATİSTİK UZMANI

İlgi Bildirimi Yayınlanma Tarihi (web): 25.02.2010

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Sağlıkta Dönüşüm Projesi?nin devamı niteliğinde olan Sağlıkta Dönüşüm ve Sosyal Güvenlik Reformu Projesinin (SDSGRP) uygulanması için Dünya Bankasından 7717 TU No?lu bir ikraz sağlamıştır. İkrazın bir bölümü T.C. Sağlık Bakanlığı, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı, Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü (TUSAK) tarafından;

Sağlık Bakanlığı?nın yeniden yapılandırılması kapsamında liderlik etme, düzenleme, planlama ve denetleme rolünü belirgin hale getirme.

Bakanlığın Genel Sağlık Politikalarının Oluşturulmasında eğitim, araştırma, yayıncılık ve danışmanlık görevlerini yürütme.

Sağlıkta ?insan kaynakları yönetimi? anlayışını geliştirmek ve bu yaklaşımı esas alan uygulamalarını hayata geçirme.

2010-2014 yılları arasını kapsayan beş yıllık sağlık insan gücü planını yapma ve geliştirme, sağlık personeli sayısının yıllar içinde yeterli hale getirilmesini sağlama.

Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesini, geliştirilmesini ve verimliliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla, çalışanların yetkinliğini artırmaya yönelik eğitimleri planlama, uygulama, izleme, koordinasyonunu ve akreditasyonunu gerçekleştirme.

Sağlık hizmeti sunan, sağlık için araştırma yapan ve bilgi üreten kamu ve özel sektör kuruluşlarının üretkenlik, etkinlik ve hizmet kalitelerini artırmaları için işbirliği yapılarak ve gerekli alanlarda destek verilerek bakanlık kapasitesi ve ülke sağlık hizmetlerinin gelişmesine katkı sağlama.

Sağlıkta Dönüşüm Programının desteklenmesini sağlamak ve çok sektörlü sağlık sorumluluğu politikasını geliştirme

çalışmalarını yürütmek amacıyla kullanılacaktır.

Bu kapsamda, biyoistatistik konusunda yapacağı çalışmalarda ve araştırmalarda tam zamanlı olarak görevlendirilmek üzere tam gün çalışma esasıyla uzun dönemli bir Biyoistatistik Uzmanı istihdam edilecektir. Hizmetin 2010 yılı Şubat ayı içinde başlatılması planlanmaktadır. Hizmet süresi personelin performansına, Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü(TUSAK)?nün ihtiyacına ve finans kaynağının durumuna göre uzatılabilecektir.

Biyoistatistik Uzmanından beklenen hizmetler:

Danışman Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü(TUSAK)?nce yürütülmekte olan ve/veya yürütülecek araştırmaların veri derleme öncesi hazırlık, veri derleme, veri işlem ve değerlendirme, araştırma raporu yazma olmak üzere tüm aşamalarında görev alacak, özellikle; örnekleme işlemleri, soru kağıdı düzenlenmesi, araştırma değişkenlerinin saptanması, araştırma deseninin saptanması, veri derleme yönteminin saptanması ölçülerin ve ölçüm araçlarının geçerlik ve güvenilirlik işlemlerinin saptanması, veri işlem, değerlendirme, bulguların yorumu, araştırma raporunun ilgili kısımlarını yazacaktır.

Danışman Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü(TUSAK)?nün yapmayı planladığı tüm izleme ve değerlendirme çalışmalarında, yayınlarda ve eğitimlerde alanı ile ilgili konularda Müdürlüğe bilimsel destek sağlayacak ve gerektiğinde çalışmaların ve araştırmaların ileri analizlerini yapacak, sonuçlarını yorumlayacak, raporlarını hazırlayacaktır.

Kurum içinde bir kapasite oluşturulması için İdarenin belirlediği tarih ve saatlerde biyoistatistik konularını içeren teorik ve pratik eğitimler verecektir.

Biyoistatistik Uzmanında aranılan nitelikler:

Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren lisans programlarından mezun olmak tercihen biyoistatistik, halk sağlığı veya epidemiyoloji alanında yüksek lisansı ya da doktora yapmış olmak.

Kendi alanıyla bağlantılı, kamu ve/veya özel sektör kuruluşlarında araştırma, planlama, danışmanlık hizmetlerinde, izleme ve değerlendirme çalışmalarında ve eğitimlerde en az 3 yıl deneyimli olmak .

Yaygın kullanımı olan, SPSS ve benzeri istatistik yazılımlarını kullanabilme becerisine sahip olmak.

ScienceDirect, PubMed, ISI gibi veri tabanlarını, kütüphane olanaklarını (elektronik ve basılı kitap, süreli yayın) kullanabilmek.

İyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak.

Tercihen daha önce başka ulusal veya uluslararası kurumlarda benzer çalışmalar yapmış olmak.

Resmi yazışmalar konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak.

Bilgisayar ofis programları ile raporlama sistemleri konusunda bilgi sahibi olmak.

Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü(TUSAK) uygun danışmanları, yukarıda belirtilen hizmetleri sağlamak üzere ilgi bildiriminde bulunmaya davet etmektedir. İlgi bildiriminde bulunmak isteyen bireysel danışmanların aranılan nitelikleri ne oranda taşıdıklarını, yukarıda ?aranılan nitelikler? başlığı altındaki sıralamaya uygun olarak Türkçe hazırlayacakları özgeçmişlerini, telefon numarası, adres ve başvurdukları pozisyonun Referans Kodunu: HTSSRP/TUSAK/2009/INDIVIDUAL/IC/15 ? BİYOİSTATİSTİK UZMANI içeren bir başvuru mektubuyla birlikte en geç 19 Mart 2010 tarihi mesai bitimine kadar aşağıdaki adrese elden, postayla, e-mail ile veya faksla ulaştırmaları gerekmektedir:

Danışman seçimi Dünya Bankası?nın Ekim 2006?da revize edilen Mayıs 2004 baskısı Dünya Bankası Borçluları tarafından Danışmanların Seçilmesi ve İstihdamı başlıklı Kılavuz İlkeler Kitapçığında belirtilen prosedürlere uygun olarak yapılacaktır.

İlgilenen danışmanlar, yerel saatle 09:00-18:00 saatleri arasında aşağıda belirtilen adresten bilgi alabilirler.

T.C. Sağlık Bakanlığı

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı

Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü (TUSAK)

Rüzgarlı Cad. İbrahim Müteferrika Sok. No:5 Kat 4

Ulus/ANKARA

Faks: +90 312 309 42 11

E-mail: [email protected]

Bilgi için: Satın Alma Birimi

Tel: +90 312 309 12 24/1406-1407-1426