Üsküdar Belediyesi Müfettiş Yardımcılğı Sınav İlanı

İlan Giriş : 18 Şubat 2010 08:33, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Üsküdar Belediyesi Müfettiş Yardımcılğı Sınav İlanı

Üsküdar Belediye Başkanlığından :

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAVINA İLİŞKİN DÜZELTME İLANI

18/2/2010 tarih ve 27497 sayılı Resmi Gazete?de ilan edilen Müfettiş Yardımcılığı sınav ilanında;

Başvuruda İstenecek Belgeler başlıklı C maddesinin 5. (Sağlık Kurulu Raporu ve 7. (Sabıka Kaydı Belgesi) bentlerinin sonuna ?taahhüdü? ibaresi: Sınava Katılma Şartları başlıklı B ? maddesinin 9. bendinin başına ?ÖSYM tarafından yapılan Haziran 2008 ve? ibaresi; eklenmiş olup, aynı maddenin 1. bendinde yer alan son başvuru tarihi ?26/2/2010? olarak düzeltilmiştir.

İlan olunur.

Üsküdar Belediye Başkanlığından :

18/02/2010 ÜSKÜDAR BELEDİYESİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV İLANI

A-) ATAMA YAPILACAK BOŞ KADRO SAYISI VE EĞİTİM DURUMU

İstanbul ÜSKÜDAR Belediye Başkanlığı Teftiş Kurulu Müdürlüğünün münhal bulunan G.İ.H Sınıfı, 2 (iki) Adet (1 Adet 6. Derece ve 1 Adet 9. Derece) kadroya, 4 Yıllık lisans eğitimi veren, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen (4 yıllık) yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar arasından yapılacak özel yarışma sınavı ile 2 (iki) adet Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

B-) SINAVA KATILMA ŞARTLARI

1 - Başvurular 18/02/2010 ? 25/02/2010 tarihleri arasında mesai bitimine kadar ÜSKÜDAR Belediye Başkanlığı Teftiş Kurulu Müdürlüğü, Mimar Sinan Mahallesi, Hakimiyet-i Milliye Caddesi No: 35 ÜSKÜDAR/İstanbul adresine şahsen yapılacaktır.

2 - 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak.

3 - Son başvuru tarihi (25/02/2010) itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak (askerlik yapanlar için 32 yaşını doldurmamış olmak)

4 - Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen (4 yıllık) yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak

5 - Erkeklerde muvazzaf askerlik görevini yapmış olmak

6 - İki defadan fazla Üsküdar Belediyesi Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına katılmamış olmak

7 - Müfettişlik karakter ve vasıflarına haiz bulunmak.

8 - En yüksek puandan başlamak suretiyle atama yapılacak kadro sayısının 20 katı olacak adaylar arasına girmek (İstenilen aday sayısına ulaşıldığında son sıradaki adayla aynı puanda olan kişilerde çağrılacaktır.)

9 - 2009 KPSS (A Grubu) (KPSS-P11veya KPSS-45 puan türünden) puanı 75 ve daha yukarı almış olmak.

10 - Süresi içinde bizzat başvurmuş ve başvuru formu ile birlikte istenilen belge ve bilgileri Üsküdar Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü?ne vermiş olmak.

C-) BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER

1 - Giriş Sınavı Aday Başvuru Formu (Başvuru sırasında Teftiş Kurulu Müdürlüğü?nden verilecek olup ekinde sınava girmek istediğine ilişkin dilekçe ile özgeçmiş yer alacaktır)

2 - T.C Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanının aslı ve onaylı örneği

3 - 4,5x6 cm Ebatlarında 2 adet vesikalık fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş)

4 - Yüksek Öğrenim Kurumu diploması/mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği

5 - Tam Teşekküllü Resmi Hastanelerden alınacak Sağlık Kurulu Raporu

6 - Erkek adaylar için, askerlik görevini yaptığını gösterir belgenin aslı veya noterden onaylı örneği

7 - Cumhuriyet Savcılığından alınacak sabıka kaydı belgesi

8 - KPSS sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği

D-) SINAV KONULARI

a) HUKUK: Anayasa ve İdare Hukuku, Ceza ve Ceza Muhakemeleri Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, İcra ve iflas Hukuku, İş Hukuku, Belediye Kanunu, Devlet Memurları Kanunu ve ilgili diğer mevzuat

b) İKTİSAT: İktisat Teorisi, Güncel Ekonomik Sorunlar, Milli Gelir, Milletlerarası İktisadi Münasebetler ve Teşekküller, İşletme Denetimi ve Finansal Yönetim

c) MALİYE: Genel Maliye, Vergi Esasları, Kamu Gelir ve Giderleri, Bütçe, Kamu Borçları

ç) MUHASEBE: Genel Muhasebe, Bilanço Analizi

E-) SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ VE YERİ

Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır. Yazılı sınav 22/03/2010 tarihinde saat 09.30 da, Yazılı sınavı kazanan adayların katılacağı sözlü sınav ise 01/04/2010 tarihinde saat 14.00?te ÜSKÜDAR Belediyesi Meclis Salonunda yapılacaktır. Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

F-) SINAVA GİRECEKLERİN İLANI

Başvurular sonunda değerlendirmeye alınan ve yazılı sınava girecek olan adaylar 25/02/2010 tarihinden sonra Belediyenin www.uskudar.bel.tr sitesinden ve Belediye Hizmet Binası duyuru panosundan ilan edilecektir.

G-) GİRİŞ BELGESİ

Adaylara sınava girişte kullanılmak üzere fotoğraflı ve tasdikli sınav giriş belgesi verilecektir. Adayların sınav giriş belgeleri 01/03/2010 - 17/03/2010 tarihleri arasında Teftiş Kurulu Müdürlüğü?nden elden verilecektir. Adayların hak kaybına uğramamak için bu tarihler arasında Sınav Giriş belgesini almaları gerekmektedir. Sınava girişte öncelikle bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ibraz edilecektir. Sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlayacak olup, geç gelenler ile Sınava giriş belgesi ve kimlik ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacaktır.

H-) SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

1 - Yazılı sınavda, her sınav grubunun tam notu 100 puandır.

2 - Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için her gruptan en az 60 puan alınması ve grupların ortalamasının 70 puandan aşağıda olmaması şarttır.

3 - Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınavda adayların yazılı sınav konuları ve genel kültür konularındaki bilgilerinin yoklanması yanında, zekâ, intikal sürati, muhakeme ve konuşma yetenekleri dikkate alınır.

4 - Sözlü sınavda; adaylar sınav kurulu üyelerinin her biri tarafından 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Verilen bu puanların ortalaması sözlü sınav puanını oluşturur.

5 - Sözlü sınavda başarılı sayılmak için sözlü sınav puanının 70?ten aşağı olmaması gerekir.

6 - Yazılı ve sözlü puan ortalaması ile Giriş Sınavı puanı belirlenecektir.

7 - Sınavda başarı gösterenlerin sayısı, kadro sayısından fazla olursa, giriş sınav puanı üstün olanlar tercih edilecektir. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır.

8 - Sınavda başarılı olanlara Teftiş Kurulu Müdürlüğü tarafından gerekli tebligatlar yapılacaktır.

I-) SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Yazılı sınavı kazanan adaylar 25/03/2010 tarihinde ÜSKÜDAR Belediyesi ana hizmet binasının ilan panosunda ve Belediyenin web sitesinde (www.uskudar.bel.tr) duyurulacaktır. Yazılı sınavı kazananlara ayrıca yazılı olarak bildirim yapılmayacak olup ilan panosu ve web sayfasındaki duyuru tebligat sayılacaktır.

İ-) GİRİŞ SINAVI NOTU VE SONUCUNUN DUYURULMASI

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı notu yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Sınavı kazananların durumu Sınav Kurulu tarafından bir tutanağa bağlanır. Giriş Sınavını kazanan adaylar en geç 01/04/2010 tarihinde Belediye hizmet binasının ilan panosunda ve Belediyenin web sayfasında duyurulacak, giriş sınavını kazanan adaylara ayrıca Sınav Kurulu tarafından yazılı olarak bildirim yapılacaktır.

J-) SINAV SONUCUNA İTİRAZ

Giriş Sınavı sonuçlarına ilan edildiği tarihten itibaren 3 gün içerisinde Sınav Kuruluna yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar Sınav Kurulu tarafından 3 gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır ve sonuca itiraz eden adaylara bildirilir.

K-) MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞINA ATANMA

Sınavda başarı gösterenlerin sayısı boş kadro sayısından fazla olursa ataması yapılmayan adaylar yedek olarak belirlenir. Sınav Kurulu tarafından sınavı kazandığına ilişkin kendilerine tebligat yapılan aday bir ay içerisinde atanmak üzere müracaat etmezlerse haklarını kaybeder ve yerine yedek adayların ataması yapılır.

İlan Olunur.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI, Teftiş Kurulu Müdürlüğü, Mimar Sinan Mahallesi, Hakimiyet-i Milliye Caddesi No: 35 ÜSKÜDAR/İstanbul

Telefon (216) 531 30 00 Fax: (216) 531 32 44; www.uskudar.bel.tr