• Memurlar.Net • Anket • Forum • İlan • Karar • KPSS • Öğretmen • Soru / Cevap • Sözlük • Üye • Video • Foto Galeri

Artvin Çoruh Üniversitesi 24 Sözleşmeli Personel Alacak

Artvin Çoruh Üniversitesi 24 Sözleşmeli Personel Alacak. Son başvuru tarihi 3 Eylül 2026
İlan Giriş : 2026-08-20T00:14
Son Güncelleme 2026-08-20T00:27

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğünden:

SÖZLEŞMELİ PERSONEL (657-4/B) ALIM İLANI

-2026/1-

"06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın ek 2. maddesinin (b) fıkrası" uyarınca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunünun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre giderleri özel bütçe gelirinden karşılanmak üzere, 2024 KPSS P3, P93 ve P94 puan sıralaması esas alınmak suretiyle aşağıda belirtilen pozisyon ve niteliklerde 24 (yirmi dört) adet sözleşmeli personel alınacaktır.

A- GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak.

2- 657 sayılı Kanunun 48'inci maddesi uyarınca tam teşekküllü devlet hastanesi, eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınmış görevini devamlı yapmasına engel sağlık sorunu olmadığına ilişkin sağlık kurulu rapora. (Bu belge sonuçlar açıklandıktan sonra sıralamaya girip yerleşme hakkı kazanan adaylardan istenecek olup Sağlık Bakanlığınca, raporların elektronik olarak düzenlenmesi uygulamasına geçildiği, raporların da e- Rapor sistemi üzerinden düzenlenmesi gerektiği; ıslak imzalı olarak düzenlenmiş raporların Bakanlıkça geçerli kabul edilmediği ve idari işleme esas kullanılmaması gerektiğinden Sağlık Kurulu Raporu elektronik imzalı olmalıdır. Islak imzalı sağlık kurulu raporu kabul edilmeyecektir.)

3- 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesine eklenen "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kuramlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih talihinden, sözleşmeyi yenilememeleri halinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kuramların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." şartını sağlıyor olmak.

4- Belirtilen öğrenim düzeylerinin birinden mezun olmak, aranan nitelikleri taşımak ve belgelendirmek.

5- Adayların ilgili 2024 KPSS(B) grubu puan türüne sahip olması gerekmektedir.

6- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

7- Herhangi bir kamu kuramımdan ihraç edilmemiş olmak.

8- Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak.(Askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olmak.)

9- Başvuru tarihi itibarıyla herhangi bir yükseköğretim kuruntunda ön lisans ve lisans programında örgün öğretim kaydı bulunmamak.

10- Belgelerin sisteme okunaklı olarak yüklenmesi adayların sorumluluğundadır. Silik, tahribata uğramış, okunaksız, kimlik ve belge doğrulaması yapılamayan vb. belgeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

11 - "7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu" ile "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik" uyarınca yaptırılacak "güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması" ya da "arşiv araştırması" sonucu olumlu olmak.

B- BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARI:

1- İlanda belirtilen tüm şartları sağlayanlar arasından yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın doğrudan KPSS puan sıralamasına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak suretiyle ilan edilen pozisyon sayısı kadar asıl ve ilan edilen pozisyon sayısının 5 (beş) katı kadar yedek aday belirlenecektir. Bu şekilde belirlenen adayların puanlarının eşit olması durumunda mezuniyet tarihi önce oian adaya, eşitliğin devam etmesi halinde doğum tarihi önce olan adaya öncelik tanınacaktır. Bunların da eşit olması durumunda kura usulü ile belirlenecek adayın yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Başvurular, e-Devlet üzerinden "Artvin Çoruh Üniversitesi - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya "Kariyer Kapısı" (https://kariyerkapisi.gov.tr/) İnternet adresi üzerinden 20/08/2026 - 03/09/2026 tarihleri arasında yapılacaktır. Şahsen başvuru alınmayacak, posta veya diğer yollarla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

2- KPSS'de yüksek puan almak ilanda yer alan sözleşmeli pozisyona yerleştirmede tek başına hak kazandırmayacak, son başvuru tarihi itibarıyla ilan metnindeki aranan nitelikler ve genel şartlara sahip olmayan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru işleminin süresi içinde hatasız ve eksiksiz olarak yapılmasından, istenilen belgelerin süresi içinde sisteme yüklenmesinden ve belgelerde vermiş oldukları beyanlardan adaylar sorumludur. Bu hususlara riayet etmeyen adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır. Süresinde yapılmayan veya sistemde meydana gelen aksamalar sebebiyle geç yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Bu sebeple adayların başvuru işleminin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri önem arz etmektedir.

3- Adaylar sadece bir unvan kodu için başvuru yapmalıdırlar. Birden fazla ünvan kodu için başvuru yapılması halinde tüm başvuruları geçersiz sayılacak ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

4- Yerleşme hakkı kazanan adayların atanmaları için gerekli evraklar, başvuru zamanı ve yeri ile ilgili bilgiler Artvin Çoruh Üniversitesi resmi internet sayfasında yayımlanacak olup ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Belirtilen süreler içerisinde istenilen belgeleri tamamlayarak teslim etmeyen ve göreve başlamayan adaylar haklarını kaybederler.

5- Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak, atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek, idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile tazmin edilecektir,

6- Asıl olarak yerleşen adaylardan feragat eden, sıralamaya girip yerleşme hakkı kazananlardan istenen belgeleri süresi içinde teslim etmeyen, belgelerde başvuru şartlarını sağlamadığı tespit edilen vb, adayların yerine yedek adaylardan yerleştirme yapılacaktır,

7- Yerleştirmeye hak kazanan adaylar için çalıştırılacağı birime göre "güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması" ya da "arşiv araştırması" yaptırılacak olup sonucun olumlu olması halinde adaylarla sözleşme yapılacaktır.

8- İdare, ihtiyaca bağlı olarak tüm merkez ve ilçe yerleşkeierindeki Üniversitemizin idari ve akademik birimlerine Kurum içi görevlendirme yapma hakkına sahiptir.

9- Adaylar yerleştirme sonuçlarını Kurumlunuz resmi internet sitesi ile Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Platformu üzerinden görüntüleyebilecektir.

C- BAŞVURU ESNASINDA SİSTEME YÜKLENECEK BELGELER:

1- Adayların KPSS puanı, mezuniyet, adli sicil, askerlik ve kimliğine dair bilgiler e-Devlet üzerinden ilgili kurumlartn web servisleri aracılığıyla temin edileceğinden adaylardan başvuru aşamasında bu belgeler istenilmeyecektir. Adayların söz konusu bilgilerinde hata mevcut ise başvuru yapmadan önce ilgili kurumlardan gerekli güncelleme/düzeltmeleri yaptırmaları gerekmektedir. Asıl olarak kazanan adayların ibraz edecekleri belgeler ayrıca yayımlanacaktır.

2- Koruma ve Güvenlik Görevlisi için özel güvenlik görevlisi kimlik kartının ön ve arka yüzünü gösterir belgenin eklenmesi.

3- Koruma ve Güvenlik Görevlisi için sağlık kuruluşundan alınmış hekim onaylı boy ve kilo ölçümünü gösterir belgelerin eklenmesi.

4- Şoför adaylar için ehliyetin ön ve arka yüzünü gösterir belgenin eklenmesi.

5- Tecrübe Sahibi Olduğunu Gösterir SGK Hizmet Dökümü Belgesi (SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi başlığıyla e-Devlet sisteminden alınan SGK Hizmet Dökümü Belgesinde ilgili kişinin söz konusu alanda çalışmış olduğunu gösteren meslek kodu yer almalıdır.)

6- Yurt dışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylandığını gösterir belgenin de eklenmesi gerekmektedir.

7- Emeklilik ve yaşlılık aylığı alıp almadığına ilişkin belge (SGK Tescil ve Hizmet Dökümü başlığıyla e- Devlet'ten barkodlu belge oluşturularak ya da SGK'dan alınabilir.)

8- e-Devlet'ten barkodlu belge oluşturularak alınacak belgelerin başvuru tarihleri içinde alınmış olması gerekmektedir. Diğer türlü ibraz edilecek belgelerin sisteme asıllarının yüklenmesi esastır. Belgelerin noter ya da resmi kurumlarca onaylanmış suretleri de kabul edilecektir.

D- DİĞER HUSUSLAR

1 - İstihdama hak kazanıp göreve başlatılan personelin dört yıl süreyle herhangi bir sebeple kurumlar arası naklen geçişi (ataması) yasal olarak mümkün olmadığından başvuru yapacak adayların bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

2- Üniversitemiz gerekli gördüğü durumlarda ilan sürecinin her aşamasında iptal etme ve/veya değişiklik yapma hakkına sahiptir.

3- Müracaat dokümanlarının incelenmesi işlemlerine bağlı olarak ilan sonuç tarihi ertelenebilir.

4- İlan metninde belirtilmeyen durumlarla ilgili genel mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

^Üniversitemiz web sayfalarından yayımlanan sonuç ilanları tebliğ mahiyetinde olacağından ayrıca tebligat yapılmayacaktır,

BİLGİ İÇİN:

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı

Adres: Merkezi Yerleşkesi / ARTVİN

Tel: 0 466 215 10 00 (1081-1083-1089) dahili hatlar

Faks: 0 466 215 10 74 E-posta: personel@artvin.edu.tr

Kamuoyuna Hanen dpyııriflur.

8348/1-1

Memurlar.Net
2 hafta önce Gelir İdaresi 860 gelir uzman yardımcısı alacak 2 hafta önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 203 sözleşmeli personel alacak 1 hafta önce Mersin Üniversitesi 182 sözleşmeli personel alacak 1 hafta önce İstanbul Üsküdar Belediyesi 15 memur alacak 1 hafta önce Dışişleri Bakanlığı 80 Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru Alacak 3 hafta önce Kültür ve Turizm Bakanlığı 11 Personel alacak 1 hafta önce TSE 129 sözleşmeli personel alacak 3 gün önce Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 173 İşçi Alacak 2 hafta önce Türkiye Belediyeler Birliği memur alacak 4 hafta önce Denizli Büyükşehir Belediyesi 4 memur alacak