Aydın Davutlar Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 14 Ocak 2010 08:29, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Aydın Davutlar Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

DAVUTLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINCA

İTFAİYE ERİ ALINACAKTIR

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşuluyla ;. 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde Başkanlığımızda boş bulunan aşağıda; sınıfı, ünvanı, derecesi, adedi, cinsiyeti, , öğrenim durumu, KPSS taban puanı türü belirtilen 7 ( yedi ) kişi itfaiye eri kadrosuna memur alımı yapılacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR:

SINIFÜNVANIDERECESİADETCİNSİYET EĞİTİM DURUMU

GİHİtfaiye Eri114E / K2 Yıllık Üniversite Mezun

( Meslek Yüksek Okulları )

GİHİtfaiye Eri113E / KLise ve Dengi Okullardan Mezun

TOPLAM7Kişi

BAŞVURU ŞARTLARI :

1.Türk Vatandaşı olmak.

2.Kamu Haklarından mahrum bulunmamak.

3.Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile;kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar,Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,milli savunmaya karşı suçlar,devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

4.Sınav tarihi itibarı ile 30 yaşını doldurmamış olmak.

5.Askerlikle ilişkisi bulunmamak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya ertelemiş olmak.

6.Tartılma ve Ölçülme aç karnına,soyunuk ve çıplak ayaklı olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m,kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak

7.Sağlık açısından kapalı mekan,dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

8.Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olup , İki Yıllık Ünv. Önlisans Okulları için KPSSP93 den en az 70 ( yetmiş ) puan dahil ve yukarı almış olmak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olup , Lise ve Dengi Okullar ( Ortaöğretim ) için KPSSP94 den en az 74 ( yetmişdört ) puan dahil ve yukarı almış olmak.

9.Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak, İtfaiye Eri görevini düzenli biçimde yapmaya engel olacak bir özrü bulunmamak,

10.Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde halen çalışıyor olmamak, herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak,

11.Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası ile yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş olmak,

12.Siyasi ve Medeni hakları Kullanma ehliyetine sahip olmak,

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvuru süresi 18/02/2010 başlayacak, 19/02/2010 Cuma günü mesai bitimi saat 17:00?de sona erecektir. Başvurular, Davutlar Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Şahsen yapılan başvurular kabul edilecektir. Şahsen yapılmayan başvurular ile Posta ve elektronik posta yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Belediyemize başvuran adaylar içinde ; şartları tutan ( Kamu Personeli Seçme Sınavı) başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında adaylar sözlü sınava çağrılacaktır. Sınava çağrılan adayların listesi, belediyemiz ilan tahtasında ve Belediye Hizmet Binası Giriş Kapısında asılarak 04/03/2010 tarihinde yayımlanacaktır. Sözlü sınava çağrılacak adaylara 04/03/2010- 05/03/2010 tarihleri arası Sözlü Sınava Giriş Belgesi verilecektir. Sözlü Sınava Giriş Belgesini almayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adaylar sözlü sınav için Sözlü Sınavına Giriş Belgesi, TC. Nolu Kimlikleri ile birlikte yanlarında dayanıklılık testi için eşofman ve spor ayakkabı getirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

Davutlar Belediye Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuracak ve kurumdan temin edilen Başvuru Formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler istenecektir.

Sınava müracaat eden adaylar, müracaatları sırasında başvuru formunda yer alan boy ve kilo tespit bölümünü Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Personel Şefi tarafından yapılan ölçümler sonucunda onaylatacaklardır. Boy ve Kilo Tespit Formu onaylı olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

1.KPSS (2008 yılı) Sınav Sonuç Belgesi. (Aslı veya noter tasdikli sureti)

2.T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı.(aslı ibraz edilecek)

3.Son 3 (Üç)ay içerisinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf.

4.Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya İlgili Kurumca tasdikli sureti.

5.Savcılıktan son 15 gün içerisinde alınmış Adli / Arşiv sicil belgesi, (Sabıka Kaydı olmadığına dair beyan.)

6.Askerlikle ilişiği olmadığına dair Askerlik Şubesinden belge .

7.Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmadığına, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmadığına dair Sağlık açısından kapalı mekan,dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olduğunu gösterir Sağlık Kurulu Raporu istenir.( Sağlık Kurulu Raporu, Tam Teşekküllü Devlet Hastanesinden 01/02/2010 ? 19/02/2010 tarihleri arası alınmış olması gerekmektedir.)

8.Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanı

9.Nüfus Dairesinden Aile Nüfus Kayıt örneği,

10.Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünden alınmış adres beyanı

11.Kurumdan temin edilecek Aday Başvuru Formu .(Aday başvuru formunu tükenmez kalemle dolduracaktır .Aday yazdığı bilgilerin doğruluğunu kabul eder. )

SINAV YERİ VE ZAMANI:

Sözlü Sınav; Davutlar Belediye Başkanlığı, Menderes Caddesi - Kuşadası / Davutlar?da Belediye Hizmet Binası, Encümen Toplantı Salonunda, 24 / 03 / 2010 tarihinde , Çarşamba günü, saat 09:30 da yapılacaktır. Adaylar sözlü sınav komisyonu huzurunda sözlü sınava tabi tutulacaktır. Saat 09:30? dan sonra gelen adaylar toplantı salonuna ve sözlü sınava alınmayacaktır. Sözlü sınav bittikten sonra adaylar belediye şantiyesinde dayanıklılık testine tabi tutulacaklardır.

SINAV KONULARI: ( Mülakat Sınav Konuları )

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuatlar,

e) Genel Kültür

f) Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 16.maddesinin 5. bendi gereği dayanıklılık testi.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

İtfaiye Eri giriş sınavı sözlü ve dayanıklılık testi olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Adaylar bu sınava alfabetik soyadı sırasına göre alınacaktır. Sözlü ve dayanıklılık sınavlarından ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Sözlü sınavdan ve dayanıklılık testinden 70 puanın altında alan adaylar başarısız sayılacaktır. Sözlü sınav notu ile dayanıklılık testi notunun ortalaması Sözlü sınav notunu verir. Sınav Başarı Puanı; Sözlü sınavdan 70 ve üzeri not alan adayların sözlü sınav notu ve KPSS notu toplanıp ikiye bölünerek başarı puanı bulunur. En yüksek başarı puanından başlanarak atama yapılacak sayı kadar asil ve yarısı kadar yedek ilan edilecektir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine sırasıyla yedek adaylardan atama yapılacaktır. Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.Sınav Komisyonu; ilana çıktığı kadroda, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilen kadroya personel alıp almama veya sınavı iptal etme hakkına sahiptir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.Süresi içinde yapılmayan ve posta yoluyla veya İnternet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.Sınav sonuçları, 26 / 03 / 2010 tarihinde Belediyemiz ilan tahtasına ve Belediye Hizmet Binası Giriş Kapısına asılarak duyurulacaktır. Ayrıca Sınavı kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir. İLANEN DUYURULUR.