Muhasebat Genel Müdürlüğü Muhasebe Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Muhasebat Genel Müdürlüğü, KPSSP 43 puan türünden 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olan adaylar arasından 250 Muhasebe Uzman Yardımcısı alacak. Giriş sınavı başvuruları, 01 Mart 2010 Pazartesi gününden başlayarak 12 Mart 2010 Cuma günü mesai saati bitimine kadar yapılmalıdır.

İlan Giriş : 31 Aralık 2009 13:35, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Muhasebat Genel Müdürlüğü Muhasebe Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI

Muhasebat Genel Müdürlüğü

MUHASEBE UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

I-SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

Sınavı Açan Birim: Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü

Atama Yapılacak Kadronun Unvanı, Sayısı ve Görev Yapılacak Yerler: Genel idare Hizmetleri Sınıfında yer alan Muhasebe Uzman Yardımcılığı kadrosunda, azami atama yapılabilecek boş kadro sayısı toplam 250'dir. Görev yapılacak iller (Merkez ve ilçeler Olmak üzere) ve Kadro Sayıları: Adıyaman (5), Afyonkarahisar (3), Ağrı (5), Amasya (3), Artvin (3), Bilecik (3), Bingöl (4), Bitlis (5), Bolu (3), Burdur (3), Çanakkale (3), Çankırı (4), Çorum (4), Denizli (3), Diyarbakır (5), Edime (3), Elazığ (5), Erzincan (4), Erzurum (5), Gaziantep (3), Giresun (4), Gümüşhane (3), Hakkari (6), Hatay (3), İsparta (3), Kars (3), Kastamonu (5), Kırklareli (3), Kırşehir (4), Kütahya (4), Malatya (4), Kahramanmaraş (5), Mardin (5), Muğla (3), Muş (5), Nevşehir (3), Niğde (4), Ordu (5), Rize (3), Sakarya (3), Siirt (5), Sinop (3), Sivas (5), Tekirdağ (3), Tokat (3), Trabzon (3), Tunceli (5), Şanlıurfa (4), Uşak (3), Van (5), Yozgat (3), Zonguldak (4), Aksaray (5), Bayburt (3), Karaman (5), Kırıkkale (3), Batman (5), Sımak (6), Bartın (3), Ardahan (2), İğdır (3), Yalova (2), Karabük (3), Kilis (4), Osmaniye (3) ve Düzce (3)

KPSS Puanının Türü ve Geçerlilik Yılı ile Taban Puanı: Ö.S.Y.M. tarafından 28-29 Haziran 2008 ve 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) KPSSP 43 puan türünden 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olan adaylar başvuruda bulunabilecektir (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 1000 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 1000 aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle 1000 inci sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır).

II-SINAV TARİHİ VE YERİ

Sınavın Yapılacağı Tarih : 17 Nisan 2010 Cumartesi Sınavın Yapılacağı Yer : ANKARA

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ile bunların sınava giriş yerleri, sınav salonu ve saatine ilişkin açıklamalar, e-Devlet portalı ve Maliye Bakanlığı ile Muhasebat Genel Müdürlüğünün internet sayfalarında (www.maliye.gov.tr, www.muhasebat.gov.tr) yazılı sınav tarihinden en az on gün önce ilan edilecektir,

III-SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2. 2010 yılı Ocak ayı başında 30 yaşını doldurmamış olmak,

3. Üniversitelerin en az dört yıllık lisans öğrenimi veren Siyasal Bilgiler, Hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari Bilimler Fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki yüksek öğrenim kurumlanndan mezun olmak,

4. Erkek adaylar için askerliğini yapmış, erteletmiş veya askerlikle ilgisi bulunmamak,

5. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl sağlığı ile özürlü bulunmamak,

6. Muhasebe Uzman Yardımcılığı sınavında iki kez başarısız olmamak,

7. Süresi içinde başvuruda bulunmak.

IV- SINAV BAŞVURUSU

Giriş sınavı başvuruları, 01 Mart 2010 Pazartesi gününden başlayarak 12 Mart 2010 Cuma günü mesai saati bitimine kadar;

1. Elektronik ortamda Maliye Bakanlığının www.maliye.gov.tr adresi ile Muhasebat Genel Müdürlüğünün www.muhasebat.gov.tr adresinde bulunan "Sınav Başvuru Formu" online yolla doldurularak yapılacaktır. Sınav Başvuru Formunu online erişim suretiyle dolduranlar, doldurdukları formun çıktısını alarak ilgili bölüme fotoğraflarını yapıştırıp imzalayacak ve yazılı sınavda sınav yetkilisine elden teslim edeceklerdir.

2. Online başvuru imkanı bulamayanlar, müracaat süresi içinde olmak şartıyla, e-Devlet portalı ve www.maliye.gov.tr adresi ile wvMi.muhasebat.gov.tr adresinden temin edecekleri söz konusu formu elden doldurmak suretiyle müracaat edeceklerdir.

Sınav Başvuru Formunu elden dolduracak olanlar, formu Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Yer Değiştirmeye Tabi Olmayan Personel Şubesi 3. Kat 303 No'lu Oda ilkadım Caddesi Dikmen Yolu 06100 ANKARA adresine zamanında şahsen veya posta ile ulaştıracaklardır.

Sebebi ne olursa olsun gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular işleme konulmayacaktır.

Adaylar, kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini sınavda yanlarında bulunduracaklardır.

V- SINAV SEKLİ VE SINAV KONULARI

Sınav Şekli: Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacaklardır. Yazılı Sınav Konuları:

1) Atatürk ilkeleri ve inkılap Tarihi

2) Hukuk Grubu

- idare Hukuku (Genel Hükümler-idari Yargı)

- Medeni Hukuk (Genel Hükümler)

- Borçlar Hukuku

- Ticaret Hukuku (Genel Hükümler-Şirketler-Kıymetli evrak)

3) iktisat Gurubu

- Makro iktisat

- Mikro iktisat

- Uluslararası iktisat

- İsletme iktisadı

4) Maliye Grubu

- Maliye Politikası

- Kamu Maliyesi

- Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları

5) Muhasebe Grubu

- Genel Muhasebe

- Maliyet Muhasebesi

-Şirketler Muhasebesi

VI- GİRİŞ SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazılı sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Bu değerlendirme sonucunda 70 puan ve üzeri not alanlar yazılı sınav aşamasında başarılı sayılır. Yazılı sınavda başarılı olanlar sözlü sınava çağrılır ve bu sınavda 100 tam puan üzerinden en az 70 alanlar sözlü sınavı başarmış sayılır. Atamaya esas olmak üzere; yazılı ve sözlü puanların aritmetik ortalaması alınarak, başarı sırasına göre asil ve yedek adaylar belirlenir.

VII- SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ

Yazılı sınavı kazananların, sınav sonuçları ile birlikte, sözlü sınavın yapılacağı yer, gün ve saatine ilişkin bilgiler, sınav gününü izleyen en geç iki ay içinde adreslerine taahhütlü olarak posta ile gönderilir. Aynı bilgiler, e-Devlet portalı ve Maliye Bakanlığı ile Muhasebat Genel Müdürlüğünün internet sayfalarında da duyurulur.

Yazılı sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sınav sonuçlarının e-Devlet portalı, www.maliye.gov.tr adresi ile www.muhasebat.gov.tr adresinde açıklandığı tarihten itibaren 10 iş günü içerisinde Muhasebat Genel Müdürlüğüne yapılır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Sözlü sınavın sonuçları, sözlü sınava katılan tüm adaylara taahhütlü olarak gönderilir ve ayrıca e-Devlet portalı ile yukarda yer alan internet sayfalarında da duyurulur.

VIII- DİĞER HUSUSLAR

Sınava ilişkin olarak (0312) 415 16 10 veya (0312) 415 17 01 No'lu telefonlardan da bilgi alınabilir, ilan olunur.