Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 25 Aralık 2009 12:58, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. DUMLlîPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği" ile "Dumlupınar Üniversitesi öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi" uyarınca Yardımcı Doçent alınacaktır.
Öğretim üyeliğine müracaat eden adayların. Üniversitemiz Senatosu'nun kararı ile kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu'nca onaylanan "Dumlupınar Üniversitesi öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesinde aranan ilkeler ve ölçütlerdeki kriterleri sağlamaları ve 65? sayılı Devlet Memurl, Kanunu'ııun 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adaylar; başvurulacak unvan, birim, bölüm, anabil ini dalını ve sınava girmek istedikleri yabancı dili belirten dilekçe (Yardımcı Doçent kadrolarına başvurularda Üniversitelerin akademik kadrolara atama için aranan kriterler kapsamında Yüksekögretim Kurulunun belirlediği kıstaslar çerçevesinde yapılan merkezi yabancı dil sınavlarından belirli bir puan alma şartı getirilse bile söz konusu kadrolarına atamalarda her hangi bir ayrım yapılmaksızın 2547 sayılı Kanun'un 23.maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendinde belirtilen ve ilgili birimlerce belirlenecek yer, tarih ve zamanda yabancı dil sınavı yapılacaktır.), Dumfupınar Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçüt Değerlendirme Tablosu (Üniversitemiz Profesör / Doçent / Yardımcı Doçent Kadrolarına İlk Defa Atanacak Adaylar için) FORM (http://www.dpu.edu.tr/dpuweb/akademik/form/yonerge/forml.pdf), Özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, yayın listesi, doktora belgesi (yurtdışından alınan diplomalar için denklik belgesi ile birlikte), yabancı dil sınavı sonuç belgesi (ÜDS veya KPDS'den en az 60 puan veya eşdeğerliği kabul edüt sınavlardan bu puan muadili bir puan almış olmak.), bilimsel çalışmalar ile yayınları kapsayan 4 takım dosya (her bir takımda dilekçe ekinde sunulan evraklardan ayrı olarak özgeçmiş, yayın listesi, doktora belgesi, yabancı dil sınavı sonuç belgesi de bulunacaktır.) ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte ilanın gazetede yayın tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuruda bulunacaklardır. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BİRİMİ UNVANI BÖLÜMÜ ANA BİLİM DALI Kadro Der. Adedi

Mühendislik Fakültesi Yardımcı Doçent Makine Mühendisliği Termodinamik (Tanecikli gıdaların kurutulması konusunda doktora vapmış olmak.) 4 1

Mühendislik Fakültesi Yardımcı Doçent Maden Mühendisliği Maden işletme 5 1