2004-KPDS Mayıs Dönemi Sınav Duyurusu

İlan Giriş : 18 Şubat 2004 17:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
2004-KPDS Mayıs  Dönemi Sınav Duyurusu

T.C. YKSEKRETM KURULU
RENC SEME VE YERLETRME MERKEZ BAKANLIINDAN

Kamu Personeli Yabanc Dil Snavna Katlmak steyenlerin Dikkatine

1. Yabanc dil tazminat isteyen kamu personeli ile yatrm hizmetlerinde almalar nedeniyle maktu yabanc dil tazminatndan yararlanmak isteyen teknik personelin yabanc dilbilgisi seviyesini belirlemek iin yaplacak olan KAMU PERSONEL YABANCI DL BLGS SEVYE TESPT SINAVI, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 213. maddesinden sonra gelen deiik ek maddesine gre Maliye Bakanl ile Devlet Personel Bakanlnn, 26.6.1990 tarih ve 20560 sayl Resmi Gazetede yaymlanan teblii ile 21/9/1990 tarih ve 20642 sayl Resmi Gazetede yaymlanan "Kamu Personeli Yabanc Dil Bilgisi Seviyesinin Tespitine Dair Esaslar" uyarnca Yksekretim Kurulu renci Seme ve Yerletirme Merkezi (SYM) tarafndan yrtlecektir.

2. Snav, 2 Mays 2004 tarihinde Ankara ve Lefkoa'da, bavuran aday says fazla olduu takdirde, uygun grlen dier byk ehirlerde de yaplacaktr.

3. Snava, yabanc dil tazminatndan yararlanmak isteyen 657 sayl Devlet Memurlar Kanunun (aylklarn bu kanunun ek geici maddelerine gre alanlar dahil), 926 sayl Trk Silahl Kuvvetleri Personel Kanunu, 2802 sayl Hakim ve Savclar Kanunu, 2914 sayl Yksekretim Personel Kanunu ve 3466 sayl Uzman Jandarma Kanununa gre almakta olanlar, kadrolar karlk gsterilmek suretiyle szlemeli olarak alan personel ile 399 sayl Kanun Hkmnde Kararnamenin 3/c maddesine tabi szlemeli personel katlabilir. Ayrca, personelinin yabanc dil bilgisi seviyesini tespit etmek isteyen dier kamu kurum ve kurulularnda alan personel de bu snava katlabilir.

Yurtdnda Grevlendirilecek Memurlarn Seim Esaslarna Dair Ynetmelik'in deiik 7. maddesi gereince, kamu kurum ve kurulularnca yurtd tekilatnda srekli greve atanacak memurlar ile dier grevlilerin de bu snava girmesi gerekmektedir.

Kamu kurum ve kurulularnda 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 4/B maddesine gre szlemeli statde alacak.

a. Mtercim veya tercmanlarn ie balatlabilmeleri iin dier artlar yannda yabanc dil bilgilerinin asgari (B) dzeyinde
b. Bilgiilem zmleyiisi ve programclarn ise ie balatlabilmeleri iin dier artlar yannda ngilizce dil bilgilerinin asgari (D) dzeyinde
olmas gerekmektedir. Bu nedenle, halen bu grevlerde almakta olanlardan yabanc dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler ile sz konusu grevlerde almak zere kamu kurum ve kurulularna bavuruda bulunma arzusunda olan faklte veya yksekokul mezunlarnn bu snava katlmalar mmkn bulunmaktadr.

niversiteleraras Kurul'un 27.04.2003 tarihli toplantsnda; Lisansst Eitim ve retim Ynetmelii'nin 21. ve 29. maddelerine gre Doktora ve Sanatta Yeterlik Snavlarnda niversiteleraras Kurul Yabanc Dil Snav (DS) ile birlikte, KPDS snavnn da kabulne, doktora yeterlik snavna girebilmek veya yksekokul mezunlar ile niversitelerce kendilerinden KPDS puan istenen renciler de bu snava katlabilir.

4. Snav, Almanca, Arapa, Bulgarca, ince Danca (Danish Dili), Farsa, Franszca, Hollandaca (Dutch Dili), ngilizce, rlandaca, spanyolca, talyanca, Lehe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusa, Srpa ve Yunanca'dan yaplacaktr.Ancak yatrm hizmetlerinde almalar nedeniyle maktu yabanc dil tazminatndan yararlanmak isteyen teknik personel yalnz Almanca, Franszca ya da ngilizceden snava girebileceklerdir.

5. Bavurular 23 ubat - 5 Mart 2004 tarihleri arasnda yaplacaktr.

6. Bavurmak isteyenler adaylar; Valiliklerin il ve ilelerde kurduklar brolar ile niversite Rektrlklerinden veya KKTC'de ikamet eden adaylar ise "Bedrettin Demirel Cd. No: 101 Lefkoa/KKT" adresindeki SYM Temsilciliinden, nce "Bavurma Koullarna likin Baz Aklamalar" metnini alacaklar, sonra snav creti olan 40.000.000.-TL'yi T.C. Bankas Ankara Gvenevler ubesi 375179 numaral hesaba T.C. Kimlik Numaralarn (yabanc uyruklu adaylar hari), ad ve soyad bilgilerini vererek yatracaklar ve bu creti yatrdklarn gsteren Snav creti banka dekontunu, bu brolarda, niversite Rektrlklerinde veya yukarda adresi verilen KKTC'deki SYM Temsilciliinde grevli personele gstererek Bavurma Belgesi ve Klavuz alacaklardr.

7. Bavurma belgelerine T.C. Kimlik Numaralar da yazlp kodlanacandan, adaylarn bu numaray imdiden Nfus darelerinden renmeleri yararlarana olacaktr.