Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 21 Aralık 2009 11:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin birimlerinde istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik esasları ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun?un 48. maddesi hükümleri uyarınca devlet hizmetine girmede aranılan şartlara haiz öğretim elemanı alınacaktır. Adayların Durumları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca 31.07.2008 tarih ve 26953 sayılı yazılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelikle belirlenen atama kriterlerine uygun olması gerekmektedir.

Başvurular şahsen veya posta ile yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurularla, eksik belgeli dosyalar dikkate alınmayacaktır. Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar Kurumumuza ulaşmış olması gerekmektedir.

-Duyurulur.

Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES)'den son üç yılda en az 70 puanı almak (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan KPDS veya ÜDS?den en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan aldığına ilişkin belgeler ile ayrıca ilgililerin en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az 2 yıl tecrübeli olduklarını gösterir belge (yüksek lisans belgesine sahip olanlardan iki yıl tecrübe şartı aranmayacaktır.) ve dilekçelerine ekleyecekleri özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, 2 adet fotoğraf, onaylı öğrenim belgelerinin suretini , (Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylandığını gösterir belge) ile Lisans Not Transkriptini (Onaylı), varsa bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan bir nüsha dosyayı, Devlet Konservatuvarı Müdürlüğüne Nazilli/AYDIN

MUAFİYETLER

Doktorasını tamamlamış olanlar ile halen öğretim elemanı kadrosunda bulunanlar veya öğretim elemanı kadrolarından ayrılanlar için merkezi sınav (ALES) şartı aranmaz.

  Devlet Konservatuvarlarının Müzik veya Sahne Sanatları Bölümü Lisans mezunu olmak, Yüksek Lisansını Müzik Teorisi alanında tamamlamış olmak, Öğretim Görevlisi 1 04 Ocak 2010

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ile 31.07.2008 tarih ve 26953 sayılı

Resmi Gazete?de yayımlanan ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? uyarınca Öğretim Elemanı alınacaktır.

1- Genel Şartlar

a) 657 Sayılı Kanunun 48.maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) ALES?den (atama yapılacak programın lisans/ön lisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda) en az 70 puan almış olmak,)

c) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak

şartı aranır.

d) Yurtdışından alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir.

2- Özel Şartlar

Araştırma Görevlisi

Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak.

3- Muafiyet

Doktorasını tamamlamış olanlar, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin? yürürlüğe girdiği tarihte (31.07.2008) Yükseköğretim Kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile Yükseköğretim Kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının başvurularında merkezi sınav (ALES), şartı aranmaz.

4-Başvuru Şekli

İlan edilen kadrolara başvuracak adaylar başvuru genel ve özel şartlarına göre başvurdukları bölüm, anabilim dalı/programı belirten dilekçelerine (adres ve telefon numarası yazılacak) aşağıda yazılı belgeleri ekleyerek, Veteriner Fakültesi Dekanlığına Işıklı/AYDIN

Başvurular şahsen veya posta ile yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurularla, eksik belgeli dosyalar dikkate alınmayacaktır. Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar Kurumumuza ulaşmış olması gerekmektedir.

Başvuruda Gerekli Belgeler

- Özgeçmiş

- Onaylı öğrenim belgesi

- Lisans transkripti

- ALES belgesi

- Yabancı Dil Belgesi

- Nüfus Cüzdanı fotokopisi

- 2 adet fotoğraf

  Veteriner Fakültesi mezunu olmak. Araştırma Görevlisi 1 04 Ocak 2010