Denizli Karahayıt Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 03 Kasım 2009 09:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Denizli Karahayıt Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C. DENİZLİ KARAHAYIT BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA İTFAİYE ERİ OLARAK ATANACAKLARA AİT İLAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete Yayımlanan Mahalli idareler İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliğinin 15,16 ve 17 nci maddesindeki İtfaiye Erliğine atanma şartları ve aşağıdaki belirtilen şartları taşımak koşulu ile aşağıda çizelgede belirtilen boş bulunan itfaiye Eri kadrolarına sözlü sınav ile 657 sayılı Devlet memurları kanununa tabi çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

SINIFI UNVANI DERECE ADET CİNSİYETİ EGİTİM DURUMU

GİH İTFAİYE ERİ 11 1 K/E ÖNLİSANS MEZUNU OLMAK

BAŞVURU ŞARTLARI:

İTFAİYE ERİ OLMAK İÇİN

1- Türk Vatandaşı olmak

2- 657 sayılı Devlet Memurlar Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak,

3- Belediyeye yapılacak sözlü mülakat sınavının yapıldığı tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak.

4- Tartılma ve ölçülme aç karnına soyunuk olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 mt.,kadınlarda en az 1.60m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak (Boy ve kilo tespiti başvuru esnasında Belediyemiz Sağlık ocağına tarafından yapılacaktır.

5- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş,en az 60 puan ve üzeri almış olmak gerekir.

6- Kalıcı bulaşıcı bir hastalığı olmamak, itfaiye görevini düzenli bir biçimde engel olacak bedence ve akılca bir hastalığı bulunmamak

7- Kamu Hakların mahrum bulunmamak.

8- Önlisans mezunu olmak.

9- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye Teşkilatının çalışma şartına uygun olmak.

10- Erkek adaylar için Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge.

SINAV BAŞVURU :

Başvurular, Karahayıt Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup, posta ve internet ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 09-11-2009 tarihinde mesai bitiminde sona erecektir.

SINAV YERİ VE SAATİ :

İtfaiye Eri adayları için 20 Kasım 2009 Cuma günü saat: 11.00?de Belediyemiz Hizmet Binası Belediye Başkanlık odasında sözlü sınav yapılacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER :

Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak Başvuru Formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle, Formda yer alan Boy ve Kilo tespiti Karahayıt Aile Sağlığı Merkezi tarafından onaylandıktan sonra (Boy ve Kilo Tespiti onayı olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.) aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1- KPSS Sınav Sonuç Belgesi aslı veya noter onaylı sureti

2- T.C kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı noter onaylı süreti

3- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf ( 1 adedi Başvuru formuna yapıştırılacak.)

4- Diploma veya Mezuniyet belgesi aslı veya noter onaylı sureti

5- Sabıka kaydı.(son bir ay içerisinde alınmış olması)

SINAV KONULARI :

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk ilkeleri ve inkilap Tarihi

c) 657 Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan

e) Genel Kültür

SINAV GİRİŞ BELGESİ :

Başvuru şartlarını taşıyanlardan ; KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi başkanlığımız ilan tahtası www.karahayit.bel.tr internet adresinden duyurulacaktır.Sınava çağırılan adaylar,kendileri için düzenlenen Sınava Giriş Belgelerini 20-11-2009 tarihinde Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden şahsen alacaklardır.Adaylar sınavda bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracaklardır.Başvuru şartlarını taşımayan veya sıralamaya girmediği için sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

Sınav komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden olacaktır.Sözlü sınavda 70 puanın 70 puanın altında alan adaylar başarısız sayılacaktır.Başarılı olabilmek için 100 üzerinden 70 puan almak gerekmektedir.Başarı notu sözlü sınavda alınan not ile KPSS notunun ortalamasıdır.Sınav sonuçlarını iki sınavın ortalamasına göre en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak sureti ile belirlenecektir.Ayrıca bu ilanda belirtilen kadro sayısının yarısı kadar yedek aday belirlenerek,yedek başarı listesi ilan edilecektir.

Sınavı kazanan asıl ve yedek adayların isim listesi başarı sırasına göre Başkanlığımız ilan tahtası ve www.karahayit.bel.tr internet adresinden ilan edilip ,kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.Başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir.Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Süresi içinde yapılmayan ve posta veya internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

Sınav Komisyonu;sınav sonunda personel alımı için ilana çıkan kadrolardan başarı puanları düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir.Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz,bu durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir,bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLANEN DUYURULUR.