İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 02 Kasım 2009 12:48, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Aşağıda anabilim dalı itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan "Öğretim üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları uyarınca Öğretim üyesi alınacaktır.

1- İstenen Belgeler:

a) Doçent kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların dilekçe, iş talep formu, 2 adet fotoğraf ile birlikte özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak,

b) Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte özgeçmiş, lisans, yüksek lisans, doktora diploması, doktora tezi, yabancı dil başarı belgesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak, Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampus alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2- Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3- Başvuracakların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.1.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ilişkin Yönetmelik ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile ilgili Esasları hükümlerini sağlamaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4- Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5- Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVAN ADET AÇIKLAMA
Fen Fak. Moleküler Biyoloji ve Genetik Yrd. Doç. 2 Moleküler Biyoloji, Genetik, Biyoinformatik alanlarından en az birinden doktora derecesine sahip olmak.

Fen Fak. Moleküler Biyoloji ve Genetik Yrd.Doç. 1 Biyokimya alanından doktora derecesine sahip olmak,

Fen Fak. Moleküler Biyoloji ve Genetik Yrd.Doç. 2 Biyofizik, Biyoteknoloji veya Mikrobiyoloji alanlarından en az doktora derecesine sahip olmak.

Fen Fak. Kimya Yrd.Doç. 1 Organik Kimyada yeni yöntemler geliştirilmiş olmalıdır. Fosforlu ve heterosiklik organik yapılarının sentezleri ile ilgili yayınları olmak.

Mimarlık Fak. Mimarlık Yrd.Doç. 1 Mekan Analizi ve Mimarlık Eğitimi konularında çalışma ve yayınlarının olması.

Mimarlık Fak. Mimarlık Yrd.Doç. 1 Bina performansı, Bilişim Teknolojileri, Birlikte İşlerlik Yazılım Geliştirme konularında çalışmaları ve yayınlarının olması.

Mimarlık Fak, Mimarlık Yrd.Doç. 1 Yüksek Lisans ve doktorasını Termodinamik/Enerji alanında yapmış olmak ve Binaların Isı Analizleri konusunda çalışma ve yayınlarının olması.

Mimarlık Fak. Mimarlık Doçent 1 Proje ve Yapım Yönetimi, Innovasyon konularında çalışma ve yayınlarının olması, Teknoloji Alanında Doçent unvanına sahip olmak.

Mühendislik Fak. Kimya Mühendisliği Doçent 1 Kimya Mühendisliği doçenti olmak, Nanobiyoteknoloji konusunda araştırma ve yayınları olmak.

Mühendislik Fak. Bilgisayar Mühendisliği Yrd.Doç. 1 Kriptoloji, Adli Bilişim, Gelecek Nesil Ağ Yapıları, İşletim Sistemleri konularında çalışmış olmak.

Mühendislik Fak. Gıda Mühendisiliği Yrd.Doç. 1 Viroloji ve biyomoleküllerin karakterizasyonu.