Balıkesir Edremit Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 22 Ekim 2009 17:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Balıkesir Edremit Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İTFAİYE ERİ SINAVI İLANI

Edremit Belediye Başkanlığı Genel İdare Hizmetleri sınıfı kadrosunda boş bulunan 2 (iki) adet itfaiye eri kadrosuna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Kapsamında istihdam edilmek üzere, Belediye İtfaiye Yönetmeliği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına Dair yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde giriş sınavı ile personel alınacaktır. KPSSP3 puan türü belirtilen kadrolara müracaat eden adaylar arasından en yüksek puandan başlamak üzere, ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR İLE ARANILAN NİTELİK:

SINIFI ÜNVANI KADRO DERECESİ ADEDİ CİNSİYETİ KPSS PUAN TÜRÜ KPSS PUANI EĞİTİM DURUMU
GİH İTFAİYE ERİ 9 2 E/K KPSSP3 60 İnşaat Mühendisi

ARANILAN ŞARTLAR

1-Genel şartlar:

a- Türk Vatandaşı olmak.

b- 657 sayılı devlet Memurları Kanunu?nun 48. maddesindeki şartları taşımak

c- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d- Türk Ceza Kanununun 53.maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

e- Askerlik ile ilişiği olmadığına dair belge.(Askerliğini yapmış veya tecilli olmak.)

2- Özel şartlar:

a-En az, lisans düzeyindeki fakültelerin inşaat mühendisliği bölümünden mezunu olmak. (Yüksek Lisans Tercih nedenidir.)

b- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

c- Kalıcı, bulaşıcı bir hastalığı olmamak, görevini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlığı bulunmamak.

d- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m, kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m?den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak,

e- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına(KPSS) girmiş ve yukarıda belirtilen puan türü itibariyle (KPSSP3) 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak.

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ:

Başvurular 26.10.2009 günü saat 08.30?da başlayıp 26.10.2009 günü mesai bitimi sona erecektir. Başvurular Edremit Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Eksik bilgi ve belgelerle ya da niteliklere uygun olmadığı sonradan tespit edilen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA VERİLECEK BELGELER:

1- Aday tarafından doldurulacak olan başvuru formu (boş başvuru formu örneği Edremit Belediyesinden temin edilebilir.)

2- ÖSYM tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı Sonuç belgesinin fotokopisi.(Belgenin aslı başvuru sırasında adayın yanında olacak)

3- T.C.Vatandaşlık No?lu Nüfus Cüzdanı fotokopisi.

4- Öğrenim durumunu gösterir belgenin onaylı fotokopisi.

5- Sabıka kaydı olmadığına dair beyanı.

6- Askerlik ile ilişkisi olmadığına dair beyanı.

7- İtfaiye hizmetlerini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu bulunmadığına dair sağlık kurulu raporu.

8- Boy ve kilo ölçülerini gösterir belge ( sağlık ocaklarından)

9- 2 adet fotoğraf

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Başvuru şartlarını taşıyanlardan; KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaylardan başlamak üzere, boş kadro sayısının 3 katı kadar sözlü sınavına çağrılacak olup, sınava çağrılacak adayların listesi Belediyemizin ilan panosundan duyurulacaktır.

Sözlü sınava çağrılan adaylar sınav gününden önce sınava giriş belgelerini İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden şahsen alacaklardır. Adaylar sözlü sınava gelirken nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracaklardır. Başvuru şartlarını taşımayan veya sıralamaya giremediği için sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirim yapılmayacaktır.

SINAV TARİHİ VE YERİ:

Sınav Tarihi : 16.11.2009

Sınav Saati : 09:30

Sınav Yeri : Edremit Belediye Meclis Salonu

NOT: Adaylar sınava gelirken spor ayakkabılarını, eşofmanlarını, sınav giriş kartı ve nüfus cüzdanlarını yanlarında bulunduracaklardır.

SINAV KONULARI:

a) T.C.Anayasası

b) Atatürk İlke ve İnkılâp Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat

e) Genel Kültür

f) Mesleki bilgi ve becerilerine yönelik soru ve uygulamalar.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

1- İtfaiye Eri kadrosuna giriş sınavı için başvuran adayların sözlü sınavı, sözlü sınav komisyonunca mülakat şeklinde yapılır. Sözlü sınavda değerlendirme Komisyon başkanı ve üyelerinin 100 üzerinden ayrı ayrı takdir edecekleri notlar toplamının ortalaması alınarak yapılır.

2- Sözlü sınav komisyonu sınava giren adayları dayanıklılık testi dâhil olmak üzere bu yönetmelikte atama için öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirir.

3- Başarı notu sözlü sınavda alınan nottur. Sözlü sınav komisyonu sınav sonuçlarını sözlü sınavda en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak suretiyle bir liste haline getirip imzalar. Sözlü sınavında başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

4-Sınav ilanında belirtilen kadro sayısı kadar aday komisyonca belirlenen sözlü sınav listesindeki başarı sıralamasına göre liste halinde belediye ilan panosunda duyurulur. Ayrıca, sınav sonuçları sınavı kazanan adaylara yazılı olarak tebliğ edilir.

5-Adaylara tebligat yapıldıktan sonra, göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.