Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 09 Ekim 2009 09:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Dişhekimliği Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Tıp Fakültesi?ne aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz web sayfasında yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, yayın listesini, tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönettiği doktora çalışmalarını, Üniversiteye katkılarını kapsayan ve belgeleyen 6 takım dosyayı da ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

ADRESLER

M.Ü.Rektörlüğü:Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

DİŞHEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
Anabilim Dalı Kadro Ünvanı Adedi
Diş Hastalıkları ve Tedavisi Profesör 1
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Anabilim Dalı Kadro Ünvanı Adedi
Katıhal Fiziği Profesör 1
Eski Türk Dili Profesör 1
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Anabilim Dalı Kadro Ünvanı Adedi Aranan Şartlar
Bilgisayar Yazılımı Profesör 1 Lisans veya Doktora derecesini Bilgisayar Bilimleri veya Mühendisliği alanında almış olmak.
TIP FAKÜLTESİ
Anabilim Dalı Kadro Ünvanı Adedi Aranan Şartlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 Çocuk Kardiyoloji Uzmanı olarak en az 10 yıl çalışmış olmak ve Çocuk Kardiyolojisi Doçenti olmak, Spor Kardiyolojisi konusunda deneyimli olmak.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 Çocuk Göğüs Hastalıkları ve Uyku Solum Hastalıkları konusunda en az 10 yıl deneyimli olmak.
Nöroşirurji Profesör 1 Anatomi doktorası yapmış olmak, Gamma Knife Işın Cerrahisi konusunda deneyimli olmak.
Acil Tıp Profesör 1 Tıbbi Farmakoloji alanında Uzmanlık yapmış olması ve Toksikoloji alanında deneysel ve klinik çalışmaları mevcut olması.
Çocuk Cerrahisi Profesör 1 Çocuklarda Cerrahi Göğüs Hastalıkları alanında deneyimli olmak ve Anatomi doktorası olmak.
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Profesör 1 En az 5 (beş) yıl Romatizmal Hastalıklar ve EMG deneyimi olmak.
Göz Hastalıkları Profesör 1 Kornea-Oküler Yüzey Hastalıkları ve kontak lens uygulamaları, keratoplasti ve UVA çapraz bağlama konusunda deneyimli olmak.
İç Hastalıkları Profesör 1 Gastroenteroloji uzmanı olmak.
İç Hastalıkları Profesör 1 Nefroloji Uzmanı olmak.
İç Hastalıkları Profesör 1 Hipertansiyon ve ateroskleroz konusunda deneyimli İç Hastalıkları Uzmanı olmak.
Kardiyoloji Profesör 1 Kardiyoloji dalında Doçent, Pulmoner Vasküler Hastalıklar ve Kardiyomiyopatiler Konusuda deneyimli olmak.
Mikrobiyoloji Profesör 1 Mikrobiyoloji Uzmanı olmak, doktora çalışmasını mikoloji alanında tamamlamış olmak, bu alanda Uluslararası yayınlara sahip olmak ve ders verecek düzeyde İngilizce bilmek.
Radyodiagnostik Profesör 1 Nöroradyoloji, Girişimsel Nöroradyoloji ve Periferik Vasküler Girişimsel Radyoloji konularında tecrübe sahibi ve bu konularda yayınları bulunmak.
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Profesör 1 Kranyo Maksllofasiyal cerrahi ve dudak-damak yarıklarında klinik ve araştırma deneyimi olmak.
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Profesör 1 Endoskopik ve periorbital cerrahi konularında Klinik deneyimi ve araştırmaları olmak.
Genel Cerrahi Profesör 1 Meme ve Endokrin cerrahisi konusunda tecrübeli olmak.
Genel Cerrahi Profesör 1 Kolerektal cerrahi ve gastrointestinal sistem girişimsel endoskopisi konularında tecrübeli olmak.