Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 17 Eylül 2009 09:21, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ile ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

I) Genel Şartlar :

a)657 sayılı Kanunun 48 nci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

b) Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada ALES?ten en az 70, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından(ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

II) Özel Şartlar :

a) 7.Dereceli Yabancı Dil Okutmanı hariç olmak üzere lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerde (Rektörlüğe bağlı bölümler dahil) atanacak okutman adaylarında en az yüksek lisans mezunu olmak.

b) Yabancı dil okutmanı başvurularında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)?den en az 80 puan veya eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak.

III) Muafiyet :

a)Doktorasını tamamlamış olanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik?in yürürlüğe girdiği tarihte (31.07.2008) yükseköğretim kurumlarında bu kadro ünvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularında, merkezi sınav şartı aranmaz.

IV)Başvuru Şekli :

a)İlan edilen kadrolara başvuracak adaylar; başvurduğu görevi ve anabilim dalını belirttiği dilekçesi ekinde, özgeçmiş, öğrenim belgeleri, transkript, yabancı dil belgesi ALES belgesi, nüfus cüzdanı onaylı fotokopisi, iki adet fotoğraf, erkek adaylar için askerlik durum belgesi , kamu hizmetinde bulunanların hizmet belgesi, varsa bilimsel çalışmalarını kapsayan dosya ile Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen veya postayla başvuracaktır.

b) Başvuru süresi ilanın yayımı tarihinden itibaren on beş gündür. Süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar kabul edilmeyecektir.

c) İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

Not :Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul Başkanlığından denkliğinin onaylanmış olması gerekir.Ön değerlendirme sonuçları ve kesin sonuçlar Üniversitemiz web adresinde yayınlanacak olup bu aynı zamanda tebligat niteliğinde olacaktır. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

BİRİMİ UNVAN K/D ADET NİTELİĞİ
REKTÖRLÜK
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Okutman 7 1 Tarih alanında yüksek lisans yapmış olmak.
Yabancı Dil (İngilizce) Okutman 5 1 İngilizce, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, Mütercim-Tercümanlık, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü mezunu olmak. Alanında yüksek lisans yapmış olmak.
Yabancı Dil (İngilizce) Okutman 7 1 İngilizce, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, Mütercim-Tercümanlık, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü mezunu olmak.
Türk Dili ve Edebiyatı Okutman 7 1 Eğitim Fakültelerinin Türkçe Öğretmenliği veya dört yıllık Türk Dili ve EdebiyatıÖğretmenliği ile Fen Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olmak. Alanında yüksek lisans yapmış olmak.