Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 17 Eylül 2009 09:11, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Birimlerine 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ile "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" uyarınca Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman alınacaktır.

BAŞVURUDA GENEL ŞARTLAR

657 Sayılı Kanunun 48.maddesinde belirtilen genel şartları taşımak Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrolarına başvurularda Merkezi Sınavda (ALES) (Adayın lisans öğreniminden mezun olunan alanda) en az 70 puan almış olmak. Doktorasını tamamlamış olanlar, Meslek Yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, 31.07.2008 tarihinde Yükseköğretim Kurumlarında bu kadro ünvanında çalışmakta olanlar ile Yükseköğretim kurumlarından ayrılanlar merkezi sınavdan (ALES'den) muaftır. Meslek Yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak Ayrıca başvurular ilgili Yüksekokul Müdürlüğüne şahsen veya posta yolu ile yapılacaktır. Postadaki geçikmeler dikkate alınmayacaktır. Başvuruda bulunacak adaylar, dilekçe (başvurdukları bölüm, anabilim dalı ile yazışma adresi ve kendilerine kolay ulaşılabilmesi için telefon numarası yazılacaktır) Özgeçmiş, 1 (bir) adet fotograf, öğrenim durumlarını gösterir belge (Yurtdışından alınmış diplomalarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belge) ve not durum belgesi (transtkript) ALES'ten en az 70 (yetmiş) puan aldığını gösteren belgesi (ilgisine göre eşit ağırlıklı, sayısal yada sözelden) ve daha önce kamuda çalışmışlığı varsa hizmet belgesini ekleyerek başvuru yapabileceklerdir. Atamalar kadronun niteliğine göre 2547 Sayılı Kanunun 31.maddesi uyarınca yapılacak olup, adaylardan istenen ilave koşullar aşağıda belirtilmiştir.

    Öğretim Görevlisi 1 30 Eylül 2009
    Öğretim Görevlisi 1 30 Eylül 2009
    Okutman 1 30 Eylül 2009
    Uzman 1 30 Eylül 2009
    Uzman 1 30 Eylül 2009