Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

İlan Giriş : 11 Eylül 2009 09:21, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Afyon Kocatepe  Üniversitesi öğretim üyesi  alım ilanı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi İlanı

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği?nin ilgili maddeleri ile ?Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atamalarda Aranacak Asgari Kriterleri?nde belirtilen koşullara göre öğretim üyesi alınacaktır.

A- PROFESÖR KADROSUNA BAŞVURU ŞARTLARI

Profesör kadroları daimi statüde olup, adayların başvurdukları anabilim dalını ve başlıca araştırma eserini belirtir dilekçelerine ekleyecekleri 2 adet fotoğraf, doçentlik belgesi, öğrenim belgelerinin aslı veya onaylı fotokopileri, özgeçmişleri, nüfus cüzdan sureti, askerlik durum belgesi, yayın listesi, Üniversitemiz web sitesindeki Ayrıntılı Puan Tablosunu ve ?Öğretim Üyeliğine Yükselme ve Atama Yönetmeliği?nin 17. maddesinde belirtilen bilgi ve belgeleri kapsayan bir dosyayı 6 nüsha olarak hazırlayarak, Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

B- YARDIMCI DOÇENT KADROLARINA BAŞVURU ŞARTLARI

Yardımcı Doçentliğe Başvuracak Adayların ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı, Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı ve diğer eşdeğeri kabul edilen sınavlardan en az 55 (ellibeş) puan almaları gerekmektedir. Ancak 02 Haziran 2007 tarihinden önce doktoraya başlayan adaylar için en az 50 (elli) puan almaları ve başvurdukları alanda doktora yapmış olmaları zorunludur. 2547 sayılı Kanun?un 23.maddesinin (b) fıkrasının 2.bendi gereğince ayrıca Üniversitemizde, yabancı dil sınavı yapılacaktır. Üniversitemiz tarafından yapılacak olan yabancı dil sınavına girip, bu sınavdan 65 (altmışbeş) ve daha yukarı puan almaları gerekmektedir. Adayların başvurdukları anabilim dalını ve yabancı dilini belirtir dilekçelerine 2 adet fotoğraf, öğrenim belgelerinin aslı veya onaylı fotokopileri, özgeçmişleri, nüfus cüzdanı sureti, askerlik durum belgesi, yayın listesi, Üniversitemiz web sitesindeki Ayrıntılı Puan Tablosunu, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosyayı Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına şahsen teslim ederek başvurmaları gerekmektedir.

GENEL AÇIKLAMALAR:

1. İlan edilen bütün unvanlar için Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca Denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

2. Adayların 657 Sayılı Kanunun 48.maddesinin tüm şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir.

3. Öğretim üyesi kadrolarına yapılacak müracaatlar Üniversitemiz ?Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atamalarda Aranacak Asgari Kriterler? doğrultusunda oluşturulacak ayrı bir komisyon tarafından incelenecek ve bu inceleme sonucunda aranan koşulları taşıdığı tespit edilenlerin müracaatları kabul edilecektir.

4. Başvuran adayların koşullarının sonradan uygun olmadığının anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak ve iptal edilecektir.

5. Başvuruları kabul edilen Yardımcı Doçent adaylarının başvurdukları kadrolara göre, Üniversitemizce yapılacak yabancı dil sınavlarının yeri ve saati adaylara bildirilecektir.

6. Bütün kadrolara başvuru süresi bu ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün olup, başvuru evrakları geri iade edilmeyecektir.

7. Üniversitemiz irtibat numaraları 444 03 03/1350-1351

Not: Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atamalarda Aranacak Asgari Kriterleri http://www.aku.edu.tr/per/kriter.doc adresinde ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web sitesinin ana sayfasının atama kriterleri bölümünde yer almaktadır.

BİRİMİ BÖL./AB.D./PROG. AÇIKLAMA UNVAN DER. ADET  
Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast Profesör 1 1 I
Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast Yrd.Doç. 3 1  
Tıp Fakültesi Anatomi Yrd.Doç. 4 1 II
Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hast. Yrd.Doç. 4 1  
Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Yrd.Doç. 4 1  
Tıp Fakültesi Üroloji Yrd.Doç. 3 1  
Tıp Fakültesi Üroloji Yrd.Doç. 4 1  
Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Yrd.Doç. 4 1  
Eğitim Fak. Sınıf Öğretmenliği Yrd.Doç. 4 1  
Vet. Fak. Biyoistatistik Yrd.Doç. 4 1 III
Güz.San.Fak. Resim Yrd.Doç. 4 1  
Güz.San.Fak. Sinema ve Televizyon Yrd.Doç. 4 1 IV
Fen Ede.Fak. Halk Bilimi Yrd.Doç. 4 1  
Fen Ede.Fak. Çağdaş Türk Leh. Yrd.Doç. 4 1 V
İ.İ.B.F. Siyaset ve Sos.Bil. Yrd.Doç. 4 1  
Tek.Eği.Fak. Talaşlı Üretim Eği. Yrd.Doç. 4 1 VI
Müh.Fak. Cevher Hazırlama Yrd.Doç. 4 1 VII
Müh.Fak. Fotogrametri Yrd.Doç. 4 1 VIII
Dev.Kons. Yaylı Çalgılar Yrd.Doç. 4 1 IX
Tur.İşl.ve Ote.YO. Seyahat İşl. Yrd.Doç. 4 2 X

I- Çocuk Nefrolojisi Yandalı yapmış olmak.

II- Tıp Fakültesinden mezun olmak ve Anatomi alanında doktora yapmış olmak.

III- Veteriner Fak.veya Fen Fak.(Matematik Bölümü) mezunu olmak, doktorasını Çok Değişkenli İstatistikler üzerine yapmış olmak.

IV- Sinema ve Televizyon Alanında Doktorasını yapmış, Türk Sineması Film Kuramları ve Senaryo Yazarlığı ile ilgili dersleri verebilecek tecrübeye sahip olmak.

V- Kazak Dili alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.

VI- Mermer İşleme konusunda çalışma ve yayınları olmak.

VII- Maden Mühendisliği Bölümü Cevher Hazırlama Anabilim Dalı konularında doktora derecesine sahip olmak.

VIII- Jeodezi Ve Fotogrametri Mühendisliği Alanında doktora derecesine sahip olmak ve doktora çalışmalarını Kamera Kalibrasyonu alanında yapmış olmak.

IX- Konservatuvarların Müzik Bölümleri İle Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı mezunu olmak (Ses Eğitimi ve Koro alanında uzman olmak)

X- Turizm İşletmeciliği Eğitimi Anabilim Dalında doktora yapmış olmak