Geçici Personel Statüsünde Çalıştırılmak Üzere İngilizce Öğretmen Alımn İlanı (2002)

İlan Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Geçici Personel Statüsünde Çalıştırılmak Üzere İngilizce Öğretmen Alımn İlanı (2002)

8/01/2002 tarihi itibariyle yaymlanan Bakanlar Kurulu Karar ile aada belirtilen blm mezunlarnn veya KPDS, TOFEL ve IELTS snavlarndan belirli puan alan kiilerin geici olarak(10 ay) retmen olarak altrlabilecei benimsenmitir.

Buna gre ihtiya duyulan ngilizce Dil reticilii grevi iin Milli Eitim Bakanl'nn rgn eitim kurumlarnda, bir retim ylnda 10 ay gememek zere, ksmi zamanl geici personel altrlabilir.

2001-2002 retim ylnda bu kapsamda altrlan ngilizce Dil reticisi says 5000 kiidir.

ngilizce Dil reticisi olarak alacaklarda, 657 sayl Kanunun deiik 48. maddesinin 1, 4, 5, 6, ve 7. bentlerinde belirtilen artlar tamalar gerekmektedir.

retmen olarak alnacaklarn
A-)RENM DURUMU BAKIMINDAN
1) Yurt iindeki yksekretim kurumlarnn;
a) ngilizce retmenlii Blm,
b) ngiliz Dili ve Edebiyat, Amerikan Kltr ve Edebiyat, en az 30 kredilik ngilizce eitimi aldn belgelendirmek kaydyla Dil Bilimi Blmleri,
c) ngilizce, mtercim/tercmanlk (ngilizce) blmleri,
d) Yabanc dille retim yapan yksekretim kurumlarnn lisans dzeyinde ngilizce retim yapan blmleri,
mezunu olmas,

2) Yurt iindeki yksek retim kurumlarndan veya Yksek retim Kurulunca denklii kabul edilmek kaydyla yurt dndaki yksek retim kurumlarndan mezun olup aada belirtilen snavlarn herhangi birisinden;
a) Kamu Personeli Yabanc Dil Bilgisi Seviye Tespit Snavnda ngilizce alannda en az (B) dzeyinde,
b) Test Of English as a Foreign Language (TOEFL) klasik snavnda en az 550 puan, bilgisayarl sistemden 213 puan alarak,
c) International English Language Testing System (IELTS) Snavnda 6.0 puan alarak. baarl olmas,
B) Bavuru tarihi itibariyle 61 yandan gn almam olmas,
C) ngilizce retmenliinden emekli olanlar bakmndan bu Kararn yrrle girdii tarihten nce emekliliklerinin onanm olmas,
koullar aranr.

D)Bu konuda aranan dier artlar ve tespit edilen dier hususlar aadaki gibidir.
1)Yaymlanan Bakanlar Kurulu Karar erevesinde ksmi zamanl olarak altrlacak ngilizce Dil reticileri iin haftalk alma sresi bir retim gnnden az, drt retim gnnden fazla olamaz. Her drt ders saati bir retim gn olarak hesaplanr.
2)Bu Karar esaslar erevesinde grevlendirilen personele bir retim gn iin denen brt cret; 2000-2001 retim ylnn birinci yar yl iin 17.500.000 TL.; ikinci yar yl iin ise 19.500.000 TL dir.(Bu cretlerden yzde 15 gelir vergisi ve binde 6 damga vergisi kesilir.)
Bir retim gnnn hesaplanmasnda esas alnan saatlerin doldurulamamas halinde denecek cretler, verilen ders saati dikkate alnarak kst olarak belirlenir.
demeler ilgililere, grevin yaplmasn mteakiben her ayn 15' inde yaplr. Hizmet szlemesinin sona erdirilmesi halinde kst olarak hesaplanan cret, ayrlma tarihini izleyen i gn iinde denir.
Bu demeler, sosyal gvenlik mevzuatna gre kiiden yaplacak kesintiler ile gelir ve damga vergisi dnda herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz.
3)ngilizce Dil reticilerinin yetki ve sorumluluklar, retmenlerin ders verme grevlerine ilikin yetki ve sorumluluklar ile snrldr.
4)ngilizce Dil reticileri, grevlendirildikleri okullardaki grevlerini aksatmamak kaydyla zel dershanelerde yabanc dil retmenlii grevi hari olmak zere, ticaret ve sair kazan getirici faaliyetlerde bulunabilirler.
5)ngilizce Dil reticileri, bir retim yl iin almay kabul ederler ve il/ile milli eitim mdrlklerince ihtiyaca gre belirlenen grev yerlerinde altrlrlar. Ders saatlerinin belirlenmesinde mmkn olduunca istekleri dikkate alnr.
6)Bu Karar esaslar kapsamnda ngilizce Dil reticisi olarak altrlacaklara ngilizce Dil reticilii dnda baka bir i verilmez.
7)ngilizce Dil reticilerine szlemede yer alan cret dnda herhangi bir ad altnda deme yaplamaz ve szlemelerine bu yolda hkm konulamaz.
8)ngilizce Dil reticileri sosyal gvenlik mevzuat ynnden 506 sayl Sosyal Sigortalar Kanunu hkmlerine tabidir.
Bir retim ylnda, resmi salk kurulular tarafndan verilen salk raporlar kapsamnda kullanlan salk izinlerinde azami 4 retim gnne tekabl eden cret denir. Salk izinlerinin bu sreyi amas halinde aan ksm iin herhangi bir cret denmez.
9)Bu ekilde altrlacak ngilizce Dil reticilerinin szleme sreleri, 10 ay gememek zere bir retim yl ile snrldr. Ksmi zamanl altrlacak ngilizce Dil reticilerinin tip szleme rneklerinin Maliye Bakanl'na vize ettirilmesi zorunludur. Vize ilemi yaplmadan szleme yaplamaz ve herhangi bir demede bulunulamaz.
10)Konu hakknda l ve le Milli Eitim Mdrlklerinden bilgi alnmas gerekmektedir.