Nevşehir Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 18 Ağustos 2009 12:40, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Nevşehir Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2009?2010 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak programlar, kontenjanlar, adaylarda aranacak koşullar ve istenen belgeler aşağıda belirtilmiştir.

Anabilim Dalı Yüksek Lisans (Tezli)  
 
Fizik 15 a)  
Kimya 15 b)  
Matematik 15 c)  

A- AÇIKLAMALAR

a) Bu programa başvuracak adayların Fen veya Fen Edebiyat Fakültelerinin Fizik Bölümünden, Mühendislik Fakültelerinin Fizik Mühendisliği Bölümünden veya Eğitim Fakültelerinin Fizik Öğretmenliği Bölümünden mezun olmaları gerekmektedir.

b) Bu programa başvuracak adayların Fen veya Fen Edebiyat Fakültelerinin Kimya Bölümünden veya Eğitim Fakültelerinin Kimya Öğretmenliği Bölümünden mezun olmaları gerekmektedir.

c) Bu programa başvuracak adayların Fen veya Fen Edebiyat Fakültelerinin Matematik Bölümünden, Eğitim Fakültelerinin Orta Öğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden veya Mühendislik Fakültelerinin Matematik Mühendisliği Bölümünden mezun olmaları gerekmektedir.

B - BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

1- Tezli yüksek lisans programlarına başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalaması 100 tam puan üzerinden en az 60 veya 4 üzerinden en az 2,40 olmalıdır.

2- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sayısal puanı en az 55 olmalıdır.

3- Adayların, ALES puanının % 60, mezuniyet notunun % 20 ve yabancı dil notunun %20 katkısıyla hesaplanan başarı notunun en az 50 olması gerekir. ALES puanının % 60, mezuniyet notunun % 20 ve yabancı dil notunun %20?si dikkate alınarak yapılacak sıralamaya göre öğrenci alınacaktır. Kontenjan kadar öğrenci ise yedek öğrenci olarak kabul edilecektir. Yabancı uyruklu öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında mezuniyet notunun %30, yazılı sınavın (en az yüz üzerinden altmış beş almak koşuluyla) %50 ve sözlü sınavın %20 oranında katkısıyla hesaplanan başarı notunun en az 50 olması gerekir.

4- Tezli yüksek lisans programlarına başvuran, ancak yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS, TOEFL) bulunmayan adaylar, yabancı dil puanı katkı payından yararlanamazlar.

5- Başvurular Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ile başvurular kabul edilmeyecektir.

C- BAŞVURU İÇİN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

1- Başvuru dilekçesi (Enstitü Müdürlüğünden veya Enstitü web sayfasından temin edilecektir.),

2- Özgeçmiş,

3- Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi,

4- ALES sonuç belgesinin aslı ve fotokopisi,

5- Dörtlük sistemde mezun olanların yüzlük sisteme dönüşüm değeri ile birlikte lisans not durum belgesinin onaylı fotokopisi,

6- Varsa yabancı dil belgesi veya onaylı fotokopisi,

7- Yabancı uyruklu öğrenciler;

a) Mezuniyet not durum belgesi,

b) Mezuniyet belgesi,

c) TÖMER?den alınacak Türkçe Yeterlik Belgesi,

d) Türkiye?deki bir yükseköğretim kurumundan mezun olan yabancı uyruklu öğrencilerin ALES sınavına girmiş olması gerekir.

e) Yükseköğretim Kurulundan alınacak Denklik Belgesi.

D- KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Başvuru için istenen belgelere ek olarak;

1- Dört adet fotoğraf (Fotoğraflar, kılık kıyafet genelgelerine uygun olmalıdır.).

2- Nüfus Cüzdanı onaylı sureti.

3- Erkek öğrenciler için Askerlik Durum Belgesi.

4- Öğrenci Katkı Payı ve Kimlik Kartı ücretinin yatırıldığına ilişkin hesap belgesi.

5- Kesin kayıtta tüm belgelerin asılları getirilecektir.

6- Adayların kesin kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

Kayıt yaptıracak adayların; Yükseköğretim Genel Kurulunun 15.07.2005 tarihli toplantısında, Yükseköğretim Kurumları bünyesinde yürütülen lisansüstü eğitim ve öğretimin yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlik, tıpta uzmanlık gibi her derecesinde tezli veya tezsiz ikinci öğretim gibi herhangi bir şeklinde bir programa kayıtlı olanların aynı anda başka bir lisansüstü programa kayıtlı olmasının ve eğitim?öğretim görmesinin uygun olmayacağına karar verildiğinden, herhangi bir lisansüstü programına kayıtlı iken yeniden bir başka lisansüstü programa kayıt yaptırmanın mümkün olamayacağı hususuna uymaları gerekmektedir.

E- BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

Başvuru tarihi: 17.08.2009 ? 26.08.2009

Başvuru yeri: Nevşehir Üniversitesi

Fen Edebiyat Fakültesi Binası

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

F- KESİN KAYITLAR

Kazanan öğrenciler ve kesin kayıt tarihleri başvuru süresinin bitmesinden sonra Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün web sayfasında (http://www.fbe.nevsehir.edu.tr/) ilan edilecektir.

1- Kesin kayıt yaptırmayan adayların yerine sıralamaya göre yedek adayların dilekçeleri alınarak kesin kayıtları yapılacaktır.

2- Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılamaz.

3- Belirtilen tarihler arasında kesin kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

4- İstenilen belgelerde yanlış beyanda bulunanlar ile tahrifat yapanların, sınavlarda başarılı olsalar dahi kayıtları yapılmaz. Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre aday kaydı veya kesin kaydı yapılmış öğrencilerin kaydı silinir.